Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • karban.milan

    Tento kýbl zvratů naservíroval někdo, kdo se právě vrátil z Bruselu a vylezl z pozadí europoslankyně kňourové 😂

  • S.Bureš povie všecko kúpím, urobím a moji ľudia to vyrobia.

  • Kvóty na potraviny byly dávno zrušeny. To, co se prodává jako tzv. česká potravina je obvykle horší kvality, za vyšší cenu, a protože se ji nepodařilo umístit na zahraniční trhy je nám servírována jako "česká". Většinou jde o výrobky, které mají problém splnit stanovené normy, zejména v oblasti pesticidů, v ČR nadměrně a nebezpečně nadužívaných.

  • Člověk musí být opravdu velký hlupák, aby vymyslel název "Česká potravina". Je např vánočka s mandlemi ze Španělska ještě česká? A co chleba upečený v Praze na plynu z Ruska v peci z Itálie, kvásek z Francie, mouka z Polska, rukama Ukrajinců a majitelem továrny je Němec? Co je na vepřovém chovaném třeba v Roudnici nad Labem českého? Selata jsou z Dánska, krmení taky, zaměstnanci jsou 100% cizinci a majitel je zahraniční akciovka, totéž platí pro skot a drůbež. 80% půdy patří přesně takovým společnostem. Zbylým 80% tzv. malých zemědělců, které má tahle hloupost pomoci, patří v ČR jen cca 10% půdy a naopak je výrazně poškodí - nevyvezou do zahraničí vůbec nic, tím klesne poptávka a všechno jim zůstane doma, protože nedosáhnou na pulty obchodních řetězců, zavedených v devadesátých letech do ČR za vlády Miloše Zemana.

  • seppell

    Prosim o podrobnejsi info., ohledne clenstvi a podminkach v clenstvi EU.

    Zeme v EU si nemohou delat svoje narizeni, ktere odporuji volnemu obchodu EU.

    Dekuji predem za info

    JRR

    • mun.go

      To možná ne, ale EU samotná může různé země podporovat rozdílně - výrobě produktů v různých zemích stanovit odlišné kvóty. 

      A kdo si myslíte, že v EU rozhoduje? 

  • Nebojte, teď s.Bureš místo řepky bude pěstovat a chovat české potraviny. Vidím že ten pohrobek Toman je stejný haj.. jako jeho bolševický tatínek.

  • mun.go

    "Je zjevné, že poměřován pravidly jednotného trhu zákon nemůže obstát."

    Pokud by měly být zachovány podmínky svobodného trhu, měli by všichni obchodní partneři mít stejné možnosti a postavení - což v současné EU není ani náhodou. 

     A proč má někdo, kdo žije třeba v Hodoníně, podle chystaného zákona kupovat jablka z Polabí, když je obchod může dovézt přes hranici z několik kilometrů vzdálených sadařství na západě Slovenska?

    Tady je chyba zase na vaší straně - neměli jste se rozejít se Slovenskem. Jinak - u nás maloobchod dováží ze Slovenska běžně.

     

  • Líbí se mi jak už teď eu košťata  fňukaj. Jde jim o živobytí. Nadnárodní korporace jim to dají sežrat. I0 kdybych měl opravdu platit o sto% za ryze české potraviny, ne ty dovezené a zabalené v Čechách, budu to podporovat. Protože tím budu podporovat Českou republiku a já jsem vlastenec.

    • Já také nebudu šetřit na opravdu českých potravinách. A že jsou čeští "farmáři" línější a hrabivější, než když se jim říkalo sedláci, je opovrženíhodné. Pro informaci - Agrofert obhospodařuje jen 3% zemědělské půdy a Toman ani ne 1%. Těch, co obhospodařují ty zbývající procenta (96%) se týká má poznámka o lenosti "farmářů", až na výjimky, co jako obvykle, potvrzují pravidlo. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit