Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pana "sociologa" ujišťuji, že většinu dnešních Němců dnes zajímají úplně jiné problémy.. a po pár pivech, když s nimi člověk pokecá, tak často nadávají na "Brusel a přistěhovalce" v takových slovech, že se to tu nedá ani napsat...Navíc každý, pátý "Němec" už ani není Němec, ale přistěhovalec či jiná, levná síla a svoloč co sem "někdo" pořád záměrně tahá... To spíše "západní politici a mocní".. impotentně, vazalsky "korektně" a uprděně dávají stále více najevo, že sebedestrukčně neumí už ani hájit a řešit problémy Evropy v zájmu svých občanů i mezi sebou vzájemně a tak hledají příčiny tohoto.. v "nepříteli z východu", přesněji nyní v Rusku.. a přitom, by se nim měli právě naopak, paradoxně a zcela pragmaticky v mnoha zájmech.. spojit proti společnému a stále silnějšímu nepříteli, který může časem, postupně zničit oba celky a to jsou sociální přistěhovalci, musulmani i jiná nepřínosná svoloč, právě díky vývozu "vyspělé, západní demokracie a svobody" po celém světě.. a která tvoří akorát další ohniska problémů vůči "domácím Evropanům", hlavně na jejich úkor, peníze a budoucnost..Světové války a jiné kolonizační, celosvětové problémy v zájmu stále víc a víc nenažraného kapitálu mocných.. a často jen pro několik procent neskutečně bohatých lidí a nadnárodních společností i bank co už ovládají i zadlužují svými "výhodnými půjčkami" dokonce i vlády mnoha zemí, včetně Německa..je toho důkazem..Problémem dnešního "vyspělého západu" není "omyl Česka" či levný, slovanský trh a "východ" celkově.., ale přímo "vyspělý západ" a Evropa sama v sobě, co si pořád ještě naivně hraje na "Velký, mocný i věčný Řím" a přitom dnešní svět už se roky odehrává v hodně věcech.. v Asii a východních trzích obecně..Evropa je dnes už spíše "něčí" vazal a ani omylem už není pupek světa !..
  • By mne zajímalo kolik desítek let má odpracováno v zahraničí aby mohl poučovat o tom jak nás chápou jiné státy............. *1* *1*
  • Ten člověk viděl sociologii z ponorky a kladivem mu naklepli periskop. Postuláty jeho s. jsou velmi svérázné. Ani sociologie, ani historie. Prostě popis toho co se děje a jakýchkoliv analýz. V jeho případě výklady poháhdkou. Ne dějepis je pohádka a ne sociologie. Naše děti jsou krmeny projekty, třeba koncentraračními tábory kde existovali jen židé, romové a SS ostraha táborů, ale vězni Francouzi, Češi, Srbové, Rusové a další prostě nebyli. A okamžitě se z toho píše test. Quo vadis Česká školo????
    V jednom se blíží pravdě. "Drank nach ost" pořád existuje jen je vypouštěn Bruselu a Washingtonu.
    • Samozřejmě že se říká jen půlka pravdy. Každý systém si to tak musí zařídit, jinak by šel sám proti sobě.
      Objektivita ? Pche ! Dneska se taky nikde nedozvíte kolik lékařských objevů bylo získáno když říše prováděla experimenty na vězních.
      Chtít pravdu objektivní to snad nelze. Představte si, že by byl národ Čechů ve školách popisován jako národ zbabělců a kolaborantů. Vidíte to jako reálné ?
  • Dobrý článek ! Až se divím, že ho dnešní závislá média zveřejnila. Tahle pravda se totiž dneska nenosí.
  • Ze se nekdo muze uzivit placanim takovych kravin. Nemci sami maji dost problemu uzivit vyzirky z NDR.Takove priblble uvahy mohou vzniknout jen v Praze.Doufam ze ne za statni penize.
    • Malý postřeh z Německa....... Otázka od rodilého němce...... To mi vysvětlete jak jste to v ČR udělali. My platíme z každé marky jeden fenik na východní německo a přes to se ve srovnání s váma pohybujou dopředu jak šneci.........
      Toto se stalo v Munchenu..... A je to v příkrém rozporu s tím co ten teoretik blábolí. Obyvatelé EU mají právo si v ČR koupit pozemky, baráky ... defakto cokoli. Přes to se tak neděje i když je to pro většinu sousedů poměrně laciné.
      V jádru řeší všichni stejný problém.... Chtěj se slušně uživit něco užít a mít svatý klid.
  • Sociolog Hampl je taky historický omyl.
    • Nesporným faktem je že i Němci Rusové nebo třeba Poláci mají své Hamply.

      Hlavně aby zbytek lidí ve státě měl rozum a nenechal se zatáhnout bláboly teoretiků do mrzkých sporů o nic které jsou završeny vzájemnou nedůvěrou nevraživostí a posléze nenávistí. Z minulosti už máme zkušeností s takovými a podobnými habaděj. Tak že mne jeho teoretické bláboly nechávaj klidným.
  • Válku jsme vyhrály, jinak jsme prohrály na celé čáře. 70 let po válce lezeme do zadku každému kdo nás okupoval. Kde je naše hrdost? Hrdost prodáváme za mizerných pár Euro nebo za pár m3 plynu. Slyšíme v TV jak je naše země bohatá, jak nám roste HDP. Za dalších 80 let když budeme mít štěstí, tak doženeme Německo. TJ když dobře počítám 150 let od konce války.
    Jsem hrdý na to v jaké žiji zemi, ale nejsem a nikdy jsem nebyl hrdý na lid této země, který neumí sám sobě vládnout. Politici si inteligentních a moudrých lidí neumějí vážit, každého tvořivého a pracovitého člověka, který něco dokáže hned odsoudí za nepoctivou práci. Závist dovede úspěšného člověka k rezignaci a raději opustí tuto zem.
    Já nechci být vazalem EU. Pokud by to šlo jako, že určitě ano, tak bych se chtěl stát z jedním ze států USA. Prezidentkou by se musela stát žena s velkýma pravomocema a ne to co máme, jaký lid takový prezident..
  • Historický omyl ? Právo národa na sebeurčení je aktuální poměrně dlouhou dobu.
    Češi měli vlastní jazyk i historii dávno před 20. stoletím.
    Spojení Ruska a Říše bylo asi tak reálné jako spojení USA a SSSR za studené války. Jejich ideologické odlišnosti byly stejně velké, jako pocit jejich absolutní moci.
    To že Rusko bylo po válce méně brutální ? Ovšem, všude chtěli socialismus, tak proč lidi děsit.
    "Myslím, že většina obyvatel České republiky je v tom zajedno. S Ruskem bychom měli mít stejný vztah jako s USA, Francií, Německem, Indií, Brazílií nebo jakoukoliv jinou velkou zemí." - hezké, ale naivní. Než si národ najde nového nepřítele, bude v Rusku pořád vidět Stalina.
    Možná až sem přijde džihád, dáme zase načas zavděk vojenskou výpomocí od Ruských bratří ...
    Otázka EU je zajímavá. Svojí funkcí rozhodně připomíná superstát ve své zatím nejdokonalejší podobě. Je jen otázkou zda bude autonomie členů dále omezována. Naštěstí lze relativně snadno vystoupit ...
  • Jsou to dohromady (rozhovor i některé reakce na něj) velmi svérázné úvahy. Do nich se promítá různá poznání stejně jako vyčtené nebo odposlouchané konstrukce. To s čím určitě souhlasím je, že "politici" mající před očima krvavou mlhu jako různí Štětinové, by měli zmizet.

    Ale myslet si, že se osa zemská posune tak, aby procházela Svatou horou u Příbrami či Hrádečkem nebo skrz Špilberk a tudíž se vše začne okolo nás točit je nesmysl. To bychom se rázem ocitli na severním pólu. Víte co je nejcennějším důsledkem historické mazanosti? Že Malá strana není replika! A mohla být, to kdyby to sem bombaďáky přestaly házet jenom sem tam omylem. Víte co bylo důsledkem Benešovy politiky, na kterou teď kydají hnůj z jedné strany mudrující Pithartové a z druhé strany celá rusofobní smečka? To, že se o nás ani v Jaltě ani v Postupimi vůbec nemluvilo. Že to nebylo zapotřebí.

    Nevím proč teď lézt do zadku třeba Polákům, kteří v duchu bájných hulánů se šavličkami už zase spěchají do prohraných dobrodružství v cizích službách. Jen vymění Napoleona za nějakého Texasana. Někdy se pravda my sami chováme zpupně, tak říkajíc nad poměry. To když naši umělci si tropili šašky z celé Evropy s hrozbou, že jim to osladíme. No tak jsme to osladili! A když se objeví pro změnu US dragouni, honem vyfasovat vlaječky americké a mávat, mávat. Však zase odjedou. Tak nespekulujme, ONI ti okolo už to za nás nějak zařídí.
    A vůbec - učíte se čínsky? Máte už doma Korán? A co zlaťáky? Budou se hodit! Říkalo se tomu OPORTUNIZMUS V PRAXI. *12*
  • A myslíte, že ty pokusy nejsou?
    - historie a vlastenectví se ve školách neučí
    - volba prezidenta byla tak nastavená proto, aby mohl Šláfenberk - Česko rozpustit
    - hodně podniků mají už teď pod palcem němci
    - Spbotka je u němců pečenej vařenej
    - katolíci dělají to samý
    - část území už pOLSKU DALI sOCANI
    - A CO TY NĚMECKÉ SKUPINY A SDRUŽENÍ V pRAZE?
    - naši psavci a tzv umělci dělají první a poslední aby němce zvýraznili
    jo prodávají republiku furt a nikdo se neozve
    • Bajajo, najatý agente trpajzlíka Putina! Sklapni, o světě víš jen tolik, co Ti řeknou
      experti ožraly Zemana a dementa komunisty a transformovaného agenta StB
      Sllovenského štátu Mištína!
      Ty musíš být na Hradě nebo v Institutu Václavaq Klause pečenej až uvařenej!
      Ty musíš být dege, degene, Ty musíš být totálně v elkorusky degenerovanej!
    • Bajajo, najatý agente trpajzlíka Putina! Sklapni, o světě víš jen tolik, co Ti řeknou
      experti ožraly Zemana a dementa komunisty a transformovaného agenta StB
      Sllovenského štátu Mištína!
      Ty musíš být na Hradě nebo v Institutu Václavaq Klause pečenej až uvařenej!
      Ty musíš být dege, degene, Ty musíš být totálně v elkorusky degenerovanej!
    • Historie a vlastenectví není otázkou výuky nýbrž uvědomnění.
      Volba prezidenta - vyhrál opilec před ochrapou
      Podniky v ČR mají i Rusové Poláci Švédi... atd atd...
      Sobotka není v německu častěji než opilec v rusku.
      Katolíci ??? Ještě že ne taky sobotáří a kališníci *1* *1*
      Polsku bylo území vyměněno za jiné dle smlouvy z roku 53 tak to byli jistě socani *1*
      Německé skupiny a združení v Praze ? *1* *1* *1* Projdi václavák *1* *1*
      Umělci a psavci ?? To reportáže z Plovdivu jsou častější *1* *1*

      Prodávaj republiku ??? Nemáš náhodou stihomam ??? Si kup kus německa. Můžeš. Nikdo ti nebrání. Ještě rádi prodaj..... Ale ty to neuděláš páč jsi byl nejdál v kotěhůlkách a i kdyby jsi něco koupil tak by jsi to nikdy neviděl. Spousta našinců vlastní chaty v alpách ale krom kšeftu jsou jim na prd. Kdo by se tam stěhoval ?? V německu maj problém obsadit post šéfa firmy v ČR němcem stejně jako mají naše firmy problém obsadit stejnou pozici v Rumunsku... nebo třeba i na Slovensku........ Tyhle bludy lidi hltali před 15ti rokama..... Odkud jsi vylez ??
    • Bajajo, chuji bolševický, putinovská velkoruská debilní propaganda je určena právě pro Tebe!
      Zbytečn á debata s takovými ochmelka, a navíc velmi chorými!
    • Bajajo, chuji bolševický, putinovská velkoruská debilní propaganda je určena právě pro Tebe!
      Zbytečn á debata s takovými ochmelka, a navíc velmi chorými!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit