Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Máchat něčí mrtvolu ve formaldehydu a vůbec jí "udržovat" a ještě se na ní chodit dívat je pěkně morbidní. A je jedno jestli je to Lenin, Tutanchámon nebo to bude někdo v budoucnu, přirozené by bylo jí pohřbít jak ostatní.

    Ale asi chápu politický problém s likvidací a Putin ví že:

    a) Mrtvola Lenina už nikomu neublíží a co potom s mauzoleem

    b) Tak nějak se to mauzoleum (muzeum) už stalo součástí atrakcí na náměstí

    c) Odstraněním by zbytečně pobouřil část obyvatelstva (né všichni si myslí, že minulá doba byla horší než ta současná, protože rozhodně né všichni se mají dnes líp) a Rusko má daleko důležitější problémy k řešení

    d) Je to dnes již artefakt Ruské historie a každý si může vybrat, zda mauzoleum navštíví či ne

    A u nás to moc lepší není, uvědomte si do kolika kostnic kde jsou mnohdy z lidských kostí poskládány lustry i ozdoby chodí lidé jako na atrakci za peníze. Nebo rozkládající se mumie v otevřených rakvích v Klatovech, to je ještě větší "humus", než "udržovaný" Lenin. A co putovní výstava rozřezaných těl čínských vězňů, která už několikrát "úspěšně" navštívila i Prahu?


  • GregorMoldavit

    O tom, že Lenin by něco takového neudělal a Brežněva usměrnil, byla v srpnu 68 představa všeobecně rozšířená. Zřejmě přetrvává dodnes. Kdo ovšem zná toho skutečného, historického Lenina, (nikoli toho pohádkového z knížek 50. let), nemůže pochybovat o tom, že Lein by to byl udělal aspoň o měsíc dříve, k tomu způsobem mnohem krutějším.

    • Uvádí se, že sám Uljanov vydal příkaz k povraždění carské rodiny. Rudoši je zavlekli do sklepa a tam je postříleli včetně nezletilých dětí.

  • dzixy
    Domnívám se, že se k odstranění mumie nežene nikdo proto, že má obavy, že se rozsype na miliony částic, no a co, kdyby se některá náhodou ujala?? Zřejmě ani Rusové již nemají zájem na dalším Leninovi.😎
  • Vender

    Srdce? To Lenin nikdy neměl. Vystavování mrtvoly a studování jeho stupidity je dobrý trest, ale lepší by bylo jména takových šílenců zapomenout. Třeba jméno Hideki Tódžo taky skoro nikomu nic neříká ani v Japonsku, z největších vrahů si všichni pamatují jen Stalina a Hitlera, i když tenhle pán měl na svědomí asi tak pětinu všech mrtvých z druhé světové... 

  • Pokud jeden nebožtík tak zvedá žluč svým oponentům ještě po tolika letech, tak to svědčí jenom o tom, že asi nebyl tak bezvýznamnou figurou.

    JInak by upadl do zapomění.

    • Hitler taky zvedá žluč svým oponentům. Jenomže Áda neleží vycpaný v myším oleji.

      • Ádova vnučka vládne 

      • I Adolf je historická osoba. Na tom nic nezměníme ani Vy, ani já.

        Obávám se, že kdyby vycpali myším olejem Vás, nebo mě, tak to bude každému jedno.

  • Je to prostě součástí Ruské historie,proč popírat svou minulost.To jen tady u nás všichni z historických událostí jsou k ničemu,neschopní a hloupý.A jen křiklouni dneška jsou Ti nejchytřejší,a jen co se jim hodí do své překroucené hlavinky berou jako dobré.Stydím se za Vás hlupáci dneška co nemají úctu k našim předkům,kteří Český národ drželi od Bílé hory až po první republiku,přes 2.SV do dneška.Vy jste hrobníci České identity.

    • Nejenom historie Ruska ale i světa,to jako když se v historii Německa objevil nejznámější Rakušan Hitler tak mu budeme přisuzovat pěkné vlastnosti?Bez těch peněz z Německa a navrátivší se vojáků z fronty 1.sv války by po tom syfilitikovi neštěk ani pes.

  • No hlavně aby se moji pravnuci nemuseli dívat v Praze na Andreje v Babizoleum🙂.

    • Tak to doufám ne,takovou sloveskou maškaru,aby ještě balzamovali😁

    • hlavně aby naši potomci nebyli musulmani a nevyznávali kult muter Makrel

    • Na Vítkově soudruzi svého času postavili Gotwaldoleum a uložili tam mumifikovaný BožíLes (Gottwald). Jenomže ho špatně nabalsamovali a začal se jim kazit a tak ho museli zpopelnit.

      • Jo jo, tak doufám že balzamizace z řepkového oleje bude ještě horší.

  • andromedadvorakova

    Hodte uz dedka nekam do diry ke zdi, vedle ktere mel beztak davno stat..

    • Nemůžou neb nebezpečný odpad musí do specialní spalovny.

  • sitlof

    Tzv. mausoleum bylo navrženo (arch. Sťusev) a postaveno dle, údajně Diova, oltáře v Pergamonu. Což ale byl podle jiných poznatků oltář Satana. Z německého muzea v Berlíně jej sověti odvezli hned v r.1945 (prý do Moskvy), ale nikdy veřejně nevystavili.

    Lenin prý osobně nechal poslat soudruhům do Jekatěrinburku telegram, že mají všechny internované členy carské rodiny zlikvidovat. Ten telegram existuje.

    Ano, bolševici se v mnohém "inspirovali" křesťanskou církví (průvody a manifestace - procesí, dogmatismus, jediná správná pravda je ta jejich, NKVD/jiné názvy - inkvizice, slibování nesplnitelného, kdo není "u nich", je proti nim, komunismus/marx-leninismus - jediná správná církev, jiný názor, opozice - neznaboh, kacíř, heretik, touha po veškeré moci, ovládání nejlépe všech lidí atd.).

    POZOR !  Je zde jeden zásadní rozdíl - už staří marxisté (počínaje dr.Karlem Marxem) po bolševiky (ruská soc. demokracie, později komunistická strana) byli prakticky všichni    s a t a n i s t é    !   Pokud  tomu nevěříte, doporučuji každému přečíst si knihu "Marx a Satan", nedávno vyšla v českém překladu.  I skeptikům hodně otevře oči ...

    • Nacismus ale byl daleko horší.

      • sitlof

        Hloupost, nacismus je téměř "rodný bratr" komunismu (bolševismu), v obojím případě jde o brutální socialismy, prakticky shodné. Je třeba to pečlivě studovat a srovnávat, ne pohodlně podléhat různým kecům a lžím ...🙂

        • Nacismus jsem nezažil ,ale poslouchal jsem lidi co ho zažili a dokonce jsem měl možnost setkat se s člověkem který zažil koncentrák i kopání uranu a věřím(ten pán už je po smrti)jemu než blábolům dneška kdy je nacismus a komunismus srovnáván ve jménu studené valky a bagatelizovány zločiny Němců v rámci" fonbraunizace" . Stejně tak věřím paní která je původem z Makedonie a říká : nejhorší byli Ustašovci,po nich Četniky,pak Němci a k normálním lidem se nejlíp chovali Titovi komunisté.Tak min.na Balkáně v Makedonii měli aspoň chvili jasno.A opět připomínám že komunistům rozhodně nefandim,ale srovnávat dobu socíku a tvrdit že byla stejná jako doba protektorátu je zločin na mladé generaci a asi příprava na něco.

      • Nacismus byl o proti politice vítačů z EU v čele s Makrelou a notorikem Junckersem úplně ready

  • To heslo v roce 1968 rozhodně nebylo "Lenine vstaň, Brežněv se zbláznil!", ale "Lenine probuď se, Brežněv se zbláznil!". Pamatuji si to proto, že v roce 1968 mi bylo 15 let. Další hesla byly "Schovejte husy, jsou tady Rusi". "Ivane vrať se domů, Nataša ti zahýbá". A podobné. Kdo zná další, tak ať je napíše.

    • Třeba: Republika pláče, rudá žába skáče. Nebo: Koldera a Biľaka pověsíme za ptáka, pokud sestavujete almanach. Adresu budovy, na které to stálo, mohu dodat. Fotografii nemám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit