Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Malý pindíci by neměli dělat striptýz. Je to k smíchu i k blití. Kalousku no Teda fuj.
  • až lidi poženou takové např. Piráty ze sněmovny. Domluva s nima žádná, permanentně vykřikují do světa kraviny ..... to je partička k pohledání. Zatím jen bivakují ve sněmovně.Si toho užíjte - to bylo poprvně a naposled. S TOPákama to budou veřejné oslavy! Radost lidí bude bezmezná. Veselice nebudou brát konce. O co?
  • 5% pro vstup do sněmovny je opravdu málo,senát zrušit a 200 křesel zredukovat,ministerstev je také moc.
  • Kirgos
    Chtělo by to absolutně poměrný volební systém-

    Tedy aby republika byla jeden 200 mandátový volební obvod - aby se zároveň zcela eliminovalo to, že v různých místech republiky mají hlasy různou váhu.
    Následně by se mělo vždy brát jako že hlasuje 100 procent oprávněných voličů.
    Když někdo k volbách nepřijde mělo by se to brát jako standarní stav že poslanec prostě nepřišel na hlasování parlamentu. Tzn. pokud by se dostavilo jen 60 procent voličů tak by v parlamentu mělo po celé volební období zůstat 80 prázdných zcela neobsazených míst a měli by se počítat u každého jednoho hlasování jako nepřítomný nevypárovatelný poslanec.
    Dále by měla existovat možnost volit zcela proti zastoupení - pokud by se takových hlasů sešlo 5 procent - tak by z těch 120 poslanců mělo být opět 10 prázdných židlí které se ovšem na každém hlasování budou brát jako přítomný poslanec automaticky hlasující "NE" proti důvěře vládě, proti sestavení rozpočtu, proti každé jedné změně zákona, proti jakékokoliv mezinárodní dohodě...
    (tedy ilustrace - takovém parlamentu by bylo 110 poslanců a nutná většina pro schválení zákona by byla 61... ) Takový parlament by mimochodem neměl vůbec možnost měnit ústavu protože by nedosáhl na 3/5 kvórum a nemohl by přijímat mezinárodní smlouvy přenášející jakoukoliv suverenitu a nebo jí omezovat.
    Jo a samozřejmě - Měl by se snížit hranice pro vstup do parlamentu na 0,5 procenta hlasů s tím že mandát by strana dostala jen za skutečně splněný celočíselný násobek 0,5 procenta... cokoliv nad to číslo by mělo automaticky propadnout.
    Nikdy by za žádných okolností nemělo dojít k tomu že by jakákoliv strana měla získat mandát k poslanci z hlasů pro jiné strany. /to je krádež hlasů který často žerou velké strany - a nechutnost je na tom hlavně v tom - že voliči malých stran jsou povětšinou ti kteří ty velké co si ty hlasy takto ukradnou nejvíc nenávidí)
    • Kirgos
      A jestli bude problém sestavit vládu? No a co?

      pokud v populaci neexistuje většinová shoda na tom jakou sestavit vládu - a to i za předpokladu že tou absencí 80 poslanců co snížít kvórum (defacto to znamená že půlka co se zdržela hlasování je pro a druhá proti) za lidi kterým je to jedno(a systém toto reprezentuje) tak vláda holt nemá být sestavena a musíme to zvládnout bez ní.

      on by se svět taky nezbořil... i zákon o státním rozpočtu může předložit každý jeden poslanec.

      vláda je v našem parlamentním systému sekundární insituce bez které se obejdeme.
      Bylo by navíc vhodné aby vládě bez důvěry byly významně omezené pravomoce - měla by mít zákaz jakkoliv přistupovat k mezinárodním smlouvám, neměla by mít pravomoc dělat jakékoliv personální změny ve státní správě...
      A důvěra vládě předchozí by měla zcela zaniknout minutou sečtením všech hlasů ve volbách... stejně tak by tou minutou mělo dojít k automatickému rozpuštění sněmovny z minulého volebního období která už by od chvíle kdy volabmi přišla o demokratický mandát neměla mít právo nic schválit.
  • začal pidistranám. ODSáci, TOPáci,socani už si netancují na palubě. Ve Strakovce se zatáhli kohoutky a penězovody vysychají. Soudruzi, jak se to mohlo stát? Tolik jste se snažili, tolik barevných bilboardů zaplatili. A těch hesel na balamucení lidí vymysleli. A ono nic. Skončíte v zapomenutí jak Zelení,ODA a podobné smečky recyklovaných komediantů. Kdo si dnes vzpomena na lháře Kalvodu?Sprosťáka Topolánka. A tak dopadne stařena Němcová, i ten bezvýznamný šmudla v čele TOP. Už aby to bylo.
  • Z ČR se stala necivilizovaná země díky morálnímu marasmu, který zde zavedl Véna Chrchla Letiště.
    • Ano, to heslo "nejsme jako oni" bylo velkou chybou. Mělo se hlásat "komunisti na kandelábry".
      • Ano já sama jsem v noci na kandelábr pověsila matku i fotra, byli to zarytí komunisti.
        • To by se v KLDR stát nemohlo.
        • A dobře jsi udělala soudružko. Tak nějak po bolševicku. Jak říkal už soudruh Lenin, když se kácí les , létají třísky.
  • Volila jsem KSČMeovce, je to jediná spravedlivá politická strana
    • (2) Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou obdobně jako další organizace založené na její ideologii, které ve své činnosti směřovaly k potlačování lidských práv a demokratického systému.

      (Zákon č. 198/1993 Sb.O PROTIPRÁVNOSTI KOMUNISTICKÉHO REŽIMU A O ODPORU PROTI NĚMU)
  • ObcanHaveI
    Představte si, že se našli bigkreténi co volili piráty!
    • Piráty jsem nevolil, ale docela mne v řadě případů překvapili svým racionálním přístupem.
  • ObcanHavel
    jsem rád, že jsem nakonec volil Piráty, myslí to dobře a mají dobré nápady, ale nemají to v současné politické žumpě jednoduché, bude to pro ně křest ohněm
    • tato smečka odredovaných dobrodruhů je ve sněmovně dočasně parazituje. Jejda to je huba plná čestnosti. A hladce sebrali skupině ELAN její písničku do své volební kampaně, Platit? Kdeže. Jejich komunikace jsou výkřiky do tmy a hlouposti.Vyfičí při prvních volbách.
  • Zaplatím nové volby-prohlásil Babiš

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit