Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Za mě osobně nejsou. Na druhou stranu materiály by se měly užitkovat v maximální možné míře, což je podle mě základní princip moderního přístupu k módě a líbí se mi to. Jako proč neřešit třeba vyšívání na textil u triček, která jsou bez potisku? Ono totiž ty potisky nejsou zase tak nic moc ekologická. A je jedno, jakou metodu využíváte. Vždycky je to prostě kus umělé hmoty třeba i na přírodním materiálu.

  • Podle mě jakákoliv výroba zatěžuje planetu a už je tady vyrobeno od všeho tolik věcí, že by se mohla výroba nových snížit klidně na polovinu. Jenomže to by nevzkvétala ekonomika, že? Stačí se podívat do bazarů , co je v nich věcí. Lidé se kolikrát zbavují snad úplně nových věcí jen proto, že chtějí něco neokoukaného.

  • Ta francouzka má pravdu, má se zužitkovat v maximální míře to, co už bylo vyrobeno. Výroba ekologických kůží a textilií je maximálně nekologická. Jde jen o marketingové triky a běžné reklamní lži. Výroba metráže potřebné na jedny šaty, jeden kožich, vyprodukuje v součtu násobně více skleníkových plynů, než než několikaměsíční provoz osobního automobilu na naftu nebo benzin. To tvrdím jako chemik.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit