Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co jěště musí Kalousek udělat aby se potvrdilo že se tam nehodí.Bankrot státu????
  • Kalousek a ostatní jsou zlodějská verbež, nic jinýho *11* *11* *11* *11*
  • Tak zloději z ČEZu vydělávají 40 miliard ročně a Kalós na to chce ještě zvýšit daně!
    Asi si koupím svíčky. *6* *7* *9*
  • zas budou stranická politbyra mít chvíli co rozkrádat. vždyť už chudáci brečeli že vidí dno svých koryt
  • Ty bys potřeboval po revoluci roztrhnout,na katovské mučírně,tvoji prolhanou hubu od ucha k uchu.Tuto zemi začalo zbídačovat vše,co se po údajné revoluci prolhalo k moci.Ať už se hlásilo k pravici,nebo jako lumpácká strana ČSSD, k levici.Obojí je stejný politický dobytek,který zbídačil tuto zemi.Nyní,když se řítíme ke státnímu bankrotu,tak pouze vše hází jeden na druhého.Na nejkrutější odporažení,za zbídačení této země,jsou zralí všichni ,co zde od údajné revoluce vládli.Humanitou k politickým lumpům se z cesty ke státnímu bankrotu nedostanem.A ten už klepe na dveře.Už dnes se rozhoduje o tom,zda budou mít budoucí generace šanci vést důstojný život ve vlastní zemi,nebo otročit pro cizince,v kolonii Západu,zvané Česko.Jako nestojí svět o Cikány,tak nestojí ani o Čechy.To co plánoval nebožtík Hitler,že nás přesune na Sibiř je nerealizovatelné.Hitler válku prohrál a Rusové nás na Sibiři nechtějí.V kamenných domech se roztahuje stále více cizinců.Češi stále více zaplňují kanály.Až je zaplní úplně,tak pro Čechy jinde místo nebude.
  • Je třeba říci národu pravdu.Přes všechnu chválu,kterou úplatní novináři na vládní grázly pějí, vedou tuto zemi ke státnímu bankrotu.Tato země je po dvaadvacetileté vládě prolhaných lumpů tak rozkradená,.že bez tvrdého znárodňování se tato země státnímu bankrotu nevyhne.Dokonce už státní bankrot klepe na dveře.Ale vládnoucí lumpové,pokud mohou pro sebe nadále hrabat,uvedené nechtějí slyšet.Udělání pořádku,to už bude práce mladé generace..Na udělání pořádku,v rozkradené a astronomicky zadlužené zemi,by byli i komunisté padesátých roků strašné měkoty.Ta ruka mladé generace bude muset být k lumpům daleko tvrdší.
  • Je to prosté ,když budou mít lidé slušné platy jako v německu,tak si budou platit služby atd. A všichni kolem budou vydělávat.Daně stejné jako všude jinde a nebude důvod utíkat.A to hlavní fugující justice to je důležité.
  • Je zvláštní, že v USA ekonomové tvrdí, že příliš vysoká cena paliv (nafta, benzín, plyn) může podtrhnout ekonomický rozvoj. Bojí se toho jak čert kříže.
    Že by v naší ekonomice platily nějaké jiné přírodní zákony, když u nás jsou ceny několikrát vyšší v absolutních i relativních (vůči příjmům) cenách ?
    Pane Kalousku, nevěřím, že si chcete vzít na svědomí další propad ekonomiky.
  • máme nejvyšší cenu enrgie v evropě ,tak kam se ještě chce ten pablb dostat.To je ekonom, hov..diletant měl by odevzdat diplom.
  • Tato vláda nemá žádnou koncepci! Oni vůbec neví jak z toho ven a jen se zaštíťují finanční krizi. Proč komunisti za totálu (i když byly světové krize - 1976 ropná a další) měli roční růst HDP 9%. A dnešní vláda nedosahuje HDP ani 1%??? Proč komunisti nebyli zadluženi a tato vláda má dluh 1,5 bilionů? Proč komunisti zajišťovali růst mezd a k tomu adekvátně důchody. Proč tato vláda důchody zmrazuje? Proč komunisti dotovali školství, zdravotnictví a nezaměstnanost? Proč to tato vláda neumí?? Proč jsme měli propserující zemědělství a tato vláda nechala na zemědělské půdě budovat sklady cizích firem a voltaické elektrárny? Proč to lidé, stále těm politikům "žerou"?
    Nerozumím a nechápu.
    • ... nerozumíš a nechápeš, protože si nezkrachoval jako chemik a víš co je ekonomika, která vede politiku ... jede-li ekonomika, jak bylo uvedeno, jde i politika jedné strany ... ale protože se zatím dařilo jen dobře, tak se šilhalo po lepším ... toho využili páníčkové, co toužili tento prosperující majetek vlastnit a tahat z něj zisky ... byly to jen blbečkové ohánějící se pravdou a láskou a stejně neuměli hospodařit s tím co získali ... a nakonec všechno rozprodali a ještě podlehli nenažranému západu v omezení zemědělské výroby, takže již nejsme v tomto směru soběstační ...
      "Sto hoven" je všechno co tato vláda umí ...
      "Z toho ven" je jen snížení DPH ... omezení zisků společností se státním podílem, a tvrdé zdanění zisků nad stanovenou hranici zahraničních společností, nebo zpětné reinvestování. Omezit nepřiměřené odměňování počínaje presidentem republiky, vlády, poslanců a senátor, pokud vůbec má mít senát smysl, by měl být skutečně zkušený člověk, který je schopen posoudit dopad zákonů a ne aby všichni měli hejno poradců a výsledkem jsou novely novel pod heslem "odvolávám co jsem odvolal..."
      O důchodcích nemluvě, neboť vláda, která jde proti důchodcům, jako neschopní puberťáci, jde proti sobě, protože právě pracující třída bude jednou důchodcem ožebračeným touto "plesnivou smetánkou".
      Osobně mám ještě tolik let života před sebou, že se dožiji toho, že zaplatím vše co souvisí s běžným skromným životem, v zimě budu topit jen v jedné místnosti a budu platit poplatek za popelnici, do které nebudu mít co dávat ... což by se mi za socialismu při vládě jedné strany nestalo a navíc bych měl auto, benzin za 8,- a máslo, tedy opravdové máslo z mlékárny Bohušovice n/O za 10,- Kčs a z toho důchodu kolem 3.000,- Kčs bych se nemusel starat o budoucnost syna i vnuka, protože by měli práci přiměřenou svému vzdělání ...
      P.S. KSČM nevolím, protože je nechci omezit v přípravách na budoucí převzetí moci ... dneska by si totiž s tímto bordelem nevěděli rady *1*
    • Ano, podle máte pravdu, že dnešní vláda nemá správnou hospodářskou koncepci a nejspíš neví.
      Komunistický režim bych si ale tolik neidealizoval. Sám si ho dobře pamatuji a nebyla to
      ani z hlediska svobody (jakékoliv), ani z hlediska ekonomiky žádná idylka. Situace byla mnohem horší, než dnes. Nevím, jak jste starý, jestli jste v komunistickém režimu žil, ale co já si pamatuji a vím, tak všechny dnes nedobré věci, byly tehdy ještě horší. Jen si většina pamětníků, kteří tvrdí, že bylo lépe, neuvědomuje, že byli mladší, zdravější a zmanipulovanější - sám si to o sobě také uvědomuji.
      Ekonomické údaje z doby komunismu je třeba brát s rezervou, jako všechno i ony byly pozměňovány za účelem oblbování lidí.
      • Nevychází mi nic lepšího než čerpat z historie. Po válce jsme měli rozbité zemědělství (cca 3 miliony Němců byly odsunuty - převážně zemědělci, viz prázdné pohraničí (což mělo za následek nedostatek potravin - viz. příděly na lístky). Na většině území rozvodná síť 120V. Nebyly dostatečné zdroje nergie (nedostatek elektráren),neexistovala rozvodná síť (neustále vypadala elektrika, byly nutné regulační stupně, továrny nemohly pracovat tak, jak bylo potřeba, domácnosti nemohly navyšovat elektrické spotřebiče). V každém větším městě plynojem na svítiplyn ( a stím taky dost mrtvých tímto plynem otrávených). Sice sídliště, ale na pevná paliva. Nebyly teplárny. A to vše se postupně za komunistů vybudovalo. Samozřejmě, že to stálo hodně peněz a lidé si toho ani nevšímali, brali to jako samozřejmost. V období, kdy komunisti se začali zaměřovat na spotřební politiku obyvatelstva, došlo k převratu. Jsem ekonom a vím, že ekonomické ukazatele jsou dány ekonomickou zákonitostí. Lze upravit statistiky. Ale miliardy korun investované do elektráren Mělník, Tušimice I a II, Dětmarovice,Počerady,Chvaletice, Dalešice nebo Liptovská Mara. Pak jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice, Dukovany,temelín a Mochovce. Stavěla se dálnice, metro. Stavěla se velká sídliště,nové nemocnice, školy, továrny. Rozvíjela se zemědělská družstva (Slušovice měly roční obrat několik miliard Kčs) Slušovice,Čejč,Práče apod. To byly obrovské investice, které zaručovaly to tempo růstu HDP. To nejde zpochybnit. Po revoluci nás nad vodou držely investice ze zahraničí. Žádná vláda po roce 1989 neměla takovou dynamiku jako socialistické vlády po roce 1968.
        • S čerpáním znalostí z historie souhlasím, je to nejlepší potvrzení jakékoliv teorie. Záleží ovšem na pohledu, z jakého se na věc podíváte.
          V žádném případě nechci shazovat úsilí celého národa o znovuvybudování fungující ekonomiky po válce. Lidé těžce a usilovně pracovali a budovali. Byli to oni, kteří vytáhli tuto zemi z hladu a poválečného nedostatku.
          Je potřeba ale vidět, že podobný úkol byl i před lidmi v SSSR a také před lidmi ve státech na západ od nás - ve vysílené Velké Británii, Francii a dalších evropských státech, zasažených válkou, zvláště ve zdemolovaném a rozděleném Německu. Při srovnávacím ekonomickém pohledu na to, jakým způsobem rostla ekonomika v těchto všech státech, které na tom některé byly i nesrovnatelně hůře než náš stát, mi jistě dáte za pravdu, že jejich rozvoj byl rychlejší a efektivnější, než rozvoj našeho státu. Při porovnání socialistických a kapitalistických ekonomik v roce 1989 jako ekonom nepochybně uznáte, že ty socialistické byly velmi pozadu. A to je to poučení z historie.
          Pro mne je to historický důkaz výkonnostní nadřazenosti společnosti, která se spoléhá na rozhodovací schopnosti VŠECH jejich členů nad společností, která spoléhá naopak na někým vybírané "elitní" odborníky.
          Ekonomický rozvoj však není jediné kritérium, které je na společnost kladeno. Pochybuji o tom, že byste propagoval třeba otrokářskou společnost jen proto, že by byla ekonomicky výhodnější. Naštěstí čím svobodnější společnost, tím ekonomicky výkonnější.
          Komunistům bych ani tak nezazlíval omyly v ekonomice. každý se může splést a tolerance k chybám je moudrostí. Zazlívám jim ty miliony mrtvých nevinných, zničených a vyvlastněných rodin, hromadně povražděných obětí. V tom si jsou rovni s nacisty nebo fašisty.
          a Slušovice prosperovaly jen díky tomu, že se chovaly tržně (=dle selského rozumu) v netržním prostředí.
      • Nechci urazit Vaše ekonomické vzdělání,ale z komunistických dluhů bylly odškodněny banky a ostatní zloději cca 2 bil.majetku výtěžnost několik desítek procent(kupůnovka)a těd není ani na důchody hnus velebnosti.Byt stál 300kč a plat byl 2500 dnes byt 8000 a min. mzda 8300 co chcete dodat.
        • 1) na důchody stále je, ale ta žába na prameni (co ho škrtí) je ministr kalousek
          2) byt stál 300,- jak píšete, PRŮMĚRNÝ PLAT byl 2500, takže byste za průměrný plat zaplatil 8,3 bytů, dnes byt 8000,-, PRŮMĚRNÝ PLAT 24000,- jestli se nepletu, takže za průměrný plat byste zaplatil 3 byty. Tolik hrubý výpočet a zdálo by se, že máte pravdu. Ovšem pokud nejste zaujatý jistě uznáte, že dnes za dnešní cenu můžete dostat pronájem
          bytu prakticky ihned. Když jsem se vrátil z vojny v r.87 a chtěl jsem si pronajmout byt, státní (dnes obecní nebo městský) nebyl k dispozici vůbec - prostě se nové nestavěly a staré nebyly - a ve stavebním družstvu mi řekli: "OK, zaplaťte si vstupní vklad a počkejte tak 14 nebo 15 let - pak budou". Takže v ceně, o které mluvíte, prostě byty nebyly k dispozici.
          3) Nechci, aby má argumentace vyzněla tak, že dnes je všechno fajn. Všechno se ve mně
          bouří, když slyším, co pořád "pravicová" vláda vymýšlí. Je třeba ji vyměnit, o tom žádná. Jen si myslím, že návrat k něčemu jako byl komunistický nebo fašistický režim by bylo šlápnutím do hnoje. Nikomu by nebylo dobře, jsem o tom přesvědčen.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit