Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já nakupuju pořád stejně. Před covidem, při něm i po něm. Nechápala jsem to davové šílenství skupování mouky, těstovin atd. Vždyť obchody s jídlem musí být pořád otevřené a zásob je taky pro všechny dost. Teda pokud by lidé nakupovali s rozumem :-D . Něco mi ale covid taky dal. Přestala jsem hodně chodit do obchodů a co jde, tak objednávám přes internet. Je to rychlejší a díky slevovým kupónům i levnější.

  • josef.chmela

    To nechápu. Já spíše nakupoval méně zbytných věcí a tím ušetřil. Nejsem zasažen šílenstvím nakupování v konzumní společnosti.

    I letos budu mít krásné skromné české vánoce a ne strašné a uspěchané konzumní vánoce made in USA.

  • mun.go

    To není koronavirus - to je snaha obchodníků o zisk, prvotní a jediný stimul pokročilé spotřební společnosti.

    Už v "Překrásném novém světě" Aldouse Huxleyho byly povoleny jenom takové sportovní hry, které vyžadovaly náročné vybavení a drahé pomůcky - například elektromagnetický nebo překážkový golf (šachy, mlýn, domino a dáma jsou z tohoto hlediska neperspektivní). Děti byly hypnopedicky stimulovány tisíckrát opakovanými hesly typu "Raději zahazovat, než opravovat" - Mám rád nové  šaty" - "Když jehlou píchnu, vždycky si vzdychnu" ... A knihy? K čemu knihy? Nemůžete toho moc spotřebovat, když jenom sedíte a čtete knihy ...

  • To u nás máme na nakupování jiné experty.Jedním z nich je nějaký tlučhuba co vystupuje za svaz obchodu, nebo jak se ta partička jmenuje. A pořád šije na hubě do vládních opatření.Nechce se věřit že tento moula nemá ponětí, jak taková opatření komplikovaně vznikají. Tady mačo by jen obchodovalo a obchodovalo.Všechny státy okolo mají restrikce.A naše mačo furt mele tu svoji, bez hlavy a paty.Otevírat otevírat.Není to zavření příjemné.Ale takto předvádět se může třeba doma na dvorku.

  • Pan Ruiz je španěl a né čech. A zcela uurčitě nemá penzi, tedy ne důchod v České republice. Za jeho výši se uhradí pouze nákupy základních potřeb a nájem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit