Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud by vláda zjednodušila a uvolnila přístup lidí k práci, obyvatelstvo je schopno si samo
    ekonomicky poradit. Vyžaduje to zrušení povinné registrace OSVČ na živnostenském
    úřadě, zrušení povinného zdravotního a sociálního pojištění, zrušení daně z příjmu fyzických
    osob do dejme tomu 15 tis. měsíčně - jak u OSVČ tak u zaměstnanců. Stát si své dluhy
    musí zaplatit z úspor na svých činnostech. Žádné nové výdaje - rozvojové - nerozjíždět, dokud nebude fungovat to, co má. Nestavěl bych žádné nové dálnice, dokud nebude hospodářství v dobrém stavu. Jinak to všechno padne na hubu a i ty dálnice budou k ničemu.
    v katastrofálním stavu je množství bezdomovců. Většina jsou lidé, kteří chtějí pracovat, ale
    tento systém je prostě topí. A co se týče cikánů, jsou to také lidé a snaží stejně jako ostatní
    o sebe postarat. Za problémy tohoto státu nemohou oni, ale současná vláda. Ty předchozí
    se na tom také podílely. Provokováním rasismu se situace nezlepší, občané by měli držet spolu.
  • Už teď nemůžu otevřít okno, abych se nedusil. Na Kladně si lidi připojili plyn a hned se zdražil a tak si neudělali ani kotle a topí nejhorším hnědým uhlím a do toho odpadky. Smrad jak na hořící skládce, ale nedivím se jim. Většinou jsou to starší lidé a lidé bez práce a ti na to opravdu nemají, protože u nás je ekologické chování nejdražší na světě a mzdy u nás nejmenší v unii.
  • Ještě taky by mohli zveřejnit, kolik současný ředitel má plat a kdyby s ním šel níž - kolik by se ušetřilo (včetně jeho náměstků). Proboha kam to povede. Asi je tento rok fakt přelomový a budeme muset něco podniknout. Recesisti se odsuzují do vězení - tunelářům kvete pšenka a nikdo se o ně nezajímá. Kde to žijeme?! *10*
    • souhlasim
    • Má pravdu lidumilové v dolní,horní a na hradě by se měli vzdát mzdy která je jako by se loupežníci dělili o kořist a žít ze svých důchodů, ti v důchodovém věku by měli uvolnit svá místa vzdělaným mladým aby jejich činění mělo alespon selskou logiku
  • Opravdu tomuto chemikovi věříte? Za jeho vládnutí bude krize pořád a bude nás přád více a více přiškrcovat. Pryč s ním i s jeho vládními pohunky.
    • Ano jemu to tak úplně vyhovuje.
      • Vypadá to, že se cítí jako ryba ve vodě, ale myslím si, že to je jen vnější maska.
        Podle mne si spíše neví rady a tak zkouší, co by mohlo zabrat, aby byl úspěšný jako ministr financí. Určitě chce být úspěšný - každý chce být. Bohužel, lidé ve stresu, ve frustrující situaci, kdy neví, jak dosáhnout silně požadovaného cíle, se chovají intuitivně, podle svého
        charakteru. A obávám se (nechtěl bych mu ublížit), že chybou charakteru páně Kalouska je, jak ho sleduji, nedostatek smyslu pro férový boj. V kombinaci s mylným přesvědčením, že pravicová vláda má dusit pracující třídu (což se určitě někde doslechl na nějakém komunistickém školení za komunistů), je výsledkem neférové přidušení obyvatelstva (pracující jsme všichni). Domnívám se, že vláda, která se snaží obcházet ústavu i zákony, by měla co nejrychleji skončit. Obcházením zákonů mám na mysli například ústavním soudem zrušenou daň na stavební spoření, která jasně obcházela zákon.
  • stát už nedělá nic,neřídí,nereguluje,hlavně nepomáhá svým živitelům.pod stát se schovali zloději ,tuneláři,korupčníci a naše nevzdělaná a rádoby nezávislá justice s nimi báječně spolupracuje.vrcholový manegment našich státních a polostátních podniků je tak skvělý,že si ho ani nezasloužíme.no a dopadne to tak ,že děti vybijou a povraždí své rodiče a rodiče své děti protože,je nebudou mít je jak uživit,beznaděj,deprese,bída a hlad po práci.no a naši nejvyšší a nejbohatší? ti se zlikvidují sami mezi sebou.až nebude koho jiného ničit.
    • Naprosto Vám rozumím, tak to opravdu vypadá, ale vzpoměňte na (jestli jste viděla) H.Pottera, kde Brumbál říká zapamatování si hodný výrok:

      "I ve chvílích největšího temna nesmíme zapomenout, že existuje světlo."

      Děti a rodiče se nebudou mezi sebou vraždit, věřte, že v lidech je více rozumu, než v partě,
      která zrovna vládne. Co má paměť sahá, tak vlády přicházejí a odcházejí, horší či lepší,
      a lidé přežívají. I nyní to nebude jiné. Nedojde k žádnému konci světa a kaše se nikdy nejí
      tak horká, jak se uvaří. I politici a jejich strany mají své problémy, a pokud nevezmou svůj
      rozum do hrsti a neuvědomí si, že jim bude jenom tak dobře, jak je dobře lidem, kterým vládnou, bude jím ještě hůř. Nejsou od nás, obyčejných lidí odděleni, žijí s námi, mezi námi, s námi vyrůstají a s námi padají. Dojde jim to, uvidíte. Takže hlavu vzhůru, když
      nepovolíme, povolí oni. Jen vydržet! *4*
      • Nezlobte se prosím, ale co pijete nebo hulíte????
        • Nezlobím se, žádné drogy neužívám. Jen si myslím, že naši politikové nejsou ti správní reprezentanti národa, společnosti, obyvatelstva, jestli mi rozumíte. V tom případě - a do té role se postavili podle mne oni sami - jsou v jistém smyslu politikové soupeři společnosti. A bitvu se soupeřem nemůžete vyhrát, pokud propadnete malomyslnosti a pocitu, že to bude jen horší. Pozvednout paní Ivu na duchu, to byl smysl mého komentáře.
          Jinak souhlasím s Vámi (ačkoliv jste to výslovně nenapsal), že situace vypadá katastrofálně. Ale ...
          • ráda bych byla takový optimista jako vy ale,vidím to okolo sebe ,tak jak jsem to popsala.ale nejhorší je, že nevidím to světlo na konci,naopak to kolo plné marasmu,korupce a špíny šrotuje i ty poctivé a slušné lidi,kteří si mysleli že, oni to ustojí.a to je ta beznaděj.
            • V tom je ten vtip, že i když to světlo na konci nevidíme, vždy je lepší v něj věřit.
              S prominutím čumím, co jsem já neznaboh, tady vyplodil, ale myslím, že je to tak.
  • Kdy konečně zdaníte vzduch?Určitě se ve vládě najde nějakej chudej ministr,jehož firmě můžete přihrát miliardovou zakázku na měřící přístroje který dostane každej normální občan na držku (politici a bohatý buržoazní prasata by to myslím nosit nemuseli,jen sedí a moc se nehýbou,takže jejich spotřeba vzduchu je minimální).Zatím bych to viděl tak na 5 korun za kubík vzduchu.Těžce pracujicí,protože maj větší spotřebu,by měli zvláštní sazbu.Řekněme tak o 15 korun víc.A abychom ukázali trochu lidskosti,tak sportovci by mohli mít menší úlevu,řekněme 50 haléřů.
  • Krize už je pryč, ale tu další dělá kalousek. jen se divím ODS a VV, že mu to baští.
    Kalousek sám se přece na zadlužení podílel v předchozích vládách a teď se tváří jako
    největší šetřílek. Bohužel svými rádoby reformami situaci hospodářství zhoršuje.
    Většina nezaměstnaných chce pracovat, ale vládcové jim nezajistí dostatek pracovních
    příležitostí, ačkoliv je to jejich povinnost - jedna z funkcí státu je zajistit podmínky práci.
  • Kalouskovi se nedá věřit ani pozdrav, chce jen z lidí dostat úplně všechno,aby bohatí a mocní pání tohoto absurdistánu se měli čím dál lépe. jE TO CHEMIK,který ví o skutečné ekonomice úplný prd, proto ty jeho deformy. Mnoho renomovaných ekonomů jeho deformy zcela odmítá. Je proto potřeba už vyjít konečně do ulic a udělat pořádek, ať to stojí, co to stojí. *12* *16*
    • Klidně si vyjděte do ulic a začněte nějakému chudákovi skákat na autě, ale mezitím byste mohl laskavě poskytnout nějaké zdroje (všimněte si množného čísla) těch informací o odmítání. Bez nich jaksi vaše tvrzení ztrácí validitu (což je tu celkem pravidlem, ale málokdy to je alespoň trochu zajímavé)
  • Žádná krize ale není. Je to jen ideologie ,aby lidé byli neustále ve strachu .
    • Pokud máte na mysli krizi ve smyslu, že by chybělo zboží, tak máte pravdu. Většina lidí může
      přežívat, někteří mají dokonce nadbytek.
      Domnívám se však, že akutní krize je například v tom, že vláda pociťuje jakýsi nedostatek
      peněz na svou činnost a nutnost jednak si půjčovat a jednak více odírat obyvatelstvo.
      Půjčky od bank bude nutno nějak splatit a to i s úroky, z čehož bude větší pocit nedostatku peněz.
      Odírání obyvatelstva znamená, že se vláda místo starání o rozvojové záležitosti, což by
      správně měla dělat, stará o "vycucávání krve z těla oběti", což k hospodářskému rozvoji
      zcela určitě nevede. Spíše to vede k policejnímu státu, který si, jak víme z historie, ekonomicky nikdy dobře nevede.
    • Souhlasím, máte pravdu, strašáky na lidi, aby se báli a žili v nejistotě?! To že neumí vláda hospodařit, je nám známé, vždyť to co hýbe ekonomikou, vlastní pár jedinců a stát utírá hubu....?!
  • Z peněz lidí co už tak mají málo se neuhlídané a zkorumpované zlodějiny nesplatí ! Lidi budou akorát dělat to k čemu budou tímto donucení v principu "zoufalé akce= zoufalé činy" Bude se zase pálit ještě víc cokoliv a jakkoliv a lidi se budou odbývat odpadky, kterým se obchodně říká "potraviny". Je to cesta zpátky...Řešení musí být ve snaze dostat pod "občanskou a státní kontrolu" velké zdroje úniků peněz u velkých firem, které jsou mnohdy státy ve státě a kterým jejich chování umožňuje tento systém a na které si mnohde netroufne ani "stát" ,takže to raději zbaběle řeší cestou nejmenšího odporu od těch, kde předpokládá, že není dost síly a prostředků k obraně..od lidí... V tak velkých miliardových pohybech prostředků se musí najít odvaha ke slovu "znárodnění" což není nic jiného, než umět si udělat pořádek ve svých zemích a pro lepší život svých lidí,kteří v nich žijí a vše platí i trpí. Všelijaké spolky EU-RVHP prokázali, že si s tímto globálně poradit neumí a výsledek je viděn akorát v narušených ekonomikách různých zemí či dokonce v jejich krachu. Energetické firmy si takto drze dělají v podstatě co chtějí, bez kontroly toho kam, že vlastně jdou jejich zisky a mnohdy bez možnosti konkrétního dohledání a kontroly státu. Bič je v tomto akorát na obyčejné lidi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit