Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta smlouva znamená další krok k úplnému zotročení Čechů. Proč nejdřív nepodpořit Čechy a dostat je ekonomicky (finančně) na úroveň občanů ostatních západoevropských států?
  • NECHCI U EVROPSKÉ UNIE PRYČ
    Omlouvám se pí Janě Machalické, redaktorce LN, že jsem bez jejího souhlasu použil její článek otištěný v Lidových novinách 22.2.2012. Je to proto, že mne tím velmi oslovila.

    "Asi se nikdy nenabažím volného přejezdu hranic. To, že už mě nikdo nevytáhne z auta a potupně mi neprohrabe toaletní potřeby, zda v nich neprovážím nějaký směšný kontraband, padesátimarkovkou počínaje, protistátní literaturou (Škvorecký apod.) konče, je tak báječné, že bych jezdila přes hranice pořád. Jenže kdoví, zda to zase neskončí. Onehdy se radovali odpůrci Evropské unie, že se tato dříve rozpad-ne, než z ní Česko vystoupí. V čele téhle podivné partičky jsou velké české političky jako Jana Bobošíková, která si to v Bruselu už hezky užila, nebo Jana Volfová. Ta je taky hodně výkonná. Zvlášť pikantní pak je, když se paní Bobošíková starostlivě připojuje ke kritice eurokracie, kterou prý tvoří až 600 tisíc politiků, úředníků, lobbistů a novinářů napojených na evropské struktury a rozpočty. Hm, na co asi byla napojena ona, že?

    Podle našich milých euroskeptiků jsme tam nikdy neměli ani lézt, což je zvlášť chytré tvrzení, my zrovna si můžeme dovolit stát mimo ostatní evropské státy. Štvou vás úsporné žárovky a nařízení ohledně septiku - to jsou sakra pádné důvody pro to, jít pryč z Evropské unie a nabídnout se našemu milému bratru na východě. Co říká selský rozum na to, že dohled na finanční toky ze strany Evropské unie tak strašně vadí předsedovi vlády a jeho brachům? Nic - jen to, že pod dohledem se hůře krade a korumpuje, samotným nám to jde mnohem lépe. A to máme všichni tak mizernou paměť? Už si nepamatujeme, jak jsme šíleli radostí, že vstupem do NATO a EU unikneme ze čtyřicetiletého područí Asiatů a získáme záruky nové bezpečnosti? Teď zase jako jediní budeme stát stranou a vypínat hrdě hruď. My Češi, nejukňučenější národ z Evropy, který stále skojíká, že nemá nic do hrnce. To je taková národní povaha, ale jeďte se v čase krize a zimy podívat do Rakouska, penziony a sjezdovky tam jsou v obležení chudých Čechů, kteří ovšem jako jediní v Evropě vědí, jak na to samostatně."
    • Zase jenom Petře blábolíš. Jednostranně. Ani jsem tvůj článek celý radši nečetl. Zarazilo mi použití článku pí J. Machalické, která se nemůže nabažit volného průjezdu hranic. Jenomže nás jako obyčejné občánky to nezajímá, protože od doby, co zde nastoupil kapitalismus, nás většina za 22 let nikdy ty hranice nepřekročila. Alespoň to platí pro vnitrozemce, pro příhraniční obyvatelstvo je to jistě výhoda. Ale kdo to má ke hranicím daleko, tak nikam nejede. Nemáme na to peníze, ale zato máme dostatek bídy. A to všechno jenom proto , aby si několik zlodějských jednotlivců mohlo lebedit, jak se jí hoduje na mršinách milionů. Destekrát fuj a jeď si třeba do pr.... a buď tam déle !!! Nejlépe navždy !!!
      • Kocoure, nevidím dostatek bídy, ale vidím kolem sebe naprosté pohrdání základními morálními hodnotami, vidím sobectví, bezohlednost, závist a lenost. Lempli a lenoši závidí těm schopných a pilným. Já jsem v důchodu a mám se mnohem lépe než za komunismu. Ovšem nekouřím, nechlastám a nekupuji zbytečnosti. Nemohu mít všechno co vidím, musím si na to nejdřív vydělat a ušetřit. A především je třeba zvážit co z té nabídky potřebuji.
        Neříkej, že si nemůžeš dovolit zajet v prosinci vlakem do Norimberka na Oktoberfest, dát si tam hrníček Glühwein (svařák) a k tomu Bratwurst (párek v rohlíku) a pak přespat v pensionu za 50 Euro v čemž je i bohatá snídaně, takže v poledne sil dáš nanejvýš jen ten Bratwurst. A pokud bydlíš blíž k Vídni, můžeš si zajet za podobných podmínek tam. Ono nejde jenom o to cestování přes hranice, i když to je nesmírný zisk, člověk vidí svět a zcestovalí lidé, tz. "vandrovníci" byli vždy velice vážení, protože přinášeli zkušenosti a poznatky.
        Je docela příznačné, že jsi můj článek nedočetl, ale hned kritizuješ a "víš", že jednostranně blábolím. Svou reakcí dokazuješ, že se pí Machalická nemýlí.
  • s jedním zásobníkem. a vyřešit to po chlapsku jako "tenkrát na západě"
  • Takže Česko díky Klausovu poskoku Nečasovi nebude přizváno ani jako pozorovatel a je zase o kousek posunuto na periferii EU blíž k východním stepím. Pak zase můžeme brečet, že "o nás bez nás"
    • Já jsem naopak docela rád , že to vypadá , jako kdybychom neměli být v tom hlavním evropském proudu , v proudu dlužníků . Nejsm si už tak docela jist , jestli členství v EU je nějaká výhra. Posíláme tam peníze a ty co dostaneme , naprosto iracionálně utratíme za pitschoviny , pokud je někdo dříve chytře nerozkrade. Výsledkem jsou silnice rozmlácené víc než za socialismu , naprosto rozvrácené zdravotnictví , školství , doprava, nekvalitní stavby na železnici , pokud ten most úplně nespadne , prostě hrůza a děs.Možná by stálo za to , utvořit nějakou obdobu RVHP se zeměmi jinými , než jsou v západní Evropě a na jasném základě.
      • nevěříme ničemue, ono je to tím, že máme MOŽNOST chovat se jako svéprávní OBČANÉ, rovni ostatním občanům EU, jenomže my se chováme jako nevypočitatelní, sobečtí, nevychovaní a nespolehliví puberťáci. Po půlstoletí jsme byli uzavřeni v ohradě, ze které jsme byli náhle vypuštěni do svobodného světa. Ale na tu změnu vyžadující změnu chování, samostatnost v rozhodování se všemi důsledky, na to jsme nebyli připraveni. Jsme jak nevychovaní frackové nepřipravení pro život. Přesto ale EU, budoucí USE-Spojené státy evropské, je naše jediná šance, jinak by nás Klausové a jejich poskoci Nečasové a další bolševici zatáhli znovu do východních stepí. Musíme se ovšem stát dospělými a to bude nějakou tu generaci trvat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit