Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • politických mrtvol. Měl by být zrušen.
  • Je potřeba co nejdříve - luxusní domov důchodců = senát zrušit...
    • Jo? Takže zrušit všechny volené zastupitelské orgány a zavést jenom fašistického diktátora Bureše s jeho úředníky a dráby, to by bylo správné?
      K tomu Bureš směřuje. Nahrabal si už dost, tak by měl zalézt do toho svého čapího hnízda a užívat si v klidu zbytek života. Ale to mu nestačí, on má potřebu ovládat a zotročovat lidi. Psychopat.
      • Já píšu - zrušit senát...

        Že je STBák koblihář sviňa to snad ani psát nemusím. ..
  • pro politické parazity. Když navíc většina senátorů sedí na více politických židlích, tak je to koryto jak sviňa
  • Senát prosím tak 81 členů a ne kolem 200 jako nyní .To bylo za šaškáren s pomlčkou bez pomlčky apod.a bylo nás 14,5 mil.občanů.Dnes cca 10,5 ovčanů včetně různých cizinců je pouze odkladiště a trafika pro různé kamarády a kamarádíčky.Co je to za poslance,když musí mít poradce.Já žádného neměl a tento stát vždy fungoval.Bohužel vždy se najde pár zmetků,kteří odklánějí Čuba je toho příkladem a práce žádná ve prospěch lidí a státu.Senát budu volit za milion jinak prd.
    • Pravdu máš v tom, že senát je k ničemu, je to jen odkladiště. Ale mýlíš se trochu v těch početních stavech. Senátorů (tj. členů horní komory) je právě těch 81, zatímco 200 je poslanců ve sněmovně (tj. v dolní komoře). Ale platí, že i těch 200 poslanců je přehnaně moc.
      • Dík,máte pravdu.
  • Senát je již dost dlouho, aby výsledky jeho práce dávaly za pravdu Velebovi. Veleba však nemá pravdu v tom, že Senát je potřebný. Není, jde jenom o to, že si jej ponejvíce přejí ti, co již jednou zradili a mají obavy, že by přišli o své dobře placené židle. Záleží na složení Parlamentu a vládě, která je vůli většiny, a pokud tu většinu nebudou mít staré strany - sluníčkáři - Senát bude "nutný". Není, léta to dokázala, protože Parlament si je může kdykoliv přehlasovat. Proto jsou senátoři potřební jako trn v patě. Pouhý žrout miliónů.
  • Senát- parazit..
  • Jestliže něco tvrdí ty dvě zemanovské špíny z úvodního foto, má to stejnou vypovídající hodnotu asi jako když zvrací své dementní žvástavé bonmoty soudně uznaný lhář, rusácký poskok a křivácký podlý zasviňovatel pražského hradu.
  • Škoda času číst ty nesmysly. Senát není nějaká samostatná institute, ale druhá komora parlamentu.
    A jedním z principů záruky demokracie je dělba moci. Tudíž větší zárukou svobody je parlament dvoukomorový (poslanecká sněmovna + senát).
    Otázkou je, jestli by počet poslanců neměl být snížen na počet senátorů. A také rozšířit pravomoci senátu.
    A především, aby tady víc skutečných občanů, kteří chápou význam voleb a pečlivě uváží komu dají svůj hlas.
    Když skočí na nějaké kecy, že dotyčný jim "zařídí", že se budou mít dobře a nebudou se muset o nic starat, tak ať se pak nediví, že to dopadá tak jak to dopadá.
    • Nevšimnul jsem si, že by ve státech, kde mají jednokomorový parlament (například Švédsko, Norsko, Finsko) byla demokracie v nějakém ohrožení. A to ve Švédsku a v Norsku nemají prezidenta s nějakými ústavními pravomocemi, ale krále prakticky bez jakýchkoli pravomocí, jsou oba jen velmi formální hlavou státu (v obou těch státech k tomu mají své, vesměs spíš nepolitické důvody proč to tak mají). Takže zrušení senátu by znamenalo jen minimální komplikaci, zato velké finanční úspory a velké zrychlení legislativního procesu.
      • My nejsme Švédové, ani Norové, ani Finové. Ale převažuje tady zdegenerovaný východní ksindl, kterému tradiční hodnoty jako morálka, čest, kulturní velikost Zemí Koruny České nic neříká a za mísu čočovice (nebo koblihu nebo stakan vodky) jsou schopni zapřít svou vlast.
        • http://epochaplus.cz/jsou-slovani-skutecne-nasimi-predky-odpoved-vas-prekvapi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
          • Velmi zajímavé.
            Ty slavjanofilské kecy patří do 19. století: "Všichni jedné matky slovanské jsme děti", "Rusko je dubisko a my jsme jednou z jeho větví" (Kollár).
            Dalo by se oponovat, že ta "slovanská matka" byla běhna a to dubisko má shnilé kořeny a je prolezlé červotočem. Faktů svědčících pro toto tvrzení existuje dost.
        • zdravím a souhlasím
  • Asi bych to zhruba shrnul takto : např. Turecko-počet obyvatel 80,845.215, 81 provinicií a -sedněte-550 poslanců !!! Žádný senát !!! K čemu je nám senát a k čemu tolik poslanců ???!!! Jen tak přepočet 550 poslanců děleno 80milionů krát 10milionů tady ten zlodějstán se rovná 68 poslanců !!!! Noo,jsme přeci bohatý stát,tak dejme tomu,že bych bylo 79,bez nějakýho odklaněčskýho a mystifikátorskýho senátu !!!! A myslím,že by se i nějaká ta kačka -jak říkají v TV uspořila. Ještě tak možnost je i odvolat pro neplnění povinností,slibů a lumpáren....!!! To by tu bylo jak ráji . *1* *1*
    • Ale u vás v Turecku vládne diktatura, takže parlament je jen ozdobou, chcete mít v čechách systém jako v Turecku ? Svatá prostoto.
  • Nastávají nejisté časy, Senát se bude hodit...

    Jo jo, bude se hodit pro zkrachovalé politiky, proto je nutné jej zrušit a neplatit nemakačenky - vyžírky...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit