Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když sme byli mladí,skákali sme přes potok a lezli po stromech,jezdili na kolech a věčne byli na hřišti.naše těla byla pružná a mrštná,neseděli sme u počítačů a nebyli ze všeho vyvalení.každý člověk je plně zodpovědný za svoje chování a svádět to na zábradlí je blbost.v každém obchodním centru je plno kamer,tak asi nebude problém zjistit,jak se to stalo.my sme od mládí pracovali a nemuseli sme vyhledávat adrenalínovou zábavu,byli sme rádi za trochu volna.kolik lidí ten blb svým chováním udělal nešťastných.
  • Já myslím, že chyba je v hlavě toho mladíka. *1*
  • Merkury v ČB znám, nikterak výškou ochozů na galeriích nevybočuje z jiných českých novodobých nákupních galerií. . To je zábradlí na galeriích je poměrně nízké. Pro Pražáky stačí např. jít do nákupní galerie Nový Smíchov, u Anděla a včechna zábradlí také nízká. Paládium v Praze něco podobného. Těch zábradlí jsem si všiml již před lety, ne neupozornil jsem na to, bylo by to volání na poušti, dokud se někomu něco nestane nikdo s tím nic neudělá. Ale tu výšku zábradlí či normy na tu výšku stanovil konstruktérský hlupák a imbecil. Zábradlí tak nízké je vhodné tak pro lidi do cca 165 cm výšky. Pro ty vyšší je nebezpečné se k němu přiblížit. Malé dítě a žena do 165 cm výšky když narazí na zábradlí tak ty zábradlí zadrží, protože těžiště menších lidí je níž. Ovšem dospělý muž 185 cm vysoký či nějaký ještě vyšší dlouhán, ten má těžiště vysoko a když narazí na zábradlí a budou mít navíc klouzavé podrážky, tak mu ujedou nohy a přes zábradlí lejce přepadne. To zábradlí mu podrazí celé tělo. Toto může nastat v tlačenici, nebo, když někdo do někoho nechtěně strčí, to nízké zábradlí vysokým lidem podrazí nohy a ti pak mohou přepadnout. Na co myslí ti konstruktéři, to šetří? Zábradlí v galeriích by mělo být minimálně o půl metru vyšší než je v současnosti, ale na to peníze nejsou, to nikoho nezajímá.
    • Norma ČSN 74 3305 stanovuje konstruktérům jasná pravidla pro nejmenší dovolenou výšku zábradlí a to je 900-1200 mm. V tomto případě, oficiálně dle normy postačuje zábradlí o výšce 1,1 m. Pokud hloubka volného prostoru za zábradlím nepřesáhne 12 m, postačuje horní madlo zábradlí ve výšce 1m. Netuším v jaké výšce jsou zábradlí ve zmíněném objektu, pokud odpovídají uvedeným hodnotám, vina není v projektantech a konstruktérech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit