Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další pokrytecká ZLODĚJINA katolické církve. Zajímavé bude kdy si ji odvezou do Vatikánu?
  • ja bysom takůto chujovinu poslal do Prešova, skadzi matka Ježíšova
  • Po revoluci bude třeba všem věřícím znárodnit veškerý majetek aby bylo na restituce pro bezvěrce,protože i ti museli kněžské oblbováni platit.Proto je třeba nadále monitorovat ty co chodí do kostela,nebo na faru.
  • bezregistrace
    Inu Petr zapřel Krista a pak vytvořil církev ... tak že jaká asi může být
  • Kněžské podvodníky je třeba po revoluci utratit na náklady státu aby neoblbovali národ.
  • To bylo křiku: Všechno bude převezeno do Vatikánu... Zatím byla vrácena řada hodnot, JAK ZÁKON STANOVÍ,- ale nic z toho nebylo a nebude převezeno do Vatikánu. A my vesele rozeštváváme společnost hloupými a poplašnými zprávami, ikdyž je to trestný čil, ale u nás v našem "právním státě" zřejmě nikomu trestné činy nevadí, zejména když jsou páchány na církvích. Tedy to je inteligence, - ... hanba!
    • Zapomínáš na církevní kšefty a zlodějiny pozemků, polností a lesů, které jsou převedeny na katolickou církev- Vatikán. Které též jako provize BEZ ZDANĚNÍ v rámci nového zákona o katastrech převedli pos.ancům. Ti církvi a jinym "potřebným" majetky převedli vlastizrádným konáním.
    • To Jan: naprostý souhlas. Ono to strašení Vatikánem pochází ze stranických školení, správně vymývání mozků. A možná to bylo také vyvoláno vzpomínkou na to, jak Rusáci v r. 1945 vyloupili světoznámou galerii v Drážďanech a odvezli obrazy do Leningradu, kde je vystavili. Ta bezuzdná středověká loupež vyvolala ve světě takový odpor, že Rus musel obrazy vrátit do Drážďan a vykřikoval do světa lži, že prý je odvezli do Leningradu kvůli restaurování !?!?
  • Jak tak sleduju tuto diskusi, tak sem píšou snad jen samí komunisti. Kdyby ten obraz patřil dřív vaší rodině, taky by jste chtěli obraz zpět. Církev ho chce vystavit v Brně, což je dobře. proč by měl obraz být v Praze, když patřil na Moravu.
    P:S. už se těším na vaše nesouhlasy
    • Tak se těš. Rodiný majetek se nedá porovnávat s církevními zlodějinami. Jde o národní (státní) památku na kterou má právo pouze stát tedy národ a ne církevní keťasové. Hrůza bude až církvemi podporovaní běženci si s uměleckými díly pohrají stejně jako s babylonskými památkami.
    • bezregistrace
      jo samí komunisti a ty jedinej spravedlivej ....brzo budou velikonoce sežen si kříž a krováky ať se máš na co pověsit .... joudo
    • Plný souhlas. Jenom bych se chtěl zeptat těch křiklounů, kteří nic bevědí a vesele klikají jako papoušci a automaty, zda autor obrazu maloval tento obraz pro nějakou galerii, byť i národní, která v této době neexistovala, nebo pro kostel? Kdo tady chce znovu krást to, co mu nepatří a prohlašovat za svůj majetek? Nenaučí-li se Český národ uvažovat, nenaučí-li se svým dějinám a úctě k nim, pak mu nepomůže nic a jeju budoucnost už nebude moc dlouhou. Národ, který nezná svou historii totiž nmá žádnou budoucnost. Jsme alespoň rtochu schopni to pochopi, nebo jsme vypláchnuti již úplně? Jan Hus, Jan Ámos Komenský by dnes hořce plakali ne nad církví, se kterou se nikdy nerozešli, ale nad těmi a tím, kteří infikováni cizáckou ideologií začali před žá lety likvidaci inteligentního národa !
      • Souhlasím. Ten vlažný až negativní vztah ke křesťanství a církvi , který je v naší zemi tak rozšířený, napomůže zavedení islámu, což nás dříve či později čeká. Jenomže islamisti nebudou nabízet a zvát jako křesťanská církev. Ti přinutí lidi bičem modlit se k Alláhovi a občas někoho pro výstrahu podřežou.
    • Viz reakci na "paraschuta".
  • Já jsem 87 letá spokojená babička v pamperskách.
    Za demokratického prezidenta Masaryka jsem pracovala jako služka pro jednu lady.

    Po komunistickém teroristickém útoku v únoru 1948 jsem byla i se zámkem znárodněna.
    V roce 1970 v rámci reorganizace JZD nastal velký spor kam bych měla být zařazena.
    Jeden soudruh tvrdil že jsem husa. Druhý zase tvrdil že jsem poloviční kravka která už sice
    nedává mléko ale stále ještě bučí.
  • církev a její nároky nemusím,ale proč by měla všechny poklady schramstnout prašivá praha?jen ať je madona ve veverské bitýšce a ještě pražáci musí vrátit na moravu muchovu epopej,kterou taky ukradli
    • No asi proto, že v té "prašivé" Praze je národní galerie. A také proto, že Praha je cílem zahraničních návštěvníků, kteří obdivují její architektonické skvosty, což se např. o Brynclu říci nedá.
  • KDY cirkev vrati to co ukradla obycejnym lidem za stovky let? Nechces dat husu, nechces platit desatky? Upalime te jako kacire
    • A máme tady zase tlachy stranických školení padesátých let...! Zbavíme se někdy tohoto smetí a odpadu?
    • Souhlasím s Vámi "paraschute".Veškeré stavby,umělecké předměty,na zakázku hudba a verše-to vše zadala a zaplatila z peněz věřících,peněz šlechty a měšťanů,kteří je zase vyždímali z poddaných a nájemných.Značný podíl pak tvořila robota nejen na panském,ale také v různých formách na církevním.To,co církev katolická staví na odiv a své vlastnictví,to není její.To je náš český národní kulturní fond.Vydřený mozoly a odříkáním našich předků.Před nimi,nájemnými umělci za naše peníze,před udržovateli těchto kulturních pokladů sejměme čepce a poděkujme.To,co dnes sledujeme je jen politický boj mezi nábožensky vykloněnými špičkami a ateisty,kteří je k vládnutí potřebují.My nepokřtění to vidíme jinak.
      • Oni řádoví bratři a sestry nepracovali? Ora et labora (modli se a pracuj).
        A proč máme ve zdravotnictví "sestry" a ne ošetřovatelky? Protože tu činnost vykonávaly původně zdarma jako své poslání řádové sestry.
        • Tak to je již dávno pryč. I když pracovali, tak žádné příjmy nemají zdaněné. V současné však inkasují od státu peníze a je jich podstatně více než za komoušů což také značí že pouštějí eráru žilou více a ještě v rámci církevních prostitucí-pardom restitucí......
    • a co církev obyčejným lidem ukradla? Je pravda, že lidé platili vrchnosti a církvi desátky. Dnes však platíme rádoby vrchnosti tzv. "jednadvacítky", tedy daně dvakrát vyšší.
      • A tu vrchnost odírají církve. Jen od převratu do tzv "vyrovnání-prorestitucí" se náklady na církve ztronásobily a to nepočítám náklady na renovaci památek, které se nakonec stejně vecpou do církevních chřtánů za bakšiš úradníkom.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit