Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dante

    Dodatek--Demokrat znamená podle Latinského slovníku--POPULISTA--!!!!!

    • Objev? Nikoliv, pouze názorná ukázka důvodu, proč se klasických gymnasiích vyučovala latina i řečtina.

  • dante

    Mě fascinuje že světoví politici nazvali Komunizmus za nebezpečnou ideologii---ale zároven se bojí označit středověké učení šíleného beduína Muhammada za---ideologii---která zřejmě zcela zničí Evropu-je to zbabělost nebo jen patolízalství a pánové se jak hlupácí zabývají  stranou od které již nic nehrozí  --ale do muslimů ze strachu nerýpají ale ty jsou opravdovým nebezpečím pro celou Evropskou civilizaci a těch je třeba se opravdu bát--každému doporučuji prostudovat--Korán --a legrace ho okamžitě přejde-nenechte se vmanipulovat do nenávisti k KSČM-NEBEZPEČÍ-přichází opět a znova ze --Západu-a jejich migrační-Relokace-to je 100% NEBEZPEČÍ !!!!

    • Komunismus je pro politiky rozhodně ta nejnebezpečnější ideologie. Předpokládá jako cílový stav absenci státu.

  • Výborný článek, pobavil, s lehkým mrazením v zádech.

  • ObcanHaveI

    "Jsou snad komunisté demokrati?"

    Ano, jsou!

  • Máme zákon, v něm se píše, že komunistická strana a všechny podobné spolky jsou organizace zločinné a zavrženíhodné a přitom máme komunistickou stranu v parlamentu. To je možné jedině v tom našem postkomunistickém hnojníku. 😠

    • Zákony má každý režim.  Měli je i tví milovaní Nacisté viz Norimberské zákony. Pokud zákon není schválen demokraticky lidmi v referendovém systému, je de fakto nemorální, nelegitimní a neplatný. 

      • Realisto, nechci nikomu upírat právo na vlastní názor. Ale mnohé "názory", které tady převádíš vyvolávají pochybnosti o tvém duševním zdraví. Proč píšeš o nějakých mých "milovaných nacistech?" To má být projev psychické úchylky, nebo morální podlost k pošpinění oponenta?

        Ano, nacisté (s malým n) měli Norimberské zákony, tak jako komunisté měli jiné zákony, podle nichž např. živnostníci, zemědělci a jiní "třídní nepřátelé" ani jejich potomci nesměli studovat, konat práci, pro kterou měli předpoklady, ale museli "za trest" konat práci nekvalifikovanou.

        Jinak NACISTÉ byli také SOCIALISTÉ (NSDAP = Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - národně socialistická německé dělnická strana). Na rozdíl od těch východních socialistů nebyli tak neprůhlední a nevypočitatelní. Kdo držel h.bu a krok, mohl přežít, protože se vědělo, co od nich lze čekat. Na rozdíl od těch východních".

        Zákony však nelze schvalovat referendem. Rozhodnutí o schválení zákona vyžaduje hluboké znalosti různých souvislostí, možných důsledků, které mohou v budoucnu nastat. Zákony nemohou schvalovat ovcané v referendu, i když za to dostanou koblihu.

        • Reaguji Občane na tvé pokrytectví. Na jedné straně sice zakřičíš že Nacisté byli špatní ovšem hned nato z nich uděláš ukřivděné chudáky které ti "zlí Rusové" vyhnali z Evropy do Berlína a my "špinavci" (kteří měli dle jejich představ proletět kominem krematoria) je vyhnali ze Sudet. Tak si v tom udělej trochu jasno v té tvé zvrácené a vypočítavé "morálce". A že ty jsi ovčan rozhodující se za koblihu, a ničemu nerozumíš a potřebuješ ke svému vedení nějakou sektu nebo gurua kteří za tebe rozhodnou, je čistě tvůj soukromý problém a nevnucuj ho nám, kteří chceme a dokážeme o Sobě rozhodovat sami.

      • Plácáš. Pokud by mělo být referendum opravdu demokratické muselo by se v něm vyjádřit 100% voličů a všech 100% mít stejný názor. Jinak je to zase jen vítězství určité části obyvatelstva, která se k referendu dostavila a jejíž pohnutky mohou být zavrženíhodné (zloba, pomsta, frustrace, osobní prospěch) - viz volba Miloše Zemana prezidentem.

        • Děkuji vám, naprosto přesně jste popsal problém příslušníků t.zv. Pražské kavárny a důvod jejich zmatenosti. K věci:

          100 % voličů se v demokratickém referendu odevzdaným hlasem vyjádřit může, nemusí. I vzdání se účasti při volbě je vyjádření názoru.

          Příklad: V totalitním systému t.zv.reálného socialismu bývala volební účast velmi blízká stu procent, nicméně systém demokratický nebyl, šlo o diktaturu oligarchie.

          Pokud by 100 % voličů mělo stejný názor, nebylo by referenda třeba a stačilo by rozhodnutí jedince vybraného losem nebo samozvaného.

          Příklad: Volba nebo referendum se pořádá za účelem výběru z možných variant, nedávno například vstoupit nebo nevstoupit do  EU.

          V případě rozhodování mezi počtem variant větším než jedna může zvítězit vždy jen část obyvatelstva (voličů).

          Závěr: Jste obyčejný hlupák pevně zakotvený v totalitním myšlení a ideologii, názorů pro další diskusi zcela bezcenných.


        • Mluvíš blbosti ať z neznalosti anebo z úmyslu mystyfikovat. Kdo se necítí nato v referendu hlasovat ať proto, že problému náhodou nerozumí nebo ho daný problém nezajímá, má právo nehlasovat při vědomí že tak předává svůj osud do rukou ostatních hlasujících. Rozhodně je referendum, vyjádření vůli lidí demokratičtější než diktatura jakýchsi samozvaných sekt se sebouschválenou imunitou které jsou vedeny osobním ziskem a touhou po moci. Kdybyste navrhli někoho kvalitního mohl vyhrát on. Když jste nikoho lepšího nepostavili, vyhrál Zeman. Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit ale to je tak vše co můžete dělat.

      • podle vás je tedy prezident, vláda, parlament, senát, .....

        nemorální, nelegitimní a neplatný ? Tak tohle je už opravdu na lékaře, omlouvám se vám. Tedy i putler a jeho vláda a vlastně celý svět včetně vás 😀

        • Že nějaký režim existuje, ještě neznamená že je morální. Nevolnícký feudální či otrokářský režim taky existoval a vynucoval si platnost silou to ale nic neměnilo na faktu že byly nemorální a nevolníci a otroci měli plné právo se mu vzepřít a hájit svá práva a svobody. Že to nechápete, svědčí o vaší zdeformované morálce. A co je to putler? To je vaše nějaká další fantasmagorie? 🙂

          • Takže tímto tedy souhlasíte, že nás současný prezident i vláda je nemorální, nelegitimní a tedy neplatná. Díky, to jsem chtěl od vás slyšet, že to si myslíte.

            • Prezident je legitimní, byl zvolen Lidmi, né sektami.

  • ferda.borek

    KSČM je dnes demokratičtější než většina ostatních stran, jež se chovají spíš jako mafie než strany a které jednají ve smyslu "urvi co můžeš", po nás potopa" apod. Předem upozorňuji, že na vypatlané ma*ory, typu nicku Obcan, vnucující tu normálním slušným diskutujícím svoje pokřivené a vyčpělé havloidní názory, nemám potřebu reagovat. Mně stačí se řídit fakty a zdravým rozumem a ne žvásty nějakého nabubřelého pseudointelektuála, který je úplně mimo realitu. Už jenom ty trapné a dokola omílané v téměř každé diskusi nesmyslné žvásty o východostepních mužících nebo srovnávání komunisty s nacistickou NSDAP o autorovi dostatečně ukazují, co je zač a že to nemá v hlavě v pořádku..

  • Ať žije KSČM.

  • komunisté byli jiní než demokrati, komunisté mysleli na lidi, demokraté jenom na to jak ty lidi zneužít a vyždímat, zlatí komunisti

    • Komunisti byli horší bestie než nacisti!!!

      U nacistů kdo držel h.bu a krok, tak mohl přežít. U komunistů si nebyl nikdo jist.

      Nacističtí vyšetřovatelé mučili vyšetřované, aby řekli pravdu. Komunisti mučili, aby se vyšetřovaný přiznal.

      • To není pravda a než začnete plácat tak si vyslechněte pamětníky a pravě proto že dnes již je málo těch co mohou povídat o nacismu, okupaci se všechno kroutí viz.odsun.Nacisti mučili i jen z dlouhé chvíle a to komunisté nedělali,poslouchat vyprávění člověka který přežil konec války v koncentráku a 7 let uranového dolování Vám dalo víc než milion hodin na internetu.Bohužel tito lidé již nežijí a nikdy už nebudete mít možnost je poslouchat.Možná že je to lepší než aby se dožili pochodů usmíření a koaliční vlády podporované komunisty a řízené estébáky.

      • ty bys byl u nacistů hlavní dohazovač, havloidní zrůdo

        • Udavač je vždy udavač.

        • Neuvěřitelně skvělý argument příznivce KSČM: Co jiného předložíte, jako reakci ?

          Dalšího třídního nepřítele socialismu ? 

          A zrůdami by se v naší vlasti mohli nazvat jiní. Ale je to škoda, že taví lidé mezi Čechy žijí a jsou nepoučitelní. 

          • Tvrdím, že značně přeháníte, o skvělosti zde nemůže býti řeči. Jedná se o argument, který úrovně argumentů "Obcan"-ových ani zdaleka nedosahuje. Jura72 ještě má co dohánět.

            Spojení "třídní nepřítel socialismu" je novinka, ale zřejmý nesmysl, vy prostě ani netušíte, co píšete. V literatuře a dobovém tisku jsou zmiňováni výhradně třídní nepřátelé, nebo nepřátelé socialismu.

            • Srovnávat okupaci a socialismus je nesmysl.Budiž 50 léta, ale když slyším dneska mladé lidi jak se baví na jedné straně o válce jako by to byla procházka kde oni mají navrch a na druhé straně mi říkají jak jsme se měli za socialismu , že každému kdo chtěl dali komunisti byt a práci tak je mi smutno a nevím co je učí v dějepise.

              • Reakce na příspěvek:

                Souhlasím s vámi, že srovnávat okupaci a socialismus je nesmysl a také jsem to nedělal. Okupace je režim řízení státu nebo jeho části na základě obsazení, přeneseně se používá i pro ovládání menších celků až do úrovně místností.

                Socialismus je teoretické politicko-ekonomické uspořádání společnosti. Je možná kombinace okupace a socialismu.

                Komunisti dali (státní) byt jen někomu, mnohem většímu počtu lidí umožnili si byt zaplatit (družstevní výstavba) nebo postavit (individuální bytová výstavba). Dnes je to navenek stejné, jen byty státní jsou nahrazeny obecními a družstevní výstavbu suplují developeři. Individuální výstavba pokračuje.

                Každému, kdo chtěl, dali komunisté práci, ale ne vždy tu, co by býval chtěl, a někomu nedali žádnou, někomu umožnili samostatnu výdělečnou činnost. Dnes je to stejné.

                V dějepise se, pokud je mi známo, neučí z nedávné historie nic.

                • Reakce na příspěvek:

                  Pokud jste u té výstavby tak zapomínáte že spousta nájemního bydlení ve městě byla v činžovních domech kde se investovalo minimum aby to nespadlo a přerozdělením v systému HDP se podporovala hromadná společenská výstavba.Takže nic nového pouze přelévání peněz a vyžírání něčeho jiného.Svůj smysl měla družstevní výstavba a individuální.Podívejte se co lidí mělo chatu nebo chalupu a přidělený státní byt.

                  Dějepis?,nemluví se o válce v Jugoslávii  ani o rozpadu impéria SSSR a koneckonců dneska ani neví proč je stejně důležité datum 17.12.1939 jako 17.12.1989.Jak říkají mladší radši si to vygooglujem.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Co se týče té výstavby, jste již mimo vlákno a nemám prostor k pokračování. Nicméně ona hromadná společenská výstavba byla v převážné většině družstevní, t.zv.státních bytů se stavělo velmi málo (snad poslední masová výstavba byly t.zv.dvouletky). Pominul jsem podnikové (nebo t.zv.stabilizační) byty - známé například z privatizace OKD, ale skutečně nechci dál pitvat tento podružný problém. Potěšující by bylo, kdyby nějaký přítomný znalec měl pohotově porovnaná data...

  • Současná KSČM je jiná, než jejich matka KSČ. Ta bojovala proti kapitalismu znárodněním jejich majetku ale současná KSČM se spojila s největším kapitalistou v dějinách České ale i Československé republiky. Prostě "makají" jinak 😍

    • 5 kolona Kremlu a jeho pohledu na uspořádání ekonomiky státu - to je dneska KSČM.Takže to komunistická mají jen ze setrvačnosti neb dnes by museli intenzívně bojovat proti sobě a třeba i Babišovi.

  • KSČM je spolek mlátiček, frustrovaných pomatenců otevřeně vyznávajících násilí a totalitu, kteří přebíhají od Hitlera ke Stalinovi a zpátky. Ačkoliv je propagace fašismu/komunismu trestným činem, nic se neděje. Česko má ještě hodně co dohánět, aby se stalo alespoň napodobeninou demokracie a právního státu.

    V současné době KSČM opustila svou marx-leninskou rétoriku a plně se vrhla do náručí FAŠISMU,  nevadí jim, stejně jako nacistům, paktovat se s nejhorším zahraničním vykořisťovatelem a bezohledným oligarchou Andrejem Babišem a vykašlat se na nějaké chránění zájmů obyčejných lidí. KSČM se tak vrátila ke svým kořenům, vraždění, loupení, mučení a zavírání nevinných lidí (zatím jen agresivním žvaněním a urážením lidí, jako byla Milada Horáková).

    • "KSČM je spolek mlátiček, frustrovaných pomatenců otevřeně vyznávajících
      násilí a totalitu, kteří přebíhají od Hitlera ke Stalinovi a zpátky... KSČM se tak vrátila ke svým kořenům, vraždění, loupení, mučení a zavírání nevinných lidí"

      Vy musíte mít zcela mimořádný zdroj informací, víte totiž něco, co dosud nezjistila žádná vyšetřovací komise ani Policie. Vaší povinností je nenechat si tyto informace pro sebe, ale neprodleně je poskytnout soudruhu Štětinovi a orgánům činným v trestním řízení. KSČM pak bude moci být konečně zrušena a nebude nutno čekat ještě 8 let na odchod z parlamentu a cca 20 let na samovolný přirozený zánik.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit