Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z neustálých rebélií Maďarska a Řecka je patrno, kdo do EU nepatří. Bohužel EU již do nich nacpala tolik peněz, které by ráda dostat zpět. A to vše za cenu, že ji svět bude brát jako společnost "onucí", se kterou si může kdokolic cokoliv dělat a vydírat.
  • Nedávno běžel na Primě zoom dokument o tankerech převážejících zkapalněný plyn. Jeden takový tanker veze množství plynu, které by stačilo Londýnu na cca 3 týdny. Tak si to převeďte na celou EU nebo Evropu. Kolik by muselo takových tankerů zároveň plout, aby dokázalo zásobit Evropu? Deset tisíc, třicet tisíc týdně. Je to samozřejmě nereálné. Dovážený břidlicový plyn v celkové spotřebě Evropy nebo EU znamená jen malý prd.
    • Z nového skotska do Irska je to 3800km v moři bez potřeby stavebního povolení. Z Ruska do Irska je to 3400 km přez 7 států.......Tak že tankery asi nebudou cesta.
      Jaký asi bude problém položit natlakované potrubí z Kanady do Evropy když z Ruska do Německa ho položili za jeden a půl roku v délce 1200km. *1* *1* *1*
      • No nevím, nejsem odborník, ale potrubí na dně moře v délce cca 3 a půl tisíce km je asi trošku náročnější záležitost než totéž vedené po souši. Mimochodem, v USA i Kanadě se proti těžbě břidlicového plynu zvedají protesty, neboť je značně ekologicky devastující.
        • No ... proti které těžbě se neprotestuje.... Neznám takovou. Samozřejmě je to stát od státu jiné někde se protestuje více jinde méně a někde se protestovat nesmí protože to není v souladu s politikou vládnoucí strany.
          Já nepopírám že potrubí pod mořem je problém.... no ale nebude větší než po zemi. Neznám totiž žádný pozemní plynovod který by stavili tempem 600km za rok.

          Některé věci jsou mimo rámec chápání nás suchozemců. Když jsem poprvé v životě viděl v Amsterodamu tanker na vlastní oči prohlásil jsem že se nedivím že je v opravě. Že je hodně pocuchaný. Vždyť zábradlí na palubě je jak noty na buben...... No a když jsme připluli blíž ono to nebylo zábradlí... Oni to byli lidé a ta pramička co vedle tankeru kotvila na sobě měla jeřáb s udáním nosnosti 600t....... Autojeřáb co potkáte na cestě má kolem 8t. *1* *1* *1*
  • EU (Angela) je snadno proti, když uzavřela dříve "sňatek" s USA na dodávky břidličného plynu. Kdo ale zaplatí tu "výhodnou" cenu ? To divadlo okolo ruské hrozby je toliko blamáž.
  • 1) Alžíru zamoření studní nehrozí páč tam žádné nejsou. *1* *1* *1*
    2) Alžír má 3 nějvětší zásoby břidlicového plynu po Číně a Argentině
    3) Z Alžíru je do Prahy blíž než z Ruska - a rozhodně blíž než z Ruska přez Turky.
    4) Alžír je strategický partner EU v dodávkách plynu.
    5) EU je z 30% soběstačné v produkci plynu.
    6) Rusko má 30% podíl na dodávkách plynu pro EU.
    7) Alžírsko má již dva plynovody do Itálie.

    No a pak že cesta neexistuje.... I bez Ukrajiny a Ruska.
    http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?foto1=MBB52c7d6_PLYN.png
  • Maďaři s řekama.Bandy nemakačenků jedna i druhá.Ale mají skvělé "nápady".Bude dobře když si je právě tihle s holými zadky zainvestují.Rusák je z principu nespolehlivý.A navíc zákeřný.Mimořádně zákeřný.Vyhlášený lhář a demagog.Na co je nám plyn z ruska když nás s ním drží rusák pod krkem.A pískne - a budeme namydlení.Uvidíme jak dlouho mu vydrží to vyhrožování.Kdo byl nyní v rusku, dobře ví jaké je tam napětí a počínající nedostatek všeho.Akorát octu a soli je dostatek.No uvidíme slavní bojovníci .......
    • No vážený pane nebo dámo, co k vašemu příspěvku říci (kromě mnoha pravopisných chyb). K berete jistotu, že Maďaři a Řekové jsou nemakačenkové? Proč je Rusko nespolehlivé, neplatí za zboží jako Ukrajina nebo neplní nasmlouvané dodávky čehokoli? Uveďte alespoň jeden příklad. A dále, jaký důvod by Rusko mělo držet nás se svým plynem pod krkem? Má zájem prodávat, EU platí, tak by to měl být oboustranně výhodný akt, ne? A EU si v klidu mohla připravovat nějaké rezervní zdroje a cesty, aby na ruském plynu nebyla 100% závislá. Vaše argumenty jsou čistá fanatická demagogie.
  • Ruská ekonomika potřebuje západní trh - bez něj padne. *5*
    • v sázkové kanceláři tipnout na Rusko anebo na západní trh, vsadil bych na Rusko. Rusové žijí napůl v přírodě, jsou zvyklí žít v omezení, skromnosti zdrojů a možností. Mnohokrát to prokázali. Ovšem nedokážu si představit co by se dělo po týdnu nebo dokonce měsíci na rozežraném konzumem a materialismem zhýčkaném Západě kdyby kvůli nedostatku plynu ropy nefungovaly teplá voda, elektřina, počítače supermarkety, banky a bůhví co ještě. Kolik lidí ze Západu je schopno přežít jako afričtí domorodci na poušti nebo Rusové v obklíčeném Leningradě?
  • škoda že nás hned začátkem rusko od plynu neodstřihlo.to by byla švanda
  • plynovod přes Bulharsko jsme nechtěli, Evropa i Ukrajina křičíme že ruský plyn nepotřebujeme a když nám tedy Rusko vyjde vstříc, že nám chce plyn v budoucnu zastavit, aby nás neobtěžovalo svými dodávkami a pokud ho budeme chtít, můžeme ho kupovat od Turků a Řeků kteří jsou v NATO i v EU najednou si stěžujeme. Neměli bychom spíš radostí tleskat a děkovat Rusku že nás zbaví svého nenáviděného nepotřebného plynu? Takový nevděk.....
  • Ruský plyn potřebujeme - Kremelská pohádka která má Východní část EU
    udržovat v závislosti na surovinách z Ruska.

    Každá mince má však dvě strany. Pokud Rusko ztratí EUropský trh citelně ho to
    finančně poškodí. Sám Medveděv přiznal že Rusko je ekonomicky zaostalé
    a zcela závislé na prodeji surovin.
    • ale jdi ty brepto
    • chi, neměl bys tak chlemtat Českou televizi a rádobyčeská mééédia. Můžeš mi vysvětlit jak by mohla jakákoliv ekonomicky zaostalá země ... nakupovat kvartálně minimálně 10 tun investičního zlata???? Zatím co angláni v tichosti prodávají ... rusové ve stejné tichosti nakupují... a to je oč vlastně běží.... on ten ruský dvouhlavý rubl bude něco... joj--
    • Rusko je ekonomicky zaostalé ?
      Snad js chtěl napsat Česko *5*
      • Rusko je ekonomicky a technologicky zaostalé.
        Má nesamostatné lidi a neschopné ředitele podniků.

        To říká ex ruský prezident Medveděv a ten to budě vědět lépe než ty,. *5* *5* *5*
        • Země co dokáže stavět jaderné ponorky,raktey,reaktory, stavět v těch nejnemožnějších podmínkách z vlastních zdrojů.je zaostalá?

          *1* *1* *1*
          • Zrovna teď jim jedna ta atomová ponorka hoří v přístavu. *1* *1* *1* *1* Respektivě už zase.
            • je otázkou CO tO tam hoří????
  • nějak mi to přijde, že ve smlouvě mezi Ruskem a Tureckem nemá celá EU ani poradní hlas....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit