Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty toho provokování nenechají ,tu cestu může schvalovat snad jen ten štětináč ze senátu.

  • josef.chmela

    A stále musí ti USA teroristé někoho provokovat. Asi potřebují vyvolat nový válečný konflikt. Ten na Ukrajině zřejmě málo vynáší.

  • Štvači a zločinci....

  • Jako bych ten scénář už někdy viděl. Provokovat, rýpat a potom ruce pryč. Mají tam ušáčci svého Zelenského? Testují Čínu, co vydrží? Už tam chystá zájezd Vystrčil? Přilbu, vestu a to bude pěkná fotečka! Volby jsou za dveřmi. 

  • Destabilita ve vztazích Spojeným státům vždy vyhovovala. Nebylo v těch případech třeba draze válčit. Za destability lze vyvíjet tlaky a vymýšlet opatření, které by jinak dělat nešly, protože se změnil kontext ve vztazích. Reálpolitika v diplomacii. Tchaj-wan, dříve Formosa, je nyní vyplašený ještě více a bude se Spojenými státy uzavírat ochotně dohody. Čína stopla dodávky křemenného písku, ze kterého ostrov vyráběl čipy. Že by se o dodávky křemenného písku nepostaraly Spojené státy ? A za to budou chtít jistě minimálně čipy. Tchaj-wan je vojensky slabý, takže bude nakupovat zbraně ze Spojených států velmi ochotně ... Má jen 117 lodí. Ponorky 4. To se ta destabilita Spojeným státům bude velmi vyplácet. Celé se to zbortí jako domeček z karet s celkovým pádem USA. Tedy maximálně za 5 let. Nepokoje mezi bělochy a černochy jsou stále zřejmější, napětí za  přispění Bidena vzrůstá, takže by střety mohly odstartovat prezidentské volby ve Spojených státech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit