Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud nyní očekáváte drastické vyprávění o hrůzách, pláči a stresu malého dítěte z vybičované atmosféry dospělých, pak vás zklamu. Zvláště ty mladší, kteří si rok 1968 nemohou pamatovat. V podstatě je 21. srpen 1968 mojí první vzpomínkou z dětství. Před tím už si na nic nepamatuji, pak ještě nějaké střípky, první den ve škole … Ale na to středeční ráno si pamatuji docela zřetelně.
    Bylo krásně slunečno, když jsem se probudil, a v tu chvíli vběhla do pokoje moje tehdy 12 letá sestra. „Přijeli sem cizí vojáci!“ Oznámila mi a odběhla. Lekl jsem se – co to znamená? Znal jsem vyprávění rodičů a prarodičů o tom, když přijeli „cizí vojáci“ a vypadalo to děsivě.
    Ale rodiče ani prarodiče se vcelku nevzrušovali. „To jsou Rusové,“ řekli, a nijak žádné emoce neprojevili.Ten týden měli rodiče dovolenou a tak jsme ihned vyšli do ulic. Hned ve vedlejší ulici, na rohu s hlavní třídou, stál tank. Byl obsypaný lidmi. Neviděl jsem, že by lidé vojákům nějak nadávali – mluvili s nimi a podávali vojákům děti, a ti je brali do tanku. A tak i já poprvé prolezl celý tank, tahal jsem za všechny páky …
    Podivná okupace, že? Přesto jsem to slovo slyšel tehdy mnohokrát a ptal jsem se na jeho význam. A rodiče i prarodiče říkali – „My zažili skutečnou okupaci, ale TOTO není okupace.“
    A já si to myslím dodnes. Okupanti by se těžko chovali tak, co jsem viděl. Bydleli ve stanech za městem, a místní omladina za nimi v poklidu chodila hrát volejbal. A já chodil s nimi.
    Později jsme ale viděli, co se dělo v Praze – vybičovaná atmosféra, lidé v ulicích, i útoky na vojáky a tanky. Ti však nezačali střílet do lidí, jen do vzduchu. Ano, odražené kulky trefily několik kolemjdoucích. Musím říci, že se vojákům divím – ani po útocích zápalných lahví na tanky se nijak víc nebránili, což je vidět i nyní na dobových záběrech, které dodnes ČTV vysílá jako „důkaz odporu československého lidu proti okupaci.“ Zajímalo by mne, co by se stalo, kdybyste v Iráku nebo kdekoli jinde na světě hodili byť jen obyčejný kámen na americký tank, natož zápalnou láhev. Rád bych se podíval, co by z vás zbylo. Nic takového se v našem městě nedělo.
    Ano, je pravda, že Český rozhlas šli „bránit“ místní aktivisté. Nevím proč. Rozhlas v poklidu vysílal co chtěl, vojáci a tanky stály okolo. Nikdo mu v provozu nebránil. Vím, jak se lidé tehdy smáli sousedovi, který byl také mezi „obránci“. Všem bylo jasné, že kdyby vojáci chtěli zabránit rozhlasu v provozu, stačilo by jednou vystřelit z kanónu. Nic takového se nestalo.
    Aktivisté nakonec pronikli až dovnitř, odkud je pak museli násilím vyvést – ne Rusové, ale normální esenbáci, povolaní rozhlasáky, kterým cizí lidé vadili při práci. A vcelku oprávněně.
    Přesto se šířily různé fámy – a od té doby vím, že se dá lhát úplně nestydatě. Rodiče o tom často mluvili. Například – vojáci prý rozbili veškeré zařízení místní televizní věže, fotografie té spoušti přinesly noviny na první stránce. Jak se však bylo možno přesvědčit, televizní příjem fungoval pořád a bez problémů. Rodiče nad těmi povídačkami kroutili hlavou. Ty noviny jsem si tehdy schoval a mám je dodnes.
    • Klasická ukázka demagogické propagandy diktátora a agresora Putina!
    • ... máš to místo orgazmu, dědo?
  • nicolles
    Prezident Zeman má vyjímečně pravdu!
    • ... nepíše se náhodou "výjimečně", srágoro?
      ... pozdravuji cenzora, než mě blokne, je mi to fuk :)))
    • ... na to by přišlo i dítě ze základky :)))
  • Když v roce 1968 okupoval Sovětský svaz Československo, byl jeho jediným upřímným argumentem obhajoby výrok, že "nikdo nebude měnit výsledky druhé světové války". Když potom v roce 1989 jednal Michail Gorbačov s americkým prezidentem Georgem Bushem starším o nové podobě světa, projevil ochotu nechat východoevropské státy, které během druhé světové války osvobodila sovětská armáda, aby si zvolily svůj politický systém nezávisle na ruském experimentu s opravou komunistického systému.George Bush starší ochotně Gorbačovovi slíbil, že USA tohoto uvolnění ve světové politice nevyužijí, aby si to Gorbačov ještě nerozmyslel, a potom Američané začali s postupným přičleňováním bývalých států sovětského bloku a bývalých sovětských republik k vojenskému bloku NATO.
    Pokud jde o bývalé sovětské státy, zabránil jejich vstupu do NATO až vlastenecký prezident Ruska, Vladimír Putin, když je v roce 2002 přesvědčil, aby vstoupily do Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti a při vstupu se zavázaly, že nevstoupí do jiné vojenské organizace. Bývalé východoevropské státy sovětského bloku ale vesměs do NATO vstoupily a post sovětské státy s NATO dál vyjednávaly.
    Navíc USA začaly využívat toho, že se Rusko ve světové politice nechovalo agresivně, k tomu, že začaly dobývat státy, které ještě nebyly pod americkou kontrolou.
    • Aha, soudruh Lery tady zase hlásá rudou demagogii. Tak především sovětská armáda nás neosvobodila, ale zabrala a Hitlerův kámoš nacista Stalin (Pakt Molotov-Ribbentrop) nahradil Protektorat Böhmen und Mähren Protektorátem ČSR (Čechoslovackaja sovětskaja respublika). Rus v souladu se svou nájezdnickou mentalitou každou zemi, kam šlápne ruská bota považuje za svou zemi a proto zabrání a anexi naší země považuje za "výsledek druhé světové války".
      Američané nás nikam nezačlenili, ale NATO vyhovělo naší žádosti a přijalo nás do aliance. Nezapomínejme, že NATO je OBRANNÁ aliance, kdežto Waršavský pakt byl prostředek ovládnutí a zotročení zemí střední Evropy Ruskem.

      Putin je mocichtivý zakomplexovaný prcek, který chce obnovit velkoruskou říši. Chová jako všichni psychopati jeho druhu. Stejně se choval i Hitler, od něhož se liší Putin snad jen tím, že umí rusky.

      Tvrdit, že Rusko se ve světové politice nechová agresivně je sprostá lež!!! Co Abcházie, Osetie, Gruzie, Čečna, anšlus Krymu a napadení východní Ukrajiny?

      Nezapomínejme, že USA hledá PARTNERY, kdežto Rusko zatahuje násilím státy pod svou kontrolu a dělá z nich vazaly. A to je podstatný rozdíl!

      Takže, soudruhu, nech si svou vlastizrádnou demagogii na stranickou schůzi a nezaneřáďuj tady svými zvratky diskusi. Nezneužívej svobody slova, kterou máme v naší svobodné demokratické zemi právě díky tomu, že jsme členy EU, budoucích USE a členy NATO, které nám tu svobodu pomůže uhájit.
      • myslím, že jsi už dostatečně zesměšněn, tak se dál nevysiluj, raději si něco přečti , potřebuješ se vzdělávat jako sůl.

        Rusko za mnoho let nikoho nenepadlo nikam nevniklo, nokoho nebombardovalo... to se ale o USA říci nedá - že ne. partnery hledá a nachází tak, že jim přiloží pistoli ke spánku... krásný to způsob

        díky "přátelství" s USA jsme se přiřadili k agresorům a našed současná armáda je spolek, ze ka¨terý je třeba se stydět. *8* *8*
      • Hele vole, nechal sis včera v hospě u Červeného soudruha síťovku s okurkama pro starou. Co s tím bude dělat?.. *16*
    • ... dobré ráno :)))
  • Na Wilsonově nádraží v Praze v koutě haly si jeden "bratr" ze smečky co nám poskytla "bratrskou pomoc" stáhl kalhoty a chystal se vykonat potřebu. Uviděla to hajzlbába, báryšňa jak generál, seřvala "bratra" a zahnala ho do kabinky. Tam mu nejdřív vysvětlila, že ta mísa není na mytí rukou a že ani voda z ní není na pití a také, že ta bumážka není k tomu, aby na ni napsal privět iz Pragi dlja svojej Nataši. Když vykonal potřebu, tak mu ještě ukázala, že musí spláchnout. Váňuška na to vytřeštěně zíral, tahal za provázek, ale ono nic, voda už netekla. A tak se rozzářil a vyslovil leninskou moudrost:"Vot chitraja mašinka, govna nět, vody nět." *14*
    • a pak pod tím příběhem bylo napsáno made in CIA, že jo *15* *15* *15*
    • ... nehraj si na inteligenta, šašku :)))
      • To muselo být tenkrát veselo na tom Wilsoňáku. *1* *1* *1*
        • Však jsme tam spolu byli kámo, podával jsi vojákům srdečně ruku, vyptal sis staličnuju a s nějakou soudružkou jsi zapadl na hajzlíky. Neboj, nikomu to neřeknu. Však jsme si převlekli kabáty, no ne. Gut. *8*
      • ... děkuji za pozornost, primitivně hlasující primitive :)))
  • Zemano-ruso-řiťo-lezci jsou v šoku ! *8*
    Zeman řekl pravdu, která se jim nelíbí !!! *15*
    • vanhorne
      "Zemano-ruso-řiťo-lezci jsou v šoku !"
      Pro nektere to muze mit i dlouhodobe zdravotni nasledky a mozna pro slabsi jedince i predcasny exit.
      • najednou je Zeman váš guru? to tedy svědčí spíše o vás než o něm *15* *15* *15* *15* *15*
      • Ty mě furt nepapouškuj, nohslede. Neumíš si to v té golozni sám něco vymyslit. To mám myslet za oba?! Víš jak to bolí. Vyšel jsem jen šest tříd základky. *5*
      • ... je kouzelné, když moula jako ty píše o slabších jedincích, srágoro :)))
  • Konečně Zeman a rusofilové vidí, komu zaprodali svou duši. Podporuji ideologii plnou lží, která nezná stud a morálku..
    • asi půjdeme hrom,adně spáchat sebevraždu, před sto lety nám udělali bebí... co je proto tomu vypálení Lidic, bombardování Srbska a napadení Iráku... to nic není, to NÁM udělali BEBÍ *15* *15* *15* *15* světe, otřes se *2* *2* *2* *2*
  • A Národní muzeum v roce 68 oklovali holubi.
    • Podívej se, jak dopadly srbské mosty, televize i nemocnice.... jak dopadla Libye, Sýrie a Irák a pak vynes trumf - dirky na průčelí NAŠEHO muzea *11* *11* *11* *11*
  • Pan prezident zabodoval.Ruská televize lže jako když tiskne.V roce 1968 mně bylo 26 let.Moc dobře si vše pamatuji.Rusové byli agresor jako hrom
    • no to jsi tedy =už patrně senilní a tvoje paměť selhává,,,co agresorského ti udělali - koho postříleli, koho odvezli k mučení do tajných věznic? to je totiž USA praxe
    • ... ještě něco, srágoro, nikdy se nenaučíš ani správně psát, tak jsi akorát pro legraci :)))
      • vanhorne
        "tak jsi akorát pro legraci :)))"
        Pred nejakym casem se tady na chvili objevila nejaka kreatura s honosnym nom de plume "antiblb",na nic jineho se nezmohla jen na to,ze kazdy oponent byl u ni "blb".
        Ze by "antisragora" byl stary dobry "antiblb"?
        • Proč neděláš čárky? Nemám u tebe tu stranickou legitimaci? Stará mi nevěří, že jsem byl u..no však víš. Jak jsme spolu...však víš. *3*
        • ).(
          • vanhorne
            Pro mistra platna a stetce,antisragora.
            Velmi umelecky a nicim omezeny dusevni obzor vyjadrujici autoportrait.
            • ... za čárku patří mezírka, srágoro :)))
  • pořád lež k událostem s kterýma se nedá nic už udělat.
    ovšem nej lež teď jede USA:


    Američané obvinili Asada ze spolupráce s Islámským státem *7* *7* *7*
  • měli jsme jej rovnou hubit! Jak k tomu přijdeme že páchnoucí hordy okupantů, vyžírek které tady byli jako v jiném světě jsme musili živit a ještě je mít rádi.Nahrnulo se to tady nemělo to základní lidské návyky žhralo to rukama na záchod to chodilo do křoví.A taková hloupá chamraď tady parazitovala 20 let.Je pravda že pár jich tady zařvalo.Škoda mohly jich být tisíce!
    • hele, a to ti doporučil psychiatr, abys psal takové bláboly? pro odreagování frustrace z toho, jaká jsi nula?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit