Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dokud si obyčejní lidé neuvědomí, že né politici ale oni mají moc v rukou tak se v naší společnosti nic nezmění. Politik politika neb zloděj zloděje nezruší. Je třeba jednat radikálně.
    Sociální tlak povede přes násílí k dalšímu pokroku. Tak tomu bylo vždy a bude zase.
    Je to jen otázka času.
  • Několik omylů by se v právem rozhořčených komentářích přece jen našlo. Komunisté nebyli "zlatí". RVHP potřebovala uhlí a ocel zejména na zbrojní výrobu, protože technicky zaostávala za Západem a musela nahrazovat kvalitu kvantitou. Ostravsko-Karvinská oblast byla proto preferovaná - viz "Já jsem horník a kdo je víc". O to víc na tamní pracující dopadla skutečnost, že po "převratu" a rozpadu východního bloku byl uhlí i oceli v EU takový nadbytek, že se musela výroba i těžba drasticky omezit. Bohužel, Takoví Němci byli holt silnější...

    Pražané nejsou "Praha", stejně tak jako Ostravaci nejsou "Ostrava". Kdyby vládní úřady sídlily v Ostravě, bylo by to stejné jako teď.

    Co se týká nepokojů, pak je k nim v podstatě důvod po celé zemi. Někde více, někde méně.
    • Bohužel jsme opustili zbrojní trhy, které okamžitě obsadila konkurence. USA, Británie, Čína, Rusko, Izrael a další státy. Pokud se nepletu, byli jsme mezi "zbrojaři" na 7. místě na světě. Privatizace energií a těžby komodit a zřeknutí se cenové regulace energie, vody a paliv byla neodpustitelná (ale patrně záměrná) chyba.
  • Řešení je jednoduché...ZLATÍ KOMUNISTÉ *14*
    • Správně, pozlatit je, pěkně jim to roztavené zlato dát vipít, jako to dělal Žižka s nepřáteli Čechů. *5* *14* *2*
      • Oprava: ..vypít....
  • A víte kdo prodal Bakalovi za hubičku ty byty OKD???
    Pan Sobotka, předseda ČSSD. když byl minist financí! *12* *12* *12* *16* *16*
    Tak ho na Ostravsku zase volte, přitroublí chachaři *5* *1*
  • bolševik Keller by rád další VŘSR, chaos a vítězství marxismu-prognosticismu. Vůbec si neuvědomuje, kdo přihrál Bakalovi OKD a že to byla ODS, kdo proti tomu protestoval. *11*
  • Řešení by se určitě našlo a aje to velice jednoduché vzít do ruk kllacky a ty zlodějské stvůry vyházet z oken. Začít by se mělo u Kalouska Nečase a dalších lumpů kteří páchají to nejhorší co ani komunistéza bcelých 50 let neudělali.Je třeba začít něco dělat třeba i další 48 rok zopakovat, a to co nejdříve.
  • Pan Keller a paní Dvořáková štvou lidi už dlouho, včetně výzev aby vyšli do ulic a že poteče krev. To je tedy řešení od "odorníků". Jeden neví co jim vlastně vadí. Předtím to byl Klaus. Vadí jim vůbec, že na Hradě je lžikrál, že prostřednictvím pana Rusnoka rozdává nejen ministerské trafiky a naposled na pozadí názvu jeho strany Strany práv...... sdělil , že podporuje štvána v jeho konání. Takže prezident může rozdávat trafiky, neb je chráněn imunitou a cokolov napáchá během svého úřadovaní je OK. My ostatní jsme jen ti blbci co si zvolili své zástupce do parlamentu a chtějí aby dokončili své dílo, ať se líbí či ne. A ti ,co volili lžikrále ti mají větší práva?
  • No super, a teď by nám mohl říct co s tím. Doba se mění a lidi se musí nějak adaptovat.
    řešení něco udělat s politiky? skvělé a co dál? nejspíš nic! Jediné řešení je lít do ostravska peníze z daní a uměle tam něco pěstovat, ale to je taky vzdáleno od ideálu protože ty prachy zase budou někde chybět.
  • Profesore, souhlasím s Vámi. Nahlas říkáte, co si lidé myslí, jste srozumitelný a máte svou pevnou pozici ("předporozumění"), kterou neměníte dle politické situace. Mrzí mne, že se čeští a moravští akademikové věnují svým grantům a nezasahují do obnovy společnosti náležitým způsobem. Vy jste jedna z výjimek. Držte se!
  • Už je na čase, aby lidé vyšli do ulic a rozbily ty rozežranné dršťky politikům.Zničili v této zemi všechno, co tu fungovalo, zničili obživu tisícům lidí. Lid vzít motyky a krumpáče a půjde do toho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit