Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Letos bych chtěl vyrazit s celou rodinou na hory do zahraničí. Začal jsem se trochu zajímat o cestovní pojištění. Můžete mi poradit? Jakou máte vy zkušenost? 

    • Mě se podařilo cestovní pojištění vyřídit vždy výhodně díky tomu, že se pokaždé dívám na online srovnávač pojištění, kde si vlastně zjistíte nabídky všech pojišťoven během pár kliknutí. Jednak se tam dá ušetřit, ale také vyřídit pojištění online. 

      • Jak to funguje to sjednávání online? To potom člověk vůbec nemusí na tu konkrétní pojišťovnu? 

        • Přesně tak. Pokud chcete pojištění sjednat nebo jen porovnat, tak se podívejte na stránky srovnávače pojištění https://www.klik.cz/ , kde si na pár kliknutí podle toho co tam o sobě zadáte zjistíte nabídky od všech pojišťoven. Pak si můžete pojištění vybrat a případně i rovnou online sjednat. Je to strašně jednoduché a můžete tak ušetřit peníze, ale i čas. 

  • A proč jezdit na hory do zahraničí (zvlášť v dnešní době), když i tady u nás je hezky? Nevím teda jak je to s lyžováním, tomu moc nefandím. Hory mám ráda spíše z perspektivy různých túr a tak. A myslím si, že na to jsou naše hory úplně perfektní. Je ale pravda, že i na takovou túru člověk musí být dobře vybavený.

    • Tak v tomto s vámi úplně souhlasím. Mám to stejně. Taky na lyžování nejsem, ale chození po horách mám ráda. S tím vybavením určitě máte pravdu. Myslím si, že nejdůležitější jsou hlavně kvalitní trekové boty. Ty se v terénu opravdu hodí. Mluvím z vlastní zkušenosti.

  • Ono s tím cetováním na hory do zahraničí je to teď poslední dobou takové všelijaké. Já jsem si říkal, že jestli letos, případně příští rok někam na hory pojedu, tak asi jen někde u nás, maximálně třeba na Slovensko. Podle toho jaká bude situace. To mě přivádí k otázce. Mám v plánu si před odjezdem koupit na auto takovou tu rakev. A když jsem se díval jaké jsou možnosti, tak jsem narazil na značku Hakr. Prý je to česká výroba. Má s ní někdo zkušenost? Nikdy jsem tuhle značku nikde neviděl. Díky. 

  • ivanka386

    My třeba s mužem na hory do zahraničí jezdíme velmi rádi. Já lyžování zbožňuji už odmalička. Proto mě trochu štvalo, že teď jsme skoro dva roky pořádně nikam nemohli. Určitě ale souhlasím s tím, že na horách člověk musí být opatrný a hlavně mít adekvátní vybavení. Například taková helma na lyže je prostě nutnost. Bez té se člověk neobejde.

  • Myslím si, že pokud člověk plánuje tůru do vysokých hor, rozhodně by neměl podcenit outdoor výbavu. My jsme si před nedávnem objednali nové věci z https://armik.cz/ a musím říct, že to na kvalitě výšlapů rozhodně jde znát. S kvalitní výbavou to jde totiž mnohem lépe.

  • Pojišťovny by měly nezapomínat na základní pravidlo:

  • Především zkoumat komerční zdravotní/životní pojištění sportovců, v zimních sportech aktivních.

    Z úrazu (či "úrazu" - se sádrou a dobrozdáním od spřáteleného lékaře) koncem sezóny si mnozí pořídili výbavu na sezónu příští...

    Už nastavení tohoto pojištění by mělo být důvodem šetření příslušné pojišťovny

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit