Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co se týče důchodů, tak se našla jakási putimská hlava, která navrhuje pro všechny důchodce zprůměrování starobních důchodů na výši 30% průměrné mzdy.
    Tak mne napadlo, že takového výrazného partajního myslitele je třeba usměrnit poznámkou, že v tom případě může navrhnout také pobírání "průměrné mzdy" také pro všechny a věc je vyřízená. *14* *14* *14*
  • Miloši bojuj a Sobotkou či Diesbierem se nenech odradit.Ústava není hadr aby ji kdejaký žid,který neuspěl při volbě prezidenta a obrýlený Fantomas měnili dle sebe.Věřím,že něco takového by zamitl i ústavní soud
  • tak už konečně přestaňme živit tu cikánskou pakáž a nechť mažou pracovat.V tom má Zeman pravdu,jenže přiblblý Sobotka si myyslí s Babišem,že oni budou rozhodoval o všem a kvůli tomu už pracují na změně ústavy.Hlavou státu byl vždy prezident a nyní jsme si jej svobodně i sami zvolili a nějací blbečci,čí dokonce poslanci s židovskou krvi,mu v tom nebudou bránit a očesávát mu pravomoce.Diesbiere,Sobotko,věřím,že když odstoupíte a přidá se k vám i Babiš uděláte lépe,nežli měnit ústavu k vašímu prospěchu.Už aby se chopila moci KSČM,protože to je už vrchol.co se v této zemi po roce 1989 dějě.
  • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
    take provest kontrolu DUCHODCU nebot situace ze bydli sam geront v byte 3+1 nebo i vetsim ci v atraktivny lokalite je CASTA!!! Toto je nutne kontrolovat a takovym ihned vyrazne SNIZIT DUCHODY!!!
    • co na důchodech snížovat,když jsou nejnižší v celé evropské únii a platy poslanců a soudců nejvyšší a navíc u takové co okatě omilostnila Nečasovou.
    • K., ty jsi buď dementní nebo provokatér, jiná možnost mne nenapadá...
      • no za a je správně
    • já vím, že je ti toho v pokoji léčebny, kde jste po třech . ne? dokonce po čtyřech, líto, ale tak to v životě postě chodí *15* *15* *15*
      • Nevím, jestli pisatel příspěvku je v léčebně a po kolika jsou na pokoji, ale k reakci na jeho příspěvek se připojuji. Poživatel důchodu, čili důchodce dostává svůj důchod v dané výši proto, že si celý život platil pojištění ve stanovené výši. A jak s ním naloží, to je zcela jeho věc. Nebo by se zase mělo určovat lidem jak velký byt smějí mít a zavádět pojem "nadměrný" byt? Bývaly doby, kdy v rodinném domku o čtyřech nevelkých místnostech bydlela rodina sestávající z tří lidí. Toto byt však národní výbor označil za "nadměrný" a nařídil vlastníkovi rodinného domku přijmout do jedné místnosti manžele jako nájemníky.
        • K tomu pojištění na důchod - to žádné "pojištění" není, je to sociální daň (odvod státu). A dnešní důchodce si jej celý život povinně platil.
          Souhlas. To pamatuji, lidově se tomu říkalo "nadměr". Soukromé vlastnictví se buď ze strany komunistických úřadů moc nerespektovalo anebo byly přijaty zákony (předpisy), které jej významně oklešťovaly. Holt socialistický "právní" systém, který SOUKROMÉ vlastnictví už z principu nenáviděl (kromě družstevního, kolektivního), proto také zavedl tzv. osobní vlastnictví (což byl kočkopes). Starší bohužel na tyhle skvělé výdobytky "zlatých časů" zapomínají a mladí vědí zpravidla prd...
          • Ano, "sociální daň" je správný termín. Pojištění je dobrovolné, kdežto toto je povinné.

            Také s tím vlastnictvím je to pravda. Termín "vlastnictví" převzaly civilizované země z římského práva (antický Řím) a znamená, že vlastník může mít věc u sebe a užívat ji, nakládat s ní a brát z ní požitky a nikdo mu v tom nesmí bránit. Jediné omezení je v tom, že přitom nesmí omezit právo jiného.

            Výraz "osobní vlastnictví" je skutečné kočkopes, nesmysl. Vlastníkem je vždy osoba, ať už fyzická nebo právnická. Případně je osob víc a pak jde o spoluvlastnictví.

            Stejně tak nesmyslný je výraz "znárodnění". Já jako příslušník "národa" jsem nikdy nemohl svobodně užívat ani nakládat s tím, co bylo "znárodněno", ani z toho brát požitky.

            Ti co měli holé zadky a díky rudé knížce mohli užívat "znárodněný" majetek, těm se stýská po tom komunistickém zvěrstvu. Stejně tak ti jimž už neslouží paměť. A ti mladí už často ani netuší, co bylo možné...
        • jen se mnou, prosím, nesouhlas, neboť píšeš jen střípky pravdy a zpravidla jen nesmysly, do jednoho pokoje nikdy nikdo žádné nájemníky nepřiděloval, jen výjimečně (a tak to taky bylo zákonně podánú v případě bytové nouze mohli přidělit do prázdného bytu v rodinném domě či do prázdného domu nájemníka, já sama neznám případ, kdy by se tak stalo i když znám řadu případů, kdy v rodinném domě byly dva i tři byty- postaveno za socialismu z běžných platů a minidluhy - počítané i pro děti, až vyrostou.
          Evidenci takových nevyužitých bytů vedl národní výbor. Nadměrnost byl úplně jiný pojem, a pokud byl byt nadměrný, platil se za nadměrné metry nepatrně zvýšený nájem, to byla celá záležitost.
          • Znám konkrétní případ: rodinný domek, tři malé místnosti v přízemí a jedna v podkroví, WC na dvoře, pro vodu se chodilo ke studni. V tom podkroví bydleli nájemníci. Když se odstěhovali, přidělil tam národní výbor jiného nájemníka.
  • Doufám,že se to bude tykat i cikánů a nebudou mít žádné vyjímky.Ja na jedne ubytovně v Ostravě pracoval a to co tam bydlela za chamraď byla hrůza.Nepořádek,automaty a pak dluhy.Přitom ubytovna plná štěnic.Bydlení jim samozřejmě platil stát z naších daní.
    • a tobě?
      • nejsi ty nějaká natvrdlá?
        • já asi ne, ale ty ano, je známo, že nejvíce a nejhlasitěji křičí zloděj "chyťte zloděje", nejhlasitější nadávači na komunismus jsou ti, kdo na něm nejvíce parazitovali, i jejich rozmazlená dítka - nyní již před důchodem...takže uvažuj sám, co z toho plyne.
  • Pan Zeman se v tom asi moc neorientuje. Kdyby se totiž minulé vlády v ČR (i jeho !) angažovaly na výstavbě tzv. sociálního bydlení (jako třeba už dávno v Německu, stačilo tamnější systém a zkušenosti jen "opsat" a převzít), nemusely vznikat ghetta nebo sociálně vyloučené lokality. Na zákon o SSP (na bydlení) bych to určitě neshazoval, to je podivný a laciný názor. Tenhle problém tady není od včerejška, jen se správně po linii kompetencí " stát, kraj, obec, neziskovky" neřešil a narůstá. A stát trpně dělal "podnikatelům" s ubytovnami tzv. dojnou krávu.
    Ovšem pozor, příspěvek na bydlení nepobírají výhradně "nepřizpůsobiví" na těch ubytovnách.
    Samozřejmě, pokud se někdo prokazatelně a bez závažného důvodu vyhýbá práci, měl by být nějak sankcionován. ÚP ovšem musí zprostředkovat a nabídnout nezaměstnanému tzv. vhodnou práci - nikoli jen jakoukoliv. Osobně se domnívám, že několik let "nezaměstnaný" cikán (nebo i jiný povaleč), který "vyšel" v 16 letech ze 7.třídy ZŠ a nemá žádné další vzdělání či kvalifikaci, by měl být povinen vzít jakoukoliv práci (protože jednoduše nic nezná a neumí). Jinak mu odejmout dávky. Pokud by správně fungovalo to (státní) sociální bydlení, jak píšu výše, tak by měl např. automaticky povinnost dělat VPP (uklízet obec atd.), náhradou za bydlení bez nájemného (vyjma energií a služeb).
    Jiná "sorta" jsou lidé, kteří mají zdravotní postižení a invalidní důchod, mnozí mají navíc "odmakány" léta. Protože jim přiznaný ID je nízký, jsou navíc "dotováni" ještě také sociálními dávkami (HN, SSP na bydlení aj.) Pracovat by i chtěli, ale jak a kde ? Když máme zástupy nezaměstnaných tzv. nepřízpusobivých, mladých, "starých" nad 50 let, absolventů SŠ i VŠ. A těmhle ID by pan prezident paušálně také odejmul sociální dávky ? No to je frajer ...
    • já bych to ještě posunula, kdyby byly minulé vlády a minulé obecní úřady nerozprodávali velký fytový fond, který měli k dispozici - a kde jsou ty peníze dnes?, měly by bytů dostatek.

      pokud se ustavičně omílaných Cikánů týká, velké procento z nich jsou osoby se změněnou pracovní schopností, takže vhodnou práci pro ně, je opravdu těžko najít a to nepřihlížím ani k obvyklé pracovní morálce, takže by i za vašich kritérií na dávky dosáhli.

      Podld mého soudu po nějaké době bez práce by každý žadatel o ni, bez ohledu na vzdělání a předchozí postavení, měl být nějak zapojen, třeba i na úklidu, ošetřování veřjné zeleně, už proto aby neztratil pracovní návyky
      • Ale puso, tzv. ZPS, jak je psáno, ještě zdaleka není stav "invalidní důchodce". A člověk s touto změněnou pracovní schopností (u některých skupin obyvatel víceméně v oblasti duševní), ale mladý a fyzicky zcela fit, je schopen vykonávat elementární manuální práce - uklízení obce v rámci VPP, jednoduché montáže atd.
        Skutečnost, že zejména mnozí cikáni ze sebe rádi a účelově udělají nepoužitelné "blbečky", aby je nikdo nechtěl zaměstnat a oni nemuseli makat, to je mnohočetně prokázáno a všeobecně známo. To není žádná paušalizace, ale reálná zkušenost zaměstnavatelů. Moc dobře to vědí i na ÚP, ale prý nemají zákonné možnosti s tím něco dělat ?. A cikáni mají ještě tu drzost následně tvrdit, jací jsou chudáci diskriminovaní, že by chtěli MOC pracovat (!?), ale nikdo jim práci nedá (a mnozí z nás je dokonce i litují). To už je úplný Kocourkov ... *7*
        • člověk s alergiemi, respiračním onemocněním chronickým, epilepsií, atopickým exémem, lupénkou..... a podobně ani když nemá ID není schopen vykonávat běžné úklidové práce.. takžeje to případ od případu.
          pokud se cikánů týká, nejsou sami, kdo se snaží využít sociální systém, ale umožňuje.li to zákon není to zneužití. O zneužití by se spíše dalo mluvit u majitelů ubytoven, u těch, kdo zaměstnávají načerno, u těch, kdo kupují kradené zboží... a mezi nimi jsou lidé všeho druhu.

          všichni, kdo kdy na sociálním systému parazitroval, ať se snažili sebevíc, neukradli více než činí zlodějiny na tunelu Blanka, či co ukradli naši oligarchové, ( co si na vratkách DPH za zboží nikdy neexistující nebo ležící pořád na jednom místě , ale údajně vožené ze země do zeme, nechali vyplatit naši podnikatelé.

          tzakže komu čest, tomu čest, naši velkopodnikatelé jasní vítězové
    • a zdali si uvědomujete, že právě mezi Cikány je mnoho lidí s ID nebo prostě jen invalidních?
      • Puso, to tak třeba může i být. Nicméně, ID 1. a 2. stupně (podle současných pravidel) se zpravidla málokdy přiznává "nafurt", ale prověřuje se aktuální zdravotní stav inv. důchodce vždy cca po 2 letech ...
        A pokud kdokoliv na LPS (OSSZ, posouzení zdravotního stavu žadatele o ID) neprokáže invaliditu, tak pochopitelně ID nedostane ! Takže je rozdíl mezi tím, myslet si (cikán - necikán), že jsem "invalidní" nebo se vydávat za "invalidu" - a být úředně uznán jako invalidní osoba s nárokem na ID. Samozřejmě "herec" ID nedostane, to jeale zcela v pořádku !
        • no ale to je snad v pořádku, i když nevím, co se naprověřuje na uříznuté noze v případě cukrovkáře... že by mohla narůst? ale podle mne Cikáni mají spíše problémy s jinými chorobami, srdce, cévy i TBC
      • řekni to rovnou - debilních z incestních souloží !
        • A nejen to. Také z chlastu a fetování.
          • no to je hezké, že jste nám vy dva zveřejnili své rodinné anamnézy, dědičné choroby incestem utvrzené a alkoholem a fetem nabuzené, ale to se většiny Cikánů netýká, vzhledem k mnoha okolnostem jsou prostě náchylnější k některým onemocněním, to je celá příhoda, také prtože pracují především rukama, dá se čekat i větší množství pracovních úrazů
  • bezregistrace
    Ano i sociální dávka je svým způsobem plat neb stát platí sociální a zdravotní tudíž je si toto nutno odpracovat, když ne tak vývařovna s objektu nejméně 10 km od jakékoli civilizace.
  • Nemakačenkům, flákačům, poživačům drog, těžkým alkoholikům, individuím typu squatterů a všem jim podobným říká prezident ČR, že o ně se stát starat v žádném případě nebude. Nechcete pracovat, tak chcípněte! Tak je to správně, tak to má být. Abychom pracovali a druzí se váleli, tak to ani náhodou. V tomhle má prezident můj naprostý souhlas.
    • pán prezident má pravdu mnoha věcech a dnešní době pravdu a proto to poslancům ČSSD a ANO vadí a chtěji změnit ústavu,aby oni rozhodovali o všem.Sobotka,Diensbier,ti dva blbové jsou toho skutečnosti.
  • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
    Ano pratele rozhodne je take nutne vyrazne znizit DUCHODY!!!
    • jistě,už tak je máme nejnižší v celé evropské unii
      • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
        V cele evropske uniji take nepanoval DEVASTACNI KOMUNISMUS jako tady!!!
        • Tady stačí tvůj "devastační" mozek... *1*
          • a titul z plzeňského VUMLu.
    • bezregistrace
      A Kvák se dostal s konťasu vrať se zpět a hledej diplom za recitační činnost
    • A z čeho ale pak budeš platit přístup internet, abys tu mohl rozumovat? *4*
  • Sociálně vyloučených? Co to je za termín? Kdo je sociálně vyloučen? Ten, koho rodiče nevedli k osvojení si návyků, které jsou běžné každodenním životě! Ten, jehož rodiče si neuvědomili, či neuvědomují, že základem je škola.
    "Sociáně vyloučen" za 50 litrů pomocí pouhého plození?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit