Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Samozřejmě, že zedník s výučním listem si může vydělat více než vysokoškolák, to bezpochyby. Nicméně v rámci pracovních možností má ten vysokoškolák prostě dveře otevřené. Už jen v tom ohledu, že má ostřejší lokty, dokáže lépe komunikovat a tak dále a tak dále. Věřím tomu, že kdybych měl jen výuční list, tak bych nemohl využít nabídku práce v zahraničí, protože bych zkrátka neměl tu ambici, kterou ve mně vysokoškolské vzdělání vyvolalo. ;-) 

  • dearputin.com
  • Tak třeba po r. 1948 stačilo, že někdo zvolil "správnou linii" a vstoupil do KSČ.
    A hned mohl být ředitelem. Že byl blbej jak štoudev, to nevadilo.
    Nádeníci měli 6000 a doktoři 2500. *16* *16*
    • Souhlasím. Ono to bylo tím, že podle komunistické doktríny ti nádeníci pracovali rukama a proto "vytvářeli hodnoty" pro všechny lidi. Zatímco ti doktoři a inteligence vůbec byli "příživníci", kteří vystudovali a tyli z dělnických peněz a museli proto být vděční a poslouchat ty "dělníky" ve stranických sekretariátech.
    • A přesto lidé studovali střední zdravotnické školy a někteří i medicinu - i když věděli, že hrubý nástupní plat lékaře 1900 Kč/měsíc a zdravotní sestry 900 Kč/měsíc stojí za h...! Na 2.500Kč za měsíc dosáhl jen ten, kdo měl (v některých odbornostech) 200Kč příplatek infekční a 400 Kč tzv. neatraktivní (v oborech, na které se nikdo "nehrnul")!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit