Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paní doktorka uhodila hřebík na hlavičku v tom, že to nemůže být oni za nás nebo udělejte to za nás. Každý se může v rámci svých možností realizovat. Že i nejtíže postižení lidé mohou sami existovat za příslušné asistence ukazuje organizace Independent living http://www.independentliving.org a také evropská síť národních organizací těchto lidí European network of independent living http://enil.eu/about-enil/membership/
    Jejími členy jsou země jako Arménie, Černá Hora, Bulharsko; přidružené členství má např. Rumunsko, Albánie a dokonce Bangladéš.
    Určitě je možno posbírat zkušenosti, jak situaci řeší v zemích, kde zdaleka nemají takové příspěvky na péči, jako jsou u nás, kde lidé s disabilitou mají horší podmínky a, aby něčeho dosáhli, musí být sami aktivní prostřednictvím svých organizací.
    Ale vyžaduje to aktivitu, protože nikdo to za nikoho neudělá.
  • Samostatnost, nebo nesamostatnost se opravdu vyvíjí od dětství. Postižené dítě má větší motivaci žít soběstačně, pokud může vyrůstat v rodině. Když ho dají do ústavu, nemá šanci. A když tu možnost během života ztratí, tak si velmi rychle zvykne na ústavní režim. Jsou i pomůcky, které samostatnost umožňují, ale protože na ně nejsou prostředky, musí stačit mechanický vozík a klasická postel. V Japonsku používají slavný exoskelet na odklízení trosek ve Fukušimě. Prý je to pro ně takhle levnější. Ale, že tím nasazují stále ještě životy lidí a jejich zdraví, to už je jiná věc.
    Ruku na srdce, která firma, co znáte, zaměstnává, nebo odebírá výrobky od postižených? Raději platí nemalé sumy za sankce... Další zmařená šance pro lidi, kteří to kvůli handicapu raději vzdají.
  • "Ještě za života jsou z nich de facto mrtvé duše. Život v ústavu se řídí řádem, člověk přichází o možnost vlastního, svobodného rozhodování. "
    .
    No jo, ale něco podobného by mohli říkat i děti ve školách a dospělí ve svých zaměstnáních. Všude jsou nějaká pravidla, která nám snižují možnost vlastního rozhodování. A vlastně to platí pro život jako takový. Zákony nám přinášejí spoustu omezení
    • Jenže tady se jedná o omezení v základních potřebách člověka. Když si třeba nedokážeš dojít pro jídlo, tak radši hladovíš. To se ti v práci nestane. Tam ti mohou omezit přestávku na jídlo, ale tebe to nijak nezabrzdí, aby ses i přes příkaz najedl. Nají se i dítě, když musí.
  • Znám rozdíl mezi asistenční službou a léčebně preventivní domácí péčí. V obou případech však je rozhodující příjem (v penězích), rozdělovaných pak mezi vlastníky či menežmentem a pracovníky výkonnými. Rozdíl tu je až 60 tis. Kč měsíčně. Asistent, pracující za minimální mzdu, například nevymění žárovku u stropu, neumyje okna, s argumentací možnosti úrazu. Na to si musí invalida přivolat zaměstnance odborné firmy, byť jde o práci zcela nekvalifikovanou. Stejná situace je při obsluze zvedacího zařízení k přemisťování klienta (z lůžka na WC a pod.). Zkusil jsem to. Zvedli mne 30 cm a byla vybitá baterie. Pak mne málem uškrtili při vyprošťování z popruhů. Ale paní ředitelka si za týden potřásala rukou se starostou na veletrhu sociálních služeb. Podobné hrátky zažívám se zdravotními sestrami domácí péče, ale to by bylo dlouhé psaní, kdo by to četl.
  • Stalingrad
    Hláááávně,že se pořádají sbírky potravinové,peněžní pro charity,pro matky samoživitelky,pro důchodce,pro invalidního Ládíka aby měl na elektr.vozíč či Mařenku na vodícího psa atd.....NIKDY SE NIKDO NEDOVÍ KOLIK SE VYBRALO A KOMU KONKRÉTNĚ KOLIK SE DALO A KOLIK SE ZTRATILO V NÁKLADECH !!! Ty potravinové no to je kapitola sama pro sebe !!!! Chyba je v prvé řadě ve vládách ,senátorech,poslancích a jejich zákonech !!!! Oni jsou ti první co vykrádají občanům povinné důchodové pojištění,sociální,zdravotní !!!! Občan který pracoval,platil daně a sociální,důchodové,zdravotní pojištění by neměl v invaliditě,důchodě zůstat na podpoře v žebrotě !!!! Ale měl by mět důstojný důchod!!!! To samé ženy-ženy které se vyučili,vystudovali,pracují by měly mět mateřskou na takové výši aby nebyly na žebrotě !!! A invalidé také tak !!! Ale nechápu proč se z peněz pracujících zvou na pobyt a léčbu ti,co kteří pro tuto zem nepřeloží ani to polínko,proč se vykrmují a cpou se peníze do těch 600 let nepřizpůsobených dříčů co zarábí peniazu Érž...ka pocem,roztáhni nohy den robýt korůny a nedají občanům a zemi nic,než povaleče.....proč si postižení a poškození úmyslným trest.činem musí vydržovat drahé zaopatřovací ůstavy zvané nápravné zařízení kde si pachatelé úmyslných trestných činů odpočinou,zajdou do fitka,posilovny,na TV a je o ně po všech stránkách více postaráno jak o důchodce co celý život dřeli a platili daně,jak o nemohoucí invalidy,jak o matky s dětmi co dřeou či jsou na mateřské !!!! Tak kde je ta chyba-kdo dělá a schvaluje zákony !!!! Ti škodí lidem,důchodcům,invalidům,matkám samoživitelkám !!!! Proč ombudsmaka,ministr pro lidská práva,strany a další a další povaleči u koryt nemají zájem změnit zákony aby ti co pracují bo pracovali či jsou invalidní měli důstojný život a ti co se již několik generací válí a mají jak *12* *12* *12* ve rži,bo ti co páchají úmyslné trestné činy nedostali nic !!!!!Tady již 26 let platí,že kdo pracuje dostane nakopáno do ďupy,bude okraden počínaje těmi,co jej mají chránit a které za to platí z daní !!!! Viz pokuty a homy na řidiče např.městapem,ale ,že by se zajímalo městapo o klid a bezpečí v noci na ulicích aby nikdo nepřepadával ženy vracející se z odpoledních směn,aby bylo bezpečno u škol a žádní ůchyláci nebodali žáky ve školách...atd.to né,to se oni bojí o svoje zadky !!!! Je jednoduší šikanovat řidiče,že stojí néé 5m před žl.čárou,ale jen 4,7m-oni si to změřili !!!Je to tu jeden velký vepřín ......
    • Máte zajímavou klávesnici : při stisku klávesy s vykřičníkem se vám napíšou rovnou tři. Proč to nereklamujete ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit