Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zbytečné peníze ,když si za ten obnos koupíte Merkur máte více možností a budete zručnější než dnešní mobilní a tabletová mládež. Je to jen zajímavá ukázka že to funguje a to je tak asi vše.Lidé si nějak zvykli kupovat každou koninu, která je na trhu ale je jim k ničemu.Viděl jsem v reálu tiskárnu co tiskne hrubou stavbu a to už je jiné kafe. *3* .Dát za 3 krokové motorky s snímáním polohy jako je v ingoustové tiskárně typ HP 840 (Před 10ti lety 3 tis.) a utratit za to 13 tis. je nehospodárné. Na každé burze je prodávají desítky pokoutných prodejců.
  • Mohlo by to fungovat taky obráceně? Materiál nepřidávat, ale ubírat?

    To mi připadá perspektivnější - do stroje vložíte polotovar, kvádřík kvalitního materiálu a stroj z něj odstraní přebytečný materiál, třeba odfrézováním, až zbyde hotový výrobek.
    Určitě by měl lepší mechanické vlastnosti, než tisknutý.
    • No existují různé CNC frézy... to jste myslel?
      Výhoda 3D tisku je v tom, že tím uděláte i tvary, které normálním obráběním nejdou dosáhnout. Že je to zatím spíš hračka je věcí druhou. Ale výzkum jde kupředu a nemůžeme mít všechno hned.
      • 3D tisk by se mohl využívat k výrobě nesehnatelných náhradních dílů, já např. teď nemůžu sehnat zadní kryt/víčko baterie na mobil EVOLVE Raptor 2.0, na kterém odpadly upevňovací západky.
        Takže naskenovat, převést do výkresu, domalovat západky a vytisknout.
        Ale ty mechanické vlastnosti budou sotva takové, jako kdyby se to dělalo z homogenního materiálu.
        • Dokáží vytisknout pistoli, která střílí, aniž by se jí roztrhla hlaveň, dokáží vytisknout náhradu kostí, fungující raketové trysky i celé motory... věřím, že to víčko by se taky zvládlo.

          Jenom myslím, že je prozatím hloupost, aby si každý kupoval tiskárnu. Možná by se dalo zřídit nějaké "copycentrum", kde by místo xeroxů a podobně měli 3d tiskárny, cnc frézky a lidi, co by vám pomohli a poradili...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit