Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych byla pro, aby už  všichni ti co  stále bojují proti Babišovi už mu dali pokoj aby mohl v klidu praovat. Čapí hnízdo  ať už nechajíi v klidu, protože tady  v této republice pitomých 50 milionů o proti těm všem jako je pan Böhm,pan Kalousek, pan Bakala, pan Ritig a  plno dalších, ale neopomenu i bývalého presidenta pana Klause kdy jeho amnestie pro své zpřízněné duše, které mu ještě dnes určitě odvádějí desátky za jeho dobrý skutek.

  • Ano z mého pohledu je vrah co si uvědomuje že je jeho čin nemorální, opravdu lepším člověkem než vrah co si to neuvedomuje. 

    Mít společnou morálku a vědomě ji porušit je něco jiného než udělat stejný čin bez vědomí že je špatný.

    Tupec je myšleno rozhodováním demokratickym... Ve volbách se vyberou zástupci a ti pak přetvářejí zákony a jelikož zákony jsou pro mnoho lidí jediným morálním kompasem, navíc mnohdy apriori porušovatelnym, pak vlastně morálku určuje ten kdo se nechá uplatit politikem.

    Masaryk to psal v době kdy stát tolik nezasahoval do občanu. Pochybuji, ze tehdy domyslel kam se státní zřízení posune za 20 let v době okupace pak v době socialismu .. nebo dokonce teď za 100let. 

    Mluvit o zvrhlem náboženstvi kdyz komunisti stále spoluvytváří zákony je ironie.

  • Věřit fetákovi....???

  • ale Bartoš je cizinec, jak je většně zhulenej, tak si myslí že je z jiného světa, udavač bruselský

  • Na to nezapomínám, to je docela zjevné. A Tiscali se svými boys v redakci? Také vyvážené zpravodajství jedna radost. 🙂

  • Vážený Tomáši, zkuste prosím sledovat věci v kontextu.

    Nepouštěl jsem se do věřících, jen jsem na problém obliby a neobliby politiků použil citát pana Masaryka a konstatoval, že obliba lidoveckých politiků je možná právě důsledkem tohoto konstatování. Nic víc. 

    Nikdo Vám nebrání, aby jste se snažil být dobrým křesťanem - jen chutě do toho.

    Četl jste si po sobě prosím, co jste napsal? Cituji Vás: "Kdybych si mohl jako ateista vybrat jestli žít ve společnosti  věřící kde i zločinci uznávají že se chovají nemorálně, nebo ve společnosti kde budou i tupci určovat co je a co není správné, raději se přidám k vericim...." Tedy podle Vás vrah, který uzná, že se choval nemorálně je v pořádku? Tak a už jen obchodovat s odpustky. Mistr Jan Hus by z Vás měl radost. 

    Je prosím v nějakém rozporu slovo tupec a věřící? Věřící nemohou být tupci? Neboli jak se nestat tupcem? Stát se věřícím? Pro mě podivná logika.  

  • Když uz se pouštíte do věřících tak si jako ateista dovolím reagovat.   

    Jedna věc je mít veřejné deklarované hodnoty, co je špatné a co dobré.

    Druhá věc je jestli se pak člověk chová podle těch veřejně deklarovaných hodnot.

    Třetí věc nemít žádné deklarované hodnoty a tvářit se jako čestný člověk, protoze muj životní přístup, nikde nedeklarovany, je ten správný.

    U věřících lze aspoň říci jestli je člověk spatny nebo dobrý, hodny nebo zly srovnanim veřejné deklarovaného hodnotového žebříčku a pravidel s jeho reálným chováním.

    U nevěřícího máme dělení jednodušší.. člověka co porušuje zákony, nebo toho co neporušuje zákony .. a upřímně každý člověk porušuje zákonné předpisy, jen každý má limit co do porušování jinde. Takže vlastně "všichni kradnu" jen někdo už je brán jako zlocinec, zatímco jiný ještě ne.

    Kdybych si mohl jako ateista vybrat jestli žít ve společnosti  věřící kde i zločinci uznávají že se chovají nemorálně, nebo ve společnosti kde budou i tupci určovat co je a co není správné, raději se přidám k vericim.... 

    A Pokud bych si měl vybrat z reálně nabízených možností, pak bych si vybral křesťanství.nebyl bych nejlepší křesťan, ale snažil bych se byt dobrym.


  • Pokud jednotlivim politikům nedůvěřuje ani 50% lidi, jak může někdo duverovat poslanecké sněmovně nebo vládě když se skládá z nedůvěryhodných osob? 

  • gaheris

    Tak Bartošovi říkáte cizinče? To jste se musel pěkně pokakat vy řediteli zeměkoule !

  • mun.go

    Bohužel naše ústava (o které se nijak nediskutovalo, prostě byla přijata) praví:

    (1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné,

    výkonné a soudní.

    (5) Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran

    respektujících základní demokratické principy a odmítajících násilí jako prostředek k prosazování

    svých zájmů.

    Pokud "lid" předal bezvýhradně vládu stranám - teď může jenom vyvalovat oči.

  • Mezapomínejte, že Seznam je bulvár postavený na nevistné strategii vůči Babišovi.

  • vanhorne

    "Verit Babisovi ?????"

    Proc ne????? V Cesku udajne zije asi 120 Babisu. Mezi  temi se urcite najde nejaky slusny a duveryhodny clovek, kteremu by se dalo verit. Zalezi ktereho Babise mas na mysli?

  • vanhorne

    "A proč by panu Babišovi někdo nevěřil?"

    Take se divim, ze mu nejaci ti nezaostali neveri.

  • Že lidé nedůvěřují lidovcům, je normální. Nakonec už T.G. Masaryk říkal: 

    • Já nestojím proti náboženství, nýbrž proti náboženství zvrhlému, které potřebuje politiky, aby jej hájili.

    jen nevím, jestli je zvrhlé to náboženství nebo ti politici, kteří jej hájí. 

  • A proč by panu Babišovi někdo nevěřil? Je to nejlepší a tudíž i nejoblíbenější premiér v naší historii!

  • To máte podobný názor jako T.G.M. Ten se na strany politické díval také s velkým despektem. Stojí za to si jeho pojednání přečíst a mnohé strany by se v té charakteristice poznaly i po tolika letech. 

  • Tak nevím, promiňte mi, ale dnes dopoledne jsem na Seznamu četl, že lidé nejméně věří Babišovi. jen prý 37%. 

    Jak to tedy je? Nakonec se to ukáže při volbách, jinak jsou to jenom povídačky. Sklenice je vždycky buď z poloviny plná nebo z poloviny prázdná. 😂

  • Verit Babisovi ?????

  • dzixy
    Výsledky posledního průzkumu jenom kopírují a potvrzují dřívější průzkumy jiných agentur. Takový Bělobrádek, Kalousek a spol. musí žrát kartáče při čtení výsledků. Čím více kydají na Babiše, tím více jej posiluji. Ne z lítostí nad nim, ale proto, že se veřejnost více dozvídá o obou pólech nevraživců, no a kdo něco dělá, udělal a jistě i udělá je jenom Babiš a jeho vláda. S velkou nevůli čteme kritiku Kalouska na nový rozpočet, zejména schodek, když sám, když byl ve vládě jako ministr, jej měl skoro pět krát větší a nezlepšil jej. Opozice keců má plno, argumentů velmi poskrovnu. Zřejmě větší část občanů věří Babišově vládě více, než všem předešlým. Nakonec se ukazuje, že trend zániku některých "podlimitních stran" bude v příštích volbách pravdou. Proto  jejich vůdcové nejvíce chlístají na Babiše a spol. Jako příklad jsou kydy Kalouska, Pospíšila, Bělobrádka, Gazdíka jenom štěkot do větru, který i vánek odnese.
  • Já politickým stranám důvěřuju 😯.......v tom, že zprasí naco sáhnou....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit