Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Svádět tuto situaci na obce je holý nesmysl a ubohá výmluva. Máme přece demografickou statistiku i odborníky, kteří rozumá věci. Tehdá jsem při studiu si vypracoval jako seminární práci právě demografický rozbor, byť jen v okresním měřítku, z něhož vyplynul závěr, že počet dětí s nástupem školní docházky by se měl zvýšit kolem let 2004 až 2008. To se splnilo až později, letos. Důvodem chyby bylo to, že jsem v té době nemohl do rozboru zahrnout "plyšák", jelikož to nikdo ještě netušil. Podkladem byla zvýšená natalita v letech 1975 až 1980 ( t.zv. "Husákovy děti" ) a následně po listopadu ženy, narozené v těchto silných ročnících z ekonomických a mnoha dalších důvodů odložily plánovaná mateřství cca o 6 let později, v průměrném věku kolem 28 až 30 let. V době průzkumu byl průměrný věk rodících žen kolem 22 let. Nu a tím se silnější natalita prostě o tuto dobu posunula. To ale by ministerstvo školství mělo vědět, jenže cožpak můžete chtít po tak blbých ministrech školství, aby také přemýšleli ??? Silnější ročníky jsou přechodné a za několik let bude nedostatek dětí, nastupujících do prvních tříd a je prakticky nesmyslné stavět nové školy, pro které nebude za 5 let využití !!! V dnešní době je tedy potřeba najít dočasné náhradní školní prostory, protože ono před současným "boomem" se spousta škol rušila pro malý počet žáků Je to důslkedek typického plánování hlupáků. Např. Nečas přes titul RNDR.( bůhvíjak ale získaný) nás ve své době také přesvědčoval, že v roce 2050 nebude na důchody, prostě jenom aktuální nárůst důchodců v grafu prodloužil extrapolací trendu bez uvážení mortality, a snažil se nás všechny přesvědčit, že důchodců bude moc. Jenomže bychom museli v té době tady mít asi o dva miliony 150 letých důchodců navíc... ostatně svoji inteligenci Nečas prokázal i díky Janě a spol....
  • Zvláště bohatá kapitalistka Gine Rinehart pokládá děti za pijavice, kdyby pracovali mohla být ještě bohatší. A kolik toho má? Kdyby každý den utratila jeden milion, musela by to utrácet 1500 let.
    • zapomněla, že byla také dítě *1*
  • Nevzdělaný analfabet je nejlepší volič. Poslušně platí daně, drží hubu a věří kecům politiků. Proto žádný poslanec ani politik nechce investovat do školství a vzdělání. Člověk s rozumem je hlavní nepřítel pro politiky a zastupitele.
    • Přesně tak jste uvažovali a dodnes uvažujete, soudruzi.
      • Ano, na rozdíl od tebe, který nejsi schopen uvažovat vůbec o ničem !!!
  • Jak typické chování ministerstva - shodit vinu na obce! Nač platíme z našich daní "odborníky " na ministerstvech, statistické úřady, sociologické výzkumy, když si neumějí spočítat, že "silné" ročníky budou mít děti, takže "vytvoří" nové "silné" ročníky.
    Školy dostávaly stále menší dotace, takže obce musely některé trušit, protože neměly prostředky na jejich dofinancování...Tak také dopadly školky a jesle...
    Jo, chce to myslet trochu do budoucna a nejen rok dopředu ...myslet, soudruzi, myslet...:-)
    • Jo jo, Zemanova vláda odborníků...
      • Omyl, to je Klausova vláda odborníků...Ty chceš svoji vlastní blbost svalovat na komunisty, či na Zemana atp. ale sám si neumíš spočítat nic. Já jsem pracoval ve školství a také proto jsem si tehdá ještě před plyšákem prostudoval statistiky a sám pro sebe si vyrobil prognózu. Byla i správná, chyba vznikla novou společenskou situací po plyšáku. Ty sám nejsi schopen se dopočítat ani do sta...tak pindáš a pindáš...
        • Tys "pracoval" ve školství? Tímto se ten bordel co tam je , vysvětluje, komunisto.
          • Už jsi potěšil kozu ???
            • Klidně mi sem tu tvoji starou pošli, já už někomu zaplatím, aby ji potěšil.
  • V článku je zvyšování počtu dětí označeno za zlo. To MFDnes 2011 píše o zločinci Husákovi, že v zájmu zvyšování porodnosti korumpoval mladé tím, že kromě jiného zvýšil přídavky na děti, příspěvek v mateřství a zavedl výhodné novomanželské půjčky. xxx Proč to neudělal jako teď - omezit ,školy prodat, peníze rozkrást a půjčit si další. Po nás potopa.
  • jen tak dotaz-- NA CO VLASTNĚ MÁME MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ A MRAKEM OUŘEDNÍKÚ S MAXI PLATY A ROZPOČTEM..když všechno je na bedrech obcí... Učitelé, jejich počty taky, kvalita výuky či nevýuky je nezajímá. Vědomosti šly v celosvětovém hodnocení z 3-5 místa v roce 1990 na 5 odkonce předloni.... Kam vlastně všechny ty peníze jdou... Na platy svých zaměstnanců a na KULTŮŮŮRU?? fujtajxl
  • Nadpis článku vyjadřuje pravdu, na které se spolu s místními úřady podílí také ředitelství škol
    v daném obvodě. Úřady musí mít a vedení škol má ve svém zájmu také mít přehled o narozených dětech šest let dopředu. Přece mají matriční evidenci o počtu obyvatel podle ročníků. Při dnešním způsobu evidence populace nejde přece o nic jiného, než stisknout na klávesnici počítače příslušné klávesy a vidí to ihned přesně černé na bílém. Jestliže tento přehled nemají, pak tam není něco v pořádku, za což ministerstvo školství nemůže. A jestliže někde kapacitu škol příslušní zodpovědní činitelé v uplynulých letech omezovali nebo rušili, či ze školních budov udělali hostince a provozovny různého jiného zaměření nebo je prodali, pak nechť si pomohou sami a nesvádějí to na ministerstvo MŠMTV. Naopak měli by tito činitelé, kteří tento stav nedostatku míst pro prvňáčkyve ve svém regionu zavinili, nést trestnou odpovědnost a ne dělat nyní ze sebe chudáčky.
  • Za nedostatek míst ve školkách může nynější režim. Po roce 1990 všechny jesle a školky rušil jako nežádoucí dědictví po komunistech.
    • Tak nějak to bylo i když všechny nezrušil. Přesto jich zrušil dost a prodal kamarádům. Dnes jsou přestavěné na ubytovny pro lidi, kde nájem platí sociálka. Máme co jsme chtěli.
      • Máš co jsi chtěl? Tak vidíš, aspoň más kde bydlet.
    • A za to, že seš úplně vypatlanej, může taky tento režim, komunisto?
      • Pamatuješ to heslo : kdo nejde s náma, jde proti nám? Jsi naprosto stejný, kdo má jiný názor než ty, jde proti tobě. Tudíž jsi za blba ty. Svět není černobílej, ale to se v kriminálu nenaučíš.
  • To je sametová revoluce, to nám Pražáci klíči vyzvonili. Pravda a láska přece zvítězila nad lží a nenávistí.
  • ostapkotab
    zkratka a dobre vse je ted v tomto zk&rvenem state postavene na hlavu-je mi lito mych vnoucat,co je v tomto svinstvu jeste ceka.
    hezký den

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit