Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dluhopisy za úplatek investorům - kdopak si je asi nakoupil a za čí peníze? Hlavním (údajně prosperujícím) průmyslem je u nás automotive a finalisti ze zákona neplatí DPH (§6), ačkoliv si ho na vstupu odečítají, to je Clondike! (anebo Colorado?) Mají teoreticky dotaci přes 40% obratu při jejich asi 5% zisku, který jde stejně korporacím do zahraničí, protože našinec si nemůže koupit akcie tuzemských závodů světových automobilek a kurs je manipulovaný - to potom nezasvěcený těžko investuje. Jsou to nástroje na posílení oligarchie, přátelé. Za levnou (zmanipulovanou) měnu nám skupují aktiva (cizinci obecně) a čerpají zdroje, přátelé. Vsadím se, že po zpevnění kurzu nám je budou nabízet...
  • Slovensko zavedlo euro a nezdá se, že by s tím měli problémy.
  • https://www.novinky.cz/ekonomika/434454-zasoby-ropy-staci-cesku-jen-na-87-dni.html
  • Inu - bude to zajímavé. Ovšem pokud si koruna udrží alespoň těch 30 haléřů, kdopak bude pohnán k odpovědnosti za ukvapený nákup EURO za oněch 2 bilionů Kč? Pokud dobře počítám, tak tímhle předčasným "nákupem" připravil někdo stát o 600 mld Kč. Mohly bejt doma, kdyby se nakupopvalo později. . Anebo je to snad jen nějaký bezvýznamný pakatel? Tak proč se pak honí Babišové za nějaké korunové dluhopisy???
    • Protože vláda platí své výdaje v korunách, zatímco zahraniční investoři v devizách. Co prodělala vláda na kurzu, vydělá na daních z vyššího po-inflačního obratu a mezd (v korunách). Přitáhlo to levnou pracovní sílu, která tady taky platí daně a pojištění v korunách, bez nákladů na vzdělávání a ještě i něco utráci s DPH...oligarchům je nějaká kultura, živoření pracujících a národní zájmy úplná putýnka. Preference (= daně), to je zajímá. Aby udrželi svojí politiku legální. A proto hodný strýček Babiš dosáhl přebytkového rozpočtu a nepoctivce vyřídí EET. Rozmetal i naší poslední obranu - daňové Švejkování.
  • ano koruna patří trhu jako libra.strčte si euro do zadele
    • Nojo, ale objem koruny je směšný. V případě útoku spekulantů to kdysi neustála ani libra... a headgeové fondy jsou hladové, protože jim centrální banky rozfoukaly jejich poklidnou polívčičku - dlouho neměly kam "investovat".
    • My možná podle dalších voleb v Německu, budeme zase asi tisknout Marky?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit