Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem ve stejných letech, kácím v lese stromy, kde je dnes slunce a ne smog, hory a moře mám rád a je mi tam do dobře fyzicky i duševně, asi máte jinou duši a ledviny. Užijte si to u krbu. Tavolník.
    • Tak podle horského předpisu musí vždy být minimálně 3 osoby, kteří naplánují horskou či vysokohorskou tůru, musí se to předem ohlásit tzv. Bergrettung a mít při sobě mobil a příp. GPS navigaci pro Alpy. Tady nehraje vůbec věk, ale respektování zákonů, které vydaly alpské turistické a horolezecké svazky. Karel.
  • Alpy jsou na podzim pro vysokohorskou turistiku velmi nebezpečné, stejně jako na jaře, poněvadž v tyto časové úseky vane fén (Föhn) a tento teplý padavý vítr mnohdy přetransformovaný ze Saharského Sciroca, který vane z Afriky do jižní Evropy. Tento vítr ovlivňuje psychiku lidskou, v alpských zemích včetně německého Bavorska je řidičům doporučováno neřídit motorová vozidla. Proto starší lidé by vůbec neměli chodit na tyrolský Serles u Innsbrucku, Hochkönig pod Salcburkem a pod. Mnohdy v průvodcích bývá napsáno výstražně toto: Nur für geübte! Nur mit Bergführer! Proto tyto informace berte vážně. Nedělejte ze sebe z hecu hrdiny. Pamatuj, čím větší hora, ty jsi proti ní tím menší a hlavně slabší. Takhle zle dopadli ústečtí horolezci při expedici v Peru na Huascarán, mysleli, že když Huascarán není tak vysoký jako Mount Everest, takže to bude procházka růžovým sadem, jenže se šeredně sekli a pak to přišlo tak rychle, že nikdo z nich se nevrátil. *16* .
  • To si jako děláte p..u nebo co... V 65 letech jde magor na túru a uklouzne a mrdne sebou někde o skálu. Někdy přemýšlím zda někteří lidi mají hlavu na parádu nebo co... V těch letech už by měl každý sedět doma u pece a hřát si ledviny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit