Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přesně tak,po éře dělnických kádrů 50. let,přišli v 60. studovaní a fungovalo to,navíc stranický systém dokázal korigovat blbce ve funkci a dosazovat vedle "politických-uvědomělých" i odborníky a pracanty,kteří to táhli,a stále platil starý dobrý rakousko uherský systém výsluhy let a zkušeností,člověk si prostě své místo musel trpělivě bez průserů vysedět,to byla záruka kontinuity,pokud se našel nějaký mladý bouřlivák tak se zkrotil,a pokud to byl skutečný machr ,tak se mu vytvořil post,kde se mohl seberealizovat,tak to koneckonců funguje v Rakousku a Bavorsku dodnes,dneska to jsou nýmandi bez systému,jelikož se ale nic netvoří,neksou žádné plány,cíle,vize atd. tak to perfektně "funguje".zatím.dokud nám kamarádi z EU půjčujou a dokud domácímu obyvatelstvu nedojdou prachy,pak nastane kruté období "pouličních lidových" kádrů a systém se bude tvořit za pochodu,tedy obráceně než po 48 a to horší to bude mazec......
  • Tak by mne zajímalo, proč se všechny resortní maléry řeší v novinách, proč si novin áři mohou dovolit hrát na soudce i katy?? PROČ JIM TO VŠECHNIO BAŠTÍME.
  • Tak ty dotace jsou v podstatě definitívně ztraceny. Žádné ministerstvo dnes nedisponuje dostatkem odborníků, kteří by byli po odborné stránce schopni vypracovat programy, které EU požaduje. Je to již jednou prověřeno a to z dob 50 let minulého století. Jakmile totiž na decízní místa jsou dosazováni lidé podle politické příslušnosti a servility, brzy dojde ke kolapsu celého rezortu, resp. minimálně k jeho velkému přiblížení. Tehdá se tomu říkávalo "Éra dělnických ředitelů" a podle toho to také vypadalo. Bylo to ale ještě únosné - totiž dělník z oboru, v němž pracoval, měl dvě výhody - zkušenost a zručnost. Chybělo mu vzdělání a zkušenosti z řízení, ale měl alespoň "páru", o co jde, z praxe. Dnešní doba je podobná, ale horší. Političtí ministři, neovládající z oboru vůbec nic ( Parkanová, Baudyš, Kalousek, Drábek i další ) totiž nejprve vymění své přímé podřízené - propustí zkušené kádry a dosadí své politické přítelíčky, rovněž odborně totální "nuly", kteří navíc nemají ani tu zkušenost a zručnost. A ti si pak k sobě přivedou další - své příbuzné a kamarády, nově vystudované svoje děti bez zkušeností. Výsledkem je pak neuvěřitelný bordel všude, kam se kdo podívá a nikdo nic neví a neumí. Ostatně, on i ministr Dobeš si svoji "rezignaci" neumí zformulovat sám, ale zadává ji podřízeným - no hrůza !!!. Takže M. Jakeš byl proti nim doslova hotový "GENIUS" s velkým "G." Ministerstvo školství prostě není v současné personální podobě vůbec schopno zpracovat projekt, splňující požadavky na uvolnění dotací. V Nečasově vládě je to tak úplně všude !!! Jde přece jen o peníze pro sebe a kamarády a ne o dotace, hlavní je napakovat se a pak ať přijde třeba i potopa.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit