Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • U nás v Opočně působila sekta mesiáše Lukáše Stančíka, manipulátora a bývalého disžokeje. Prohlašuje se za vtělení Pravdy a Lásky, za vesmírného Ježíše (teď ale pro změnu tvrdí, že Ježíš je démon). Hlásá apokalypsu, kdy se celý systém do 4 let rozpadne. On je jediný na planetě, pověřený Bohem, s mnoha nadpřirozenými zážitky. Často vytváří různá videa na youtube a brzy je zase maže. Žije jako parazit u naivních lidí, které přesvědčí o svém mesiášském úkolu. Ti za něj potom platí i výživné na jeho děti, o které přišel. Sám nepracuje, má božský úkol, stejně jako jeho partnerka Gabriela. Říkají si Život v srdci a teď se ubytovali u jednoho důvěřivého chudáka u Plzně. Místo Opočna je jejich sídlem centrum Ohnivý drak v Plzni. Většina okolí se mu směje, ale umí zmanipulovat lidi s nižší inteligencí a bez kritického myšlení a ti ho pak bezvýhradně poslouchají a uznávají.  Prý nepotřebují mozek, cítí srdcem a to jim stačí. Kdo s ním nesouhlasí, patří na stranu temnoty a démonů. Stančík je chorobný narcis, zřejmě s řadou psychiatrických diagnóz. Rozbil vztahy v rodinách na Opočensku a teď pokračuje na Plzeňsku. Co s tím? Mohl by před tím někdo varovat? Novinář??

  • všechny sekty a tzv. "nová náboženství" jsou vytvořená k ohlupování lidí, odevzdání jejich majetků jejich vyvoleným a uplném otrockému podřízení.

    sekty zakázat a naprosto nepovolovat

  • Nejhorší sekta u nás je Sekta svatýho Havloida!

    • Ve vztahu k ostatním příspěvkům nicku "anton.janak" tento 

      "příspěvek" (dá-li se tento blábol příspěvkem nazvat) 

      je nepochybně: 

      - plagiát

      - zneužití dobrého jména pravého nositele nicku!

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      REDAKCE BY MĚLA NEPRODLENĚ KONAT!

      • Má pravdu Havloidi jsou největší škodná

  • Pro pozitivní vnímání náboženské svobody je veledůležitá sekularizace, tedy odluka státu od církví. Není možné hanět "nevěřící psy", stavět náboženská dogmata nade vše a požadovat teokratický stát. Vyznávání úchylek v myšlení a ve světonázorovém postoji nebo-li tolerance netolerantních a agresívních ideologií, které se zaštiťují náboženskou svobodou, vede k zásadním přeměnám společnosti, viz. Německo, kde vládne politická korektnost (rozuměj přetvářka) a devótní postoj vůči probíhající faktické islamizaci společnosti. Demokrat toleruje náboženské blouznění, ale zároveň jasně dává najevo, že náboženské bludy nelze v demokratické společnosti prosadit. Demokracie má právo i povinnost hájit své hodnoty, mezi nimiž má ateismus výsadní postavení. 

  • Nejhorší sekty v ČSR jsou

    - KSČM

    - ČSSD

    co znásilňují myšlení lidí měrou vrchovatou!

    • Jediný pravdivý výrok v této diskusi 

      Jen nechápu Vaše exposée výše o sektách - jakoby jste to nepsal Vy,

      ale někdo zneužil Váš nick...

      Doporučuji Vám, abyste na tohoto ... podal žalobu o zneužití dobrého jména!

    • ...neúnavný diskutér a příspěvkář, odborník všeho druhu a chytrolín na slovo vzatý anton.janak, ctrl+c ctr+v 😀. Kde se na mapě, Toníku, nachází tebou zmiňovaný stát ČSR? Pokud máš na mysli ČR, ve tvém výčtu sekt jsi opomenul uvést další "demokratické" strany, především politické turisty KDU-ČSL, TOP09... jinak souhlas. P.S.: Nezapomeň si obodíkovat svůj komentář a přispět do diskuze tvou oblíbenou mantrou - "Je to jejich věc a naše a zbytku světa zbytečná starost".

      • Kdybyste nám to nenapsal, zůstali bychom do smrti hloupými...

        Józef - dej se k filmu, budeš hvězdou!

  • Jaký je rozdíl mezi sektou a politickou stranou? Oboje zahrnují pouze malé procento občanů  společnosti. Do sekty člověk vstupuje dobrovolně,získává informace sám, dává dary nebo příspěvky dobrovolně a vedení sekty ovládá pouze dotyčného jedince.

    Do politické strany člověk vůbec nemusí vstoupit, informace mu vnucuje oficiální mediální systém mnohdy placený oním nezůčastněným člověkem, příspěvky na chod strany jsou nečlenovi automaticky strhávány a vedení sekty má možnost ovládat všechny i nestraníky a nečleny.

    Z čehož plyne že politické strany jsou pro veřejnost mnohem více nebezpečné než všechny sekty dohromady. Historie světa je toho názorným příkladem.  Je s podivem jak málo lidí si tuto skutečnost uvědomuje. 

  • V zásadě neexistuje rozdíl mezi sektou a církví. Jediný pozorovatelný je v počtu oveček.

    • církev je společenství lidí s Bohem a sekta je její odštěpená část stranící nějakému osobitému,zpravidla extremnímu názoru na víru.

      Ty všechny spojuje víra V Boha nebo v někoho či něco.Politická strana oproti tomu  je skupina lidí která straní pravdě,t.j. věří nějaké myšlence,ale ne V nějakou myšlenku,prostě jejich víra má kvalitativně nižší úroveň a umožňuje odklon,který se nechápe jako odpadlictví a zrada.I v takové skupině se mohou tvožit tak řečená tvrdá jádra,která mají vlastnosti sekty.


      • I křesťané byli jednu dobu jen podivnou a extrémní sektou v lůně judaismu.

        • pro Židy je láska podivný extrém a dodnes na tom trvají. 

          • Což jste odvodil z Písně písní, že? :-)

            • Píseň písní je co?

              • Pink

                Reakce na příspěvek:

                Ztratila Lucinka bačkorku.

              • Reakce na příspěvek:

                Koukněte se do Bible. 😃

                • Reakce na příspěvek:

                  Jo,mrknu tam.(Bible patří do rukou odborníků a my se máme řídit jejich výkladem abychom nezbloudili jako Jehovisti,takže Biblí mám několik ale čtu je ,pokud vůbec,jen opatrně.Výklad Písma je věcí vysvěcených duchovních.)

  • Gorobilypes
  • Už jen - napsat to srozumitelněji...

    Aby článek měl:

    - úvod, kde čtenáře seznámíme s tématem

    - vlastní pojednání, kde vše objasníme, rozvedeme a rozpitváme

    - závěr, kde se čtenář dozví o co jde (co chtěl básník říci)

    A je mi jedno, co Emma Smetana říkala, říká a bude říkat.

    Ostatně - slovem "blázen" i v medicíně se označuje  člověk duševně nemocný 

    - psychiatrická diagnosa to tedy je a ne, že ne! Nota bene Emma Smetana psychiatr není...

    • Gorobilypes

       Kdo je Emma Smetana?

      • tuším,že je to nějaká hlasatelka v nějaké televizi,názorově bezbarvá a bezvýznamná, prostě čte co jí dají.

      • Vy to nevíte?

        To je ale...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit