Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na jedné nejmenované německé televizi jsem slyšel mluvit jednoho z válečných korespondentů. Opravdu takové reportáže lezou do peněz. A reportáže musí být akční.

    Například v Afghánistánu je prý cenník:

    - výstřel z Kalašnikova 50 dolarů

    - přestřelka 250 - 350 dolarů

    - výstřel z tanku 300 dolarů. A když se nebojuje, tak se holt cvaká a tuzemec si kouše nehty.

    Připomíná mi to "povodně" v Praze. Zatopena 2% plochy města a v Karlíně se u jediné větší kaluže střídaly TV štáby. Brňáci přijeli pomáhat a ono vlastně nebylo s čím.

    Novinařina je drahá.


  • A pak člověk vidí jenom ilustrační foto.  

    A navíc si spletou konteinerovou loď s lodí pobřežní hlídky.

  • Prý "hlidacÍ psi demokracie"!  ZprofanovanÍ a režimu sloužící trubadúři. Jen misto ohlodanych 

    kostí ze stolů svých mecenášů dostávají  spoustu peněz.  A ti, kteří  pracují ve válkách jsou tam jako vojáci vystavení  riziku smrti. Jen ta objektivita je vepsí. 

  • josef.chmela

    Koho ta propagace amerických válek rozpoutaných ve jménu tzv. demokracie ještě zajímá? Pouze militantní skupiny popletených a novodobou propagandou zpracovaných občanů bez vlastního myšlení,  zbrojní magnáty a USA, kteří na válkách vydělávají. Ekonomika USA by bez válek zkrachovala.

    • Ty války vznikaly zejména při šíření socialismu (hnědý = nacismus nebo rudý = komunismus), kdy se v rámci tzv. "národně osvobozeneckého boje" likvidovala koloniální správa udržující v dané zemi jistá pravidla a pořádek. A tak si obyvatelé pouští a pralesa vytvořili "svůj" stát a chtěli světu vnucovat své pouštní a pralesní zvyklosti. Hlavně se chtěli mít tak dobře jako občané ve vyspělých civilisovaných zemích a nevěděli nebo spíš nechtěli vědět, že v těch zemích se civilisace vyvíjela po staletí a lidé pro to museli něco udělat. A samozřejmě se našli vyčůránci, kteří těm pouštním a pralesním obyvatelům začali nabízet své socialistické sliby, že jim zařídí šťastnou komunistickou budoucnost, kdy budou pracovat jen podle své chuti (či nechuti) a brát si budou také podle své chuti.

      • josef.chmela

        Jsi magor.

  • Třeba Michal Kubal. Neodpovědná novinářská vtěrka, reportující nyní z USA. V 2004 roce dělal horlivého reportéra ve válce v Iráku. Vlezl dobrovolně tam kde jej nikdo neposílal.Zajali pacholka a musel pro něj tehdy p r e m i é r  vládním speciálem.Tolik času a peněz se promrhalo pro jednoho bezcenného hlupáka. Hlupáka který by tady nikomu nechyběl. Který svojí blbostí upadl v zajetí. Nyní to parazituje za peníze koncesionářů v USA.Pevně věřím že nyní by jej nikdo neosvobozoval.Je nová doba.Ti od novin jsou čím dál vlezlejší a drzejší.

  • Dříve tam chodil novinář na vlastní nebezpečí a když nepřivezl reportáž nedostal zaplaceno, dneska to chtějí s plným komfortem a pokud možno bez rizika a za co nejvíc peněz, asi tak.

  • ferda.borek

    Budoucnost novinařiny je ve šmírování profilů na sociálních sítích mediálně zajímavých lidí, politiků, různých aktivistů, umělců, celebrit atd a kopírování a zveřejňování tamních nalezených drbů na stránkách zpravodajských webů. Již teď značná zpráv na zpravodajských webech jsou přepisy drbů nalezených na sociálních sítích. Pro novináře je jednodušší a bezpečnější sledovat facebook nebo twitter Islámského státu než osobně sbírat informace a obrazové materiály v centru opravdové džihádistické války. 

    • Jasně, budeme lustrovat bakalářky a diplomky, tam hrozí jen otlak za novinářské řiti.......a funguje to....🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit