Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nějakou života schopnou unii, tak já bych to viděl asi takto: Rakousko, Maďarsko, Slovensko,Morava a Polsko!

    Rakousko - hlavně rozum - etc, Maďarsko - zemědělství - kulturní památky, hlavně letní rekreace, Slovensko - zemědělství - strojírenství - kulturní památky - jak letní, tak hlavně zimní rekreace - lázeňství etc, Morava - zemědělství, strojírenství - letní i zimní rekreace - lázeňství etc.

    A ještě bych v tomto svazu rád viděl Polsko!

    To by byla schopná unie, ne to, co je v EU nyní!
  • nemělo být nikdy rozděleno!

    Pak to vedlo k druhé světové válce, no a nyní to vypadá na třetí světovou.

    Jsme ještě menší než po roce 1918, 1945, 1993.

    Teď se ještě odtrhne Morava, a doufám, že se přidá k Rakousku a zase budeme o něco větší, ještě by bylo dobré, kdyby se přidalo Maďarsko a Polsko a mohli bychom udělat "Středoevropské souručenství" (Středoevropskou unii), a "vysrat se na celé EU"!

    A hlavní město nech je třeba Wien, nebo Budapest, nebo Brno!
  • místo slavení by spíš měla být tryzna.... z Československa na třikrát... napřed rusákům - Podkarpatskou Rus, potom Slovensko.. ale není to konec. Bude se muset ještě oddělit Morava.. protože na ty neschopné čehúny co hospodaření rozumějí jako KOZA PETRŽELIi.. těch bude potřeba se zbavit a začít odznova... Morava byla ... a doufejme že zase bude... spolčení s čechy byla Masarykova chyba... ale nedivme se žil v té Praze už dlouho a podlehl...Tedy ... leda by slavili to rozdrobení díla našich předků ....
    • S tou tryznou máš pravduByl to Beneš nebo moravák Gottwald,kdo dal Podkarpatskou Rus,Slovensko se chtělo trhat několikrát vždy udělali průšvich a pak honem k Čechům.Pakt s Hitlerem,vyhlášená válka s USA tak honem k Čechám.Rok 1968 to samé a v r.1989 jim to Češi umožnili,ale máme jich tady neurekom.Jinak nevím o jakých čehúnech píšeš snad o Nečasovi,Topolánkovi,Dalíkovi,Langrovi a ani mi nestačí přidělená rubrika.Tak si je tam doufám všechny vezmeš vč.zednáře Masaaryka a začnem odznova.Apropo ten samos.. burčák nepij ve větším množství ti nedělá dobře.
      • Kdyby nebylo Beneše, tak Slovensko po druhé světové válce připadlo SSSR (Sovětskému svazu), jelikož, Slovensko s CCCP (SSSR - Sovětským svazem) válčilo - bylo ve válečném stavu, ty debile, my jako ČSR (Československo jsme ve válečném stavu s CCCP (SSSR) nebyli), takže Slovensko bylo velice rádo, že Beneš udělal to co udělal, nebýt Beneš, tak by pod správu CCCP (SSSR) spadla nejenom Podkarpadská Rus, ale i celé Slovensko, vole!
    • Jaae, Slováci nikdy neuznali tzv. "československý" národ, který si vymyslel nacionalista Beneš se svými poskoky. A také neuznávali jednotné Československo a jakmile to bylo možné (1939, 1992) tak se osamostatnili. Hitler měl pravdu, bohužel, že předválečné Československo bylo umělým státním útvarem. K historickým Zemím Koruny České, které tvoří Království české, Markrabství moravské a Knížectví slezská bylo zcela neorganicky (podle slavjanofilských národoveckých fantasmagorií z 19. století), byly zcela neorganicky přičleněny Horní uhry, Maďarská podunajská nížina a Podkarpatská Rus. Klidně se oddělte vy Moraváci, hlavně vy co bydlíte v Brynclu. Regnum Bohemiae pak požádá, aby se stalo jednou ze spolkových zemí Rakouska nebo Německa a bude nám bez Moraváků líp. Ale předtím pošleme domů všechny ty Moraváky co přišli do Práglu hledat prácu. Pokud vím, tak Masaryk byl rodem z Moravy, matka byla německy mluvící Rakušanka, otec slovensky mluvící Rakušan a Masaryk žil hlavně v USA.
      • nikdy neexistoval. Češi se separatisticky oddělili od Velké Moravy a vymysleli si báchorky o údajném "praotci čechovi" s Čechy byly vždy jen problémy. my Moravané jsme vždy jen tolerantně přivírali oči a žehlili vaše průsery. na Bílé hoře jsme zůstali a bojovali za vás když jste utekli. v březnu 1939 ve Frýdku Místku jsme se jediní bránili Němcům když vy jste kapitulovali. Moravan Masaryk založil Československo, sám ustoupil v zájmech vlastního národa a upřednostnil Čechy a Slováky. místo úcty a vděčnosti jste jeho dílo zničili. tradičně kolaborujete tu Rakušanům tu Němcům tu Rusům teď nejnověji Američanům. i v hymně máte otazník "KDE DOMOV MŮJ?" o Moravanech předstíráte že prý údajně neexistují a přitom sami za sebe se stydíte. musíme vás pořád tahat z věčných průserů jako starší bratr nevyzrálého puberťáka. tak co z toho soužití vlastně máme? lepší by bylo zrušit ten trapný paskvil Česko a nastolit "Moravsko" kde bychom vás opět jako před tisíci lety připojili zpátky. v každém soužití děláte jenom problémy. sebe si nevážíte a přitom likvidujete a znevažujete vše ostatní, Československo Evropskou Unii tak trochu schizofrenici.....myslíte si, že když pošlapete práva a svobody ostatních národů, že vyléčíte své vlastní komplexy?
        • Bože, někteří Moraváci jsou ale magoři! Kdypak vy si vyléčíte své komplexy z brněnského pochodu smrti v r. 1945? Už se konečně odtrhněte a udělejte Moravskou republiku (samozřejmě bez Slezska) s hlavním městem Bryncl, aby se tak tento špicové štat stal pupkem světa.
          • Na to co jsi odpovídal, tak ten má naprostou pravdu, vy čecháčci jste vždy: kam vítr, tam plášť, a piš si, že pokud do ČR přijdou Číňané, tak vy čecháčci budete první, kdo bude více Číňan, než samotní Číňani!

            Vy byste prodali i svoji vlastní mámu, nebo tátu, jenom, když bude nějaký ten lupen!

            Vy jste prodejné kurvy, jinak se nazvat nedáte!

            Admine, sorry za ten výraz, ale jinak by to nebylo ono.
  • Když se to tak vezme tak co vlastně nespokojeným Čechům v Rakousko- Uhersku chybělo? Nejvíce investicí monarchie směřovalo do Čech .Byl tady nejvíce rozvinutý průmysl a dokonalá železniční síť ,a tak když skončila první světová válka a monarchie chtěla vytvořit únií evropských států místo přežilého Rakousko - Uherska , tak nacionalističtí Češi byli proti.Prdlavé národní státečky po zániku monarchie byly pak pro Hitlera snadným soustem . Když už Masaryk zakládal republiku tak měl vytvořit republiku bez Slovenska to byla hrubá chyba.Co nám po společném státě se Slováky zbylo? Statisíce cikánů kteří jsou tak otravní že žít vedle nich je doslova očistec . Není co v podstatě oslavovat je to spíše na vzpomínku a odplivnutí.
  • Moravan prezident Masaryk spojil národy Moravany Slezany Čechy Slováky Němce Poláky Maďary a Rusíny a vytvořil za dvacet let takovou malou "Evropskou Unii" stát ekonomicky a bezpečnostně zdravý. Češi a Slováci ve své ješitnosti Československo rozbili a vytvořili zmrzačené nacionalistické paskvily které po stejných dvaceti letech ekonomicky a bezpečnostně krachují. a nyní všichni "slaví" něco co společně zničili. tomu říkám ironie
    • To není tak pravda jelikož únií evropských států už chtělo vybudovat Rakousko- Uhersko. Ale nacionalisti to zhatili.Únie Československo s 15 miliony obyvatel bylo jen nepodařenou karikatůrou toho kdyby ji vytvořily všechny země Rakousko- Uherska před kterou by i Hitler se v noci potil.
      • Chyba byla, že rakouský císař Franz Josef I. vládl příliš centralisticky, což bylo v té době přežilé. Následník trůnu Ferdinand d´Este měl v úmyslu po nastoupení na trůn federalizovat a decentralizovat monarchii podle historických zemí. Tím by říši upevnil a to nebylo pochuti Srbům, ani ruskému carovi a potažmo ani českým pomateným slavjanofilským "buditelům". Pokud k tomu bylo došlo, ve střední Evropě by dnes existovala ekonomicky, vzdělanostně, právně a všestranně vyspělá Středoevropská rakouská stavovská monarchie, něco jako je Velká Britanie. mohli jsme se vyhnout WW2 a "osvobození" východními nájezdníky a sídlo EU by nebylo v Bruselu, ale v Praze. Za blbost se platí-
        • http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_I.

          No, ale následníkem byl právě výše uvedený pán, tak si o něm něco přečti.

          Já říkám, RU se nemělo nikdy rozpadnout, proto děkujme Masarykovi a spol, že jsem tam, kde jsme.

          V prdeli! A to, na furt!
          • Ty historiku!, co jsem napsal není vůbec v rozporu s tím, co se uvádí na wikipedii. Karel I. se stal císařem pozdě, měl se jím stát o deset nebo i více let dřív a všechno mohlo dopadnout jinak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit