Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lepší je člověk s homosexuální orientací, než zemanoid, okamurovec nebo kněžík znásilňující děcka na faře.

    Nechápu, proč někteří lidé mají potřebu stavět na odiv svůj slabý intelekt a morální úpadek, pořádat rozhovory pro média a exhibovat svůj křivý charakter a omezenost. 

    PS:Ten obličej by mu spravil i průměrně šikovný veterinář. 

  • Manželství je právní vztah mezi mužem a ženou. Zda má být rozšířen i na jakékoli dvě osoby, které se k tomu z jakýchkoli důvodů svobodně rozhodnou, to je věcí úvahy. Ve svobodné společnosti to svědčí spíš pro. Jak se ten právní vztah bude nazývat, to je věcí podružnou.

    Sexuální akt je určen (Stvořitelem, Přírodou, mimozemšťany...) k početí nového jedince. Jestli ho někdo používá k ukrácení dlouhé chvíle nebo dokonce zneužívá k ukojení svých živočišných choutek, to je jeho věcí a ve druhém případě to může být i předmětem morálního odsouzení nebo i trestního postihu.


    •  Ani opice, dokonce ani vrabci nešukají jen kvůli početí. To se učí v biologii na základce. Co na tom chceš morálně soudit nebo trestnně stíhat?

  • Proč když já jsem hetero, tak stím nikoho neotravuji ,ale tato skupina mne s tím pořád a neustále otravuje . Vaše orientace i má mám být v poloze soukromí a né stigmatu na základě kterého, si můžete vše dovolit. Tak dlouho budete otravovat až někomu prdne v bedně.Běžte pracovat a nehrejte si pořád s těma pindíkama.

  • KIMCID

    Irán na ně tam pro ně mají houpačky

  • Manželství (ze staročeského malžen: muž-žena) a Rodina ze slova „rodit"


    Tak to je logiš pro gay a lesby taky zavedem.... 🤮🤮🤮

  • Koukám, že je debata místnich homosexuálů v plném proudu. 😀
  • Kurňa když všichni, tak všichni. Když je normální, že chlap píchá chlapa  e oba jsou na to hrdí a chtějí uzavřít manželství stejné jako mají hetero, tak sakra proč toto právo nemají polygamisté? 

    Co je horšího na chlapovi, který píchá dvě ženy nebo ženě, která chce mít dva chlapy a s nimi manželství?

    A můžem jít dál. Proč bača nemůže uzavřít manžest ví se svojí kozou nebo ovečkou? Někteří troubové tvrdí, že proto, že ovce nebo koza neumí vyslovit souhlas s tím sňatkem. zajímavé, že jim nevadí, že tato zvířata nevyslovují svůj souhlas, když jsou na jatka. Nebo jakým způsobem vyjadřují koně souhlas, když musí jít na dostihy a často se tam zraní, či musí tahat klády v lesích? Jo zrovna u tohodle to nikomu nevadí? Dost pokrytecké, nemyslíte? 🙂

    • Ještě je varianta manželství zrušit, ať si každý demokraticky žije jak chce. Odpadla by spousta právních a finančních úkonů jako drahé svatby a po pár letech komplikované rozvody obohacené o finanční spory, soudní tahanice i případné újmy na zdraví vraždy nevyjímaje. Kdo  bude chtít nějak speciálně právně a ekonomicky své soužití ošetřit, může s partnerem u právníka sepsat obchodní smlouvu.  😉

      • Ano, vývoj tímto směrem směřuje. Podle mého názoru se jedná o nastolení souladu s principy liberálního kapitalismu (pokud to lze takto zjednodušit) a opuštění principů křesťansko feudálních.

        Nicméně křesťanská menšina má svůj hlas a i ateisté z nepochopitelných důvodů pokládají křesťanské tradice za neporušitelné, byť v sekulární úpravě, kde spojení před Bohem nahrazuje spojení přes Státem.

  • Institut manželství je umělý lidský konstrukt. Zatím jsem si nevšiml, že by například jelen a laň nebo jiná zvířata spěchala na nějaký úřad  aby jim "schválený úředník" dal lejstro že spolu můžou žít. Samozřejmě z hlediska rozmnožování druhu je nutno mít zastoupeny obě pohlaví v páru, nicméně "jakési lejstro s razítkem" na populaci nemá žádný vliv. Manželství je pouze technická a byrokratická pomůcka pro existenci lidského druhu a jako takové může být libovolně změněno. Jestli někdo má potřebu mít razítko, no prosím ať ho má. A jestli někdo to razítko k životu nepotřebuje,  tak ať ho nemá. Podstatné je, aby dvě bytosti spolu dokázaly harmonicky a tolerantně soužít. A jak si tu úředně zařídí, je jejich věc. Pokud náhodou došlo u některých osob "k omylu" že přes vzájemné duševní sympatie se ocitli  "v nesprávném a nesouladném těle" tak s tím asi žádný zákon a úřad ani pokuty, výhružky a nařízení nic neudělají a je třeba je nechat žít pokud nebudou někomu škodit či někoho ohrožovat. Osobně si nedokážu představit že bych měl existovat s bytostí stejného pohlaví. Nicméně respektuji, že pokud má někdo tuto potřebu, je to jeho věc, pokud on se nebude montovat do mého života, já ho rovněž nechám na pokoji. 

    • Jelen a laň spolu nesdílejí majetek a žijí spolu asi jeden měsíc v roce.

      Vámi zmíněné lejstro se již asi tak sto let netýká možnosti spolužití, ale jenom způsobu nakládání s majetkem a, co zde zatím nezaznělo, materiálních zajištění (včetně dědictví) a výchovy potomstva. Jelen, například, se o potomstvo krom početí nestará vůbec, lejstro tedy nepotřebuje.

      Rozpad tradiční rodiny je nezadržitelný, protože podmínky k přežití jsou jiné, než v době tradiční rodiny vzniku. Je zřejmé, že kvůli zatím nepřekonaným biologickým zákonitostem se můžeme nadít společnosti sestávající většinově ze samoživitelek a samoživitelů (tento pajazyk bohužel musím kvůli stručnosti použít) s dětmi vychovánanými v krátkodobích vztazích bez autorit a dlouhodobých vzorů * ) - ekonomická síla společnosti to umožní. Následovat pravděpodobně bude rozpad tradičního státu, jehož (prozatímní, přechodnou) náhradu si netroufám specifikovat.

      __________________

      * ) Zdá se to malicherné, ale opak je pravdou. Bez vzorů chování v intimních situacích předávaných logicky v úzkém, respektive rodinném, kruhu, člověk mnohdy tápe a trpí psychickou újmou. V tisku (no, hlavně ve víkendových přílohách) se lze často dočíst, jak mnoho chybí dnešním lidem například zkušenost s životem po boku umírajícího člena rodiny. S životem po boku novorozencově zatím takové problémy popisovány nejsou - jak dlouho ještě?

      Výše popisovanému "jelenímu" modu vivendi odpovídá dnes časté prostě se sebrat a odejít. V případě, že "jelen" je subjektem aktu, zalézt zdechnout do houští.


      • Co je na rozpadu "tradičního" státu špatného? Dnes se ukazuje, jak je poskomunistický režim v České republice nefunkční a  potřeboval by zásadní reformu. Je naprostým selháním systému, pokud se do jeho čela dostávají lidé s kriminální minulostí, agenti zločineckých organizací a lidé spjatí s komunistickými vrahy.

        • Na rozpadu tradičního státu je špatné to, že neprobíhá izolovaně.

          Rozpad tradičního státu je špatný pro obyvatele, kteří ho po generace budovali, nebo alespoň drželi při životě - jejich náklady padnou vniveč.

          Přechodné období mezi rozpadem tradičního státu a stabilisací nové struktury bude pro většinu obyvatel nepříjemné.

          A zcela na závěr: pokud hovoříme o rozpadu tradičního státu, je irelevantní zmiňovat jakýkoli režim aktuálně aplikovaný například v České republice. Když navíc to, co popisujete, není selháním systému, ale jeho vlastností. 

      • Vámi zmíněné lejstro se již asi tak sto let netýká možnosti spolužití, ale jenom způsobu nakládání s majetkem a, co zde zatím nezaznělo, materiálních zajištění (včetně dědictví) a výchovy potomstva.

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Jak jste sám výše potvrdil, institut manželství je pouze technický a administrativní prostředek lidského druhu. Příroda ho nepotřebuje. Takže je pouze na nás co s ním uděláme a jak ho využijem.....

  • TheGGG

    manželství je svazek muže a ženy a existují pouze dvě pohlaví... bývala to naprostá samozřejmost, pak se ze západu dovalil hyperkorektní uřvaný levicový soy aktivistický nával a začínají se vymýšlet h*vadiny.

    No nájezdníci z afriky všechny ty aktivisti zase srovnají do latě, až tu bude vinou neomarxistů evropistán....

    pak se LGBTQ a feministky budou divit, proč jim ten dřív nenáviděný bílý muž nepomůže a proč si členové sekty míru z pouště brousí nože.... pak se soy probere, ale už bude pozdě

  • Žijeme ve třetím tisíciletí a chceme chránit hodnoty ze středověku. Pro muže je samozřejmě manželství pohodlnější protože mu žena vlastně dělá otrokyni a pro věřící to platí zřejmě dvojnásob. To jsou skutečné hodnoty které chceme chránit. Stojí nám to vůbec za to?
    • Copak je to za manželství, když žena dělá otrokyni muži?

      Je mi líto, že máte takovou zkušenost. Ale ze všeho vede cesta. Třeba rozvod?

      Jinak souhlasím - ve třetím tisíciletí bychom měli chránit hodnoty své doby. I s tím budeme mít plné ruce práce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit