Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prohlíží si se zalíbením boty, to v severní Koreji nemaj, tam maj komunismus. *12* *16*
  • a ty jsi jedna z nich !

    ps-pro pana Občana !
  • Na každou *12* se vaří voda. a nikdo to tady nemá na věčné časy a nikdy jinak.
  • Nejde jen o to jestli "konzumní" nebo "nekonzumní". Směna práce za peníze byla historickou nutností, aby si sedlák mohl pořídit motyku nebo pluh aniž by kováři zaplatil naturáliemi ze své práce (potravinami). To by byl kovář zavalen těmi potravinami, ale nemohl by si pořídit například almaru, protože truhlář zrovna nepotřebuje nové nářadí. Čili nakupování (neboli konzum) souvisí s pokrokem a technologickou specializací lidské činnosti. To jsme se ostatně učili už na základní škole, na to není potřeba dělat vědecké studie. Ale jde hlavně o to, že je naprostý nesmysl dělat z konzumu nové náboženství, kterému se podřizuje vše ostatní. To je zásadní chyba, které se ale lidstvo bohužel dopouští prakticky u všeho, co se nakonec zvrhlo v náboženství. Je to jakýsi začarovaný kolotoč, ze kterého se pořád nemůžeme dostat, a který končí fanatismem, ať už je to fanatismus islámského terorismu, fanatismus křesťanského upalování čarodějnic a křižáckých válek nebo fanatismus nákupu, který se projevuje v budování chrámů konzumu v podobě nesmyslně gigantických nákupních center. Mám dokonce obavu, že to může skončit tak, že budeme trestat (upalovat?) ty, kteří nemají auto či oblečení té správné značky... Zatím se to projevuje jen dětskou šikanou ve školách, ale co když se to zvrhne ??? A ono se to už bohužel zvrhává.
    • Tak zaprve, tim ze zminujete upalovani carodejnic a krizacke valky pouze ukazujete jak malo sam o historii vite...
      Jednak upalenych carodejnic bylo kolik... Staci treba prumer za desetileti v cele evrope. A hlavne tech par krizackych vyprav byly spise velmi defenzivni a mirnou reakci na udalosti kdy proste vedro trpelivosti preteklo a urcite to nebyl projev vrazedneho fanatismu.
      Dale, uvedomte si ze sikana ve skolach byla dalece pred temi chramy konzumu. Dokonce mozna to pro vas bude šok, ale sikana byla i na vojně, kde nebyl zadny konzum, natoz komerce nebo imperialisticky trh.
      Takze se uklidnete a zorientujte se trochu.
  • Však to poznáme. Měli jsme už diktaturu hnědou, rudou a budeme mít žlutou. A ovce budou spokojeně pobekávat za misku rýže.
    • Teď máme diktaturu modrou s hvězdičkama. Doufám že jsi čapisrale spokojen a že si pěkně pomlaskáváš *15*
      • Jistě, úředníci z EU nám zakazují cestovat, provádějí censuru a když někdo neposlouchá, tak ho příslušníci EvB (Evropské bezpečnosti) mučí, aby se přiznal, že je placen těmi zlými rudými, žlutými i jinobarevnými zrádci pracujícího evropského lidu. a nejhorší jsou ti tzv. intelektuálové, kteří ohlupují evropský pracující lid a snaží se mu namluvit, že jsou svobodnými lidmi a příslušníky evropské anticko-judaisticko-křesťaské civilisace.
        Soudruh BTW zase přebral vodky. *1* Anebo se přejedl koblihami. *1*
        • Krásná ukázka demagogie čapisrale, jako obvykle. Škoda jen, že občas někam nevycestuješ, chápu, s tvou nemocí to je problém *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit