Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • neviděla jsem to a nevím, jak dlouho to hrají, ale když je o to veliký zájem, proč se už nastudování stahuje?
  • Viděl jsem představení a horší nastudování Shakespeara jsem neviděl. Možná je to tím, že jsem konzervativní, ale Shakesper se musí obracet v hrobě. Nechápu jak tohle mohlo dostat druhé místo. Podruhé bych už na tohohle Leara nešel.
  • Život v Praze, Brně a ostatních velkých městech má svá specifika. Dlouhou dobu jsem například usilovně přemýšlel, proč tolik lidí (hlavně mladých a právě v těchto velkých městech) volilo za prezidenta šišlajícího Rakušáka a ne obyčejného Čecha Zemana. Tuhle mi to docvaklo, když jsem byl zase po dlouhé době v Brně a viděl téměř všude kolem sebe typickou špínu, klikyháky na zdi, odpadky, hluk, stovky lidí, otravovače s letáky, bezdomovce, prodejné komedianty v divadlech, atp. Mladým lidem totiž ze života v tomto hrozivém prostředí prostě HRÁBLO, resp. HRABE a jejich volba rádoby roztomilého Bilderberga byla vlastně ZOUFALÝM VOLÁNÍM O POMOC, jakousi formou ZOUFALÉHO POKUSU O "RECESI" tím, že si zvolí například tuto směšnou figurku. Oni si jí ve skutečnosti neváží a reakce těch lidí je v podstatě podobná tomu, když se v jedné stupidní anketě volil "Největší Čech tisiciletí", kdy to málem vyhrála imaginární postava zamindrákovaného Svěráka Cimrman. V tu chvíli jsem byl šťastný, že bydlím na venkově mezi normálními lidmi, kteří podobnými komplexy velkoměsta nejsou zatíženi a spěchal jsem domů na Vysočinu... :-)

    Budu moc rád, pokud mi k tomu všichni napíšete svůj názor - berte to jako takovou malou anketu. Děkuji za spolupráci a přeji pěkný den všem slušným lidem... :-)
    • Nejen spousta mladých ve velkých městech, ale i spousta "starých" v malých městech volili p. Schwarzenberga prezidentem. V mém 15titisícovém městě vyhrál kníže obě kola voleb. Mám aspoň trošku příjemný pocit, že žiju mezi normálními lidmi.
    • Tohle je článek o kultůře a né o politice. Své politické názory si propagujte někde jinde. *10* *16*
      • Copak-milostpan je kulturni referent z UV SSM?
        Jinak Havel byl tez kultura,a nak se do te politiky zamotal....
    • Milerad Ti odpovim o tom,proc jsem volil 'knizete'
      Tak temer nikomu nevadilo,ze s timto statem vora pres 2 desetileti privandrovalec z vychodnich stepi jisty Pruzinsky.Ten I s jeho opovrzenihodnou proklatou familii prohlasil,at lide voli puvodem cecha-tak to rekl ten pravy...
      Jinak Te upozornuji,ze protikandidat Zemana je cechem,i kdyz ma s nasim jazykem problem,nebot tato rodina byla po puci '48 nucena odejit ze statu-proc,to si domyslis sam.
      Jinak tem 'nasim politikum' ,kteri zde zili I v dobe komunismu neverim ani pul slova-podivej se,co kde provadeji a jak dopadl tento stat...Jiz se rika,ze je to zkorumpovanejsi,nez Rumunsko s Bulharskem.
      Tak proto nejsem volic cloveka,jez ve sve knize ''Jak jsem se v politice mylil'' popisuje x jeho afer.Ano,ma pravdu-jenze se nabizi otazka:Proc obycejny clovek ma platit za jeho chyby?!
      • no a představte si, že ruší lůžka v psychatrických nemocnicích, kam takový NotČSSD půjde?
        • No k tobe urcite ne ty komunisticka promrdana S V I N E !!!
          K U N D O jedna bonzacka! *12* *16* *12*
      • Zkusím také přidat trochu do této diskuze: v podstatě souhlasím s tím, co píše "smrt kapitalismu". Frustrace mladých je čím dál hlubší, nevědí si sami s tím rady. Viz příklad manifestací pár zblblých dětí proti komunistickým radním, tedy proti základnímu principu demokratických voleb (bohužel naše tzv. nezávislé sdělovací prostředky je v tom podporují). Jinak co se týče původu ve stepích, tak tam odsud vlastně jsme všichni!! A mimochodem, naši prapraprapředkové pochází vlastně z Afriky a Asie. Žádný "původní" Evropan neexistuje. O Američanech to platí na druhou.
        Pár slov ke Schwarzenbergům: oni vždy doma mluvili jen německy (i když třeba část základní školy odchodili v české škole). To patřilo tehdy k bontonu. Navíc je starou známou věcí, že tento degenerát není pravým Schwarzenbergem, pouze byl adoptovaný strýcem podle rakouských zákonů. Nikdo se nesnažil ani náznakem vysvětlit, proč naše vláda a hlavně Havel toto uznali! Bylo to jen pro to, aby mohl dostat Orlík, který mu nikdy nepatřil? A k emigraci je nikdo nenutil! Bylo to jejich svobodné rozhodnutí, které jim stát umožnil, byť to bylo v době, kterou omezenci a neznalci nazývají komunistickou.
        • Takze vazeny-dle zakonu civilizovanych zemi adoptivni dite je tez ditetem.
          Jinak nikdo nikoho nenutil k emigraci-pravda pravdouci.Mohl si vybrat-bud zit svobodne,nebo v koncentraku pro 13 milionu,kde bachare dali s hrdosti prislusnici KSC a LM! *12* *12* *12* *12* *12*
  • Zažil jsem něco podobného s Carmen. Operu zrovna nemusím, myslel jsem, že když teda v Národním, tak to bude aspoň pořádná opera. S odporem jsme odešli s manželkou v půlce.
    Něco tak odporného jsme nečekali. A to jsme se dozvěděli, že Prodanou nevěstu vypískali. Každý režisér či scénárista se chce nějak podepsat a udělat to moderně. Jenže klasika má být klasika a ne paskvil. Pokud se chce podepsat, tak by si měl nalézt jiné téma.
    • Těžký Umění *1*
  • Měl jsem tu hrůznou zkušenost tuto hru v Národním divadle shlédnout. Byl to asi můj nestrašlivější divadelní zážitek vůbec, poprvé v životě jsem z divadelního představení odešel před koncem (běh přestávky). Statisticky ještě doplním: navštívil jsem hru v doprovodu kamaráda, který byl ještě více znechucen než já, sál byl poloprázdný (to nejspíš pro velikou popularitu měli lidé obavy, že se na ně lístky nedostanou), řada lidí odcházela již během prvního aktu (my to s kamarádem neudělali z elementární slušnosti vůči Národnímu divadlu). Nechápu, proč Národní divadlo produkuje a ze státních peněz dotuje tak odporné prznění klasických divadelních her, zvlášť když mnohem kvalitnější scény zanikají pro nedostatek financí. Dále mě pohoršuje, že tento článek takovým odpudivě tendenčním (nebo je to snad placená reklama?) způsobem tu hrůznost propaguje a adoruje.
  • Musíme věřit že za Zemana to bude lepší, snad s tím nepořádkem udělá pořádek...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit