Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to všechno nonsens - představme si, že bychom chtěli vytvořit "pandemii" rhinovirusů - virusů běžné rýmy. 

    V současné době se z virusů způsobujících infekce dýchacích cest vyšetřuje prakticky pouze SARS-CoV-2 - a ten tvořil z celk. počtu vyšetření v r. 2020 97 % SARS-CoV-2, pouhá 3 %  - zbytek jde na vrub ostatním dvanácti respiračním virům. 

    Přitom - naprostá většina z těch 3% positivnéích výsledků vyšetření byla odhalena v prvních třech měsících roku 2020. Od té doby všechno převálcoval nový koronavirus.Od začátku roku 2020 se zde vyšetřilo 100 000 vzorků na SARS-CoV-2. Z nich bylo 6,4 % pozitivních. 

    Za stejnou dobu se ve stejné laboratoři vyšetřilo 60 vzorků na rhinoviry. Z nich bylo pozitivních 6, včetně vzorku zemřelého měsíčního kojence. Rýma je banální nemoc, běžná viróza. Rhinoviry nikoho nezajímají, téměř se nevyšetřují.

    Kdybychom místo 60 vzorků na rhinovirusy (6 pozitivních, 1 mrtvý) vyšetřili 100 000 vzorků, v celé republice milión (bylo by to při stejném poměru 100 000 pozitivních a 16 000 mrtvých) a na celém světě miliardu (100 miliónů pozitivních a 16 miliónů mrtvých), už by to byla pěkná pandemie. 

    Rhinovirus  většinou dělá pouhou rýmu, což ale neznqmená, že nemůže být  nebezpečný. 

    U malých dětí a starých lidí je rhinovirus (původce "běžné" rýmy) vůbec nejčastějším původcem zápalů plic. Až 9,6 % hospitalizovaných seniorů s rhinovirem (laicky s rýmou) zemře právě na zápal plic.

    Podobné to je i s jinými virusy - čím víc vzorků vyšetříme, tím víc případů odhalíme. PCR pozitivita znamená jen to, že je ve vyšetřeném vzorku přítomna část RNA toho kterého virusu - nikoli virus celý!  Takže opravdu nic to neříká o tom, zda je dotyčný s PCR positivitou skutečně infekční. 

  • Vzhledem k tomu , že už jsme si tou smrtelnou chorobou prošla celá rodina a podle všech předpokladů jsme všichni zemřeli , tak už nevěřím vůbec ničemu , co nám neustále všude vnucují ! 😉

    • josef.chmela

      Nezemřeli, částečně vám odumřel pouze mozek.

      • Mozek máme všichni v pořádku . Jenom čich týden nebyl . Zato váš mozek už je asi vystrašený k smrti . Zavřete se do sklepa a určitě tu "hroznou" nemoc nedostanete ! 😉

  • A ono opravdu přišlo na testování 10 000 lidí aby z nich bylo 3441 pozitivních tedy bezpříznakových?

    • josef.chmela

      Již poněkolikáté tady plácáš hlouposti a mícháš hrušky s jablky. Nauč se konečně chápat psaný text.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit