Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A dělají dobře, kucíí ušatý.
  • pochybnosti nad vydáváním majetků cirkvím neni jen u lesů ČR,ale i u mnoha dalších objektu či cennosti.Nechť CÍRKEV PROKÁŽE KDE A JAK K TOMU CO ŽÁDÁ PŘIŠLA,V MINULOSTI TOTO ROZKRÁDLA A DOBYTKOVÉ TYPU Nečase a spol podepsali navrácení církvím tohoto majetku.Jej jen se divím,že se lid od cirkví neodvrátil,vždyť to není církev,ale hejno podvodníků,kteří si říkaji bratři a sestry a nás,které okradli nazývají ovečkami.
  • Na svoje kázání a podvádění pracujícího lidu lesy nepotřebují.
    • církev rozkráda mnohem více,nežli jen lesy ČR
  • Už toho černoprdenáči schlamstli dost. Už by měli být zalezlí někde v koutě a držet ústa!
    • a kolik věřících se chodí modlit a poslouchat kázání těchto zlodějů.Co na to Bůh.že takovou církev nezavrhne,není to církev,nýbrž peklo zlodějů.
  • To : jako anonym.
    Ještě doplním o současné poznatky, jak se mohou měnit dějiny. Ze strany pravicových politických kruhů se začíná šířit nový pohled na druhou světovou válku a doufám, že se to nedostane do dějepisů. Názor je ten, že hrdinou druhé světové války je Německo, protože bojovalo proti "Žido-bolševizmu". Výsledek II.světové války se musí nyní napravovat bojem proti Rusku. Co neudělalo Německo od 1933 do 1945 v tom musí nyní pokračovat EU a USA. (Vždyť přece Německo je "tahounem" současné evropské ekonomiky, že?). Budete-li mít chuť najděte si Reaganův projev z porady zahraničně politických služeb z června 1984. Mimo jiné tam hovoří o tom, že po rozbití Ruska přijde na řadu Čína. Zajímavé čtení.
  • Já Vám rozumím, ale trochu bych nesouhlasil i v tomto směru. A je to pohled opět do Evropy a to Itálie, Španělsko a nakonec i Německo kde se lidé bouří platit povině daně církvi. Itálie rozprodala určitý majetek, aby vůbec přežívala a to je i ve Španělsku.
    Nakonec i zde je krásný příklad z Trmic u Ústí nad Labem jak již navrácený majetek církev prošustrovala. Jinak co by jako mohli prodávat jen pole, lesy a nějaké stavby fary atd.. Kostely by byly neprodejné. Dnes jsou prodejné spíše jako snobský trend. Prosím je to můj názor.
    A když si vzpomenu, jak se podepisovala smlouva a jak Duka a Nečas utíkali zadním vchodem, tak opravdu je mi to záhadné. Když je to tak čisté, tak proč takové řešení.

    To je ještě k diskusi k Jiříkovi.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/362670-trhy-usa-a-eu-maji-byt-sjednocene-hrozi-amerikanizace-evropy.html
  • Občanům české republiky je to jedno. Neumí si bránit svůj majetek. projevilo se to neskutečnou privatizací, kdy po letech sami privatizátoři přiznávají, že to byl obrovský nesmysl, ale kapitalismus chtěl kapitalisty. Dále si občané nechali líbit uvedené církevní restituce. (Byly učiněny již za kardinála Berana) a poslední co bylo, tak si občané nechali líbit omilostnění zlodějů tzv. Klausovou amnestií. Myslím si, že ještě bude následovat vyrovnání s "Henlajnovci" neboli zabrání majetku vyhoštěným Němcům. Pak nám zůstanou "holé zadky".

    Stojí za přečtení : http://leva-net.webnode.cz/products/restituce-majetku-cirkvi-nikoli-megatunel-/

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkevni-restituce-myty-a-fakta-dnq-/p_spolecnost.aspx?c=A120820_084359_p_spolecnost_wag

    Takže buďme stále poslušnými ovcemi. K čemu musí dojít, aby se Český národ probral?
    • Nečase by měli za toto pověsit,škoda,že takový trest u nás není.
    • Souhlasím, že ta tzv. privatizace byl z velké části podvod. Jedinci, kteří udržovali a podporovali komunistický systém a byli "u toho" si včas rozebrali co se jim hodilo. Ale jako občan ČR musím prohlásit, že z mého to nebylo, ten majetek mi nepatřil.

      Podobně církevní restituce se týkají majetku, který mi jako občanovi ČR také nikdy nepatřil. Ostatně slovo "restitutio" znamená uvedení do původního stavu, tj. uvolnění vlastnického práva k majetku původnímu vlastníkovi.

      Nevím kdo to jsou "Henleinovci", pokud vím tak stranu Konrada Henleina v pohraničních oblastech, kde kandidovala, volilo jen asi 66% voličů. A přesto po válce všichni "Občané německé a maďarské NÁRODNOSTI, jakož i kolaboranti a zrádci..." byli vyhnáni ze svých domovů po předcích a deportování ze země. Bylo ji víc jak 3 miliony a na 240 tisíc z nich to zaplatilo životem. Strašit nějakým navrácením sudetoněmeckého majetku může jen člověk neznalý nebo ten, kdo vědomě šíří lživou propagandu. Znalý člověk ví, že vrácení tohoto majetku původním vlastníkům není možné, protože tomu brání překážky faktické i právní.

      Já "holý zadek" nemám, protože jsem celý život pracoval, učil se nové věci, šetřil a neutrácel za zbytečnosti.
      • Jsem rád, že máte alespoň chuť diskutovat. Ve věci církve není co restituovat. Církev nikdy nevlastnila žádné výrobní prostředky,neznám případ,že by církev vzala do rukou lopaty,rýče či sekery a zapojila se do výrobního procesu. Ta církev ani neprokázala původ nabytí majetku. Čili není co restituovat. Církevní restituce , neboli krádež, je výsledkem činnosti politiků. Neřeknu nyní správné číslo, ale 70 % občanů Česka bylo proti těmto restitucím. Nikdo na to z politiků nebral ohled. Moje prababička se narodila a žila ve Šluknově. Měli štěstí, že byli se smíšeného manželství a ví když v těch místech projížděl Adolf,jak byl vítán. Češi byli vyhnáni a jejich majetek byl rozebrán. Volební výsledky v roce 1935 byly následující. Sudeťáci získali 1 mil 300 tis hlasů, to je téměř 16 % hlasů a 44 křesel v parlamentu a 23 mandátů v senátu. To bylo nejvíc ze všech politických stran a jen díky složité volební matematice nezískala více hlasů a tím i křesel. V Sudetech získali 2/3 hlasů. Německá sociální demokracie získala 11 mandátů. V celostátním měřítku byla druhá Agrární strana, která získala 1 200 tis hlasů tedy 14,3%. Mandátů ve sněmovně však získala 45 křesel. V březnu 1938 měla SdP již téměř 800 tisíc členů. Do řad této SdP byli nuceni vstupovat i Češi. V květnu 1938 již SdP měla 1 320 tis. členů. Celkem bylo Sudeťáků 3 071 tis.
        Nestraším, že by došlo k restitucím, konstatuji, že naše politické spektrum je i toho schopné.
        Neříkám ani,že máte vy "holý zadek", ale majetek České republiky, který byl vybudován občany zde žijícími po generace se výrazně snížil. Viz statistické údaje. Tak tady nešiřtě vědomě lživou a prosudeťáckou propagandu. Měl jste se lépe učit!.
    • Nemůže k ničemu dojít. genetika sehrála dokonale svou roli. Potomci sluhů se nebouří. Potomci mají jen příprcy a čekají, že to "něco," za ně, udělá někdo jiný.. *1* *1* *1*
  • No, nabízel jsem církvi pomoc, mám s restitucemi velké zkušenosti (bohužel ne s mými), nechtějí, že mají své odborníky.
  • Materialistické poživačné stádo živočichů, jejichž uvažování nepřesahuje hranice, kde končí potřeba naplnit svůj trávicí trakt potravou, mít suchý pelech na odpočinek a samičku pro "potěšení" se tady zase dusí závistí, že církvi se vrací co jí bylo uloupeno. Než to vrátit vlastníku, raději by nechali to zpustnout, zdevastovat, vydrancovat. A pak táhnout dál. Jak komunistické a "stepní".
    • Vrátit jim to co bylo vzato samozřejmě. Ovšem nepředávat, jako je výpočet pofiderního zisku církve od doby ukradení do dnešní doby. V celé Evropě zisky církvi nerostly, ba naopak, tak u nás se počítalo jen se ziskem. Již každý ví, že to je zcela sfalšované.
      A jejich nároky stále rostou, a případné soudy se platí z našich daní.
      • No, zemědělství a lesy by určitě zisky nesly. Tady se nemluví o zisku církve jako takové, ale o zisku z majetku.
    • Jsem nevěděl, že Lesy ČR jsou komunistické.... *1* *1* *1*
      • Lesy ČR jsou především mafie.
      • Nevím jestli Lesy ČR jsou nebo nejsou komunistické. Ale kdo chápe přečtené tak ví, že jsem měl na myslí komunistické UVAŽOVÁNÍ. které jsem tam charakterizoval. *2* *2* *2*
    • bezregistrace
      iurare ad animalia et egressus est a tergo setis - jak říká klasik v mysl mdlá a káže o rozumu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit