Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Citace ze specifikace vakcín, které se uvažuje aplikovat těhotným, dostupné na stránkách SUKL, www.sukl.cz

    1/ ADACEL
    Těhotenství - Údaje o podávání těhotným ženám jsou omezené a nenaznačují žádné nežádoucí účinky vakcíny ADACEL na těhotenství nebo na zdraví plodu/novorozeného dítěte. V současné době nejsou k dispozici žádné jiné relevantní epidemiologické údaje. Studie na zvířatech nenaznačují žádné přímé či nepřímé škodlivé účinky na těhotenství, embryonální/fetální vývoj, porod nebo postnatální vývoj. Vakcína ADACEL by měla být podána těhotným ženám pouze v nezbytných případech a to na základě pečlivého posouzení potenciálního přínosu a možných rizik.

    2/ BOOSTRIX
    Těhotenství - Studie reprodukční toxicity na zvířatech nenaznačují přímé nebo nepřímé škodlivé účinky na těhotenství, embryonální/fetální vývoj, porod nebo postnatální vývoj. Stejně jako u ostatních inaktivovaných vakcín se neočekává, že by očkování vakcínou Boostrix inj. stříkačka mělo škodlivý vliv na plod. Odpovídající data získaná v prospektivních studiích u lidí týkající se použití vakcíny Boostrix inj. stříkačka během těhotenství však nejsou k dispozici. Vakcína Boostrix inj. stříkačka by proto měla být podána v období těhotenství pouze, když je to nutné a možný přínos převáží nad možnými riziky pro plod.

    KOMENTÁŘ:
    Tedy podstatné je, že NEJSOU k dispozici údaje, na základě nichž bychom měli jistotu, že očkovací látka je pro těhotné bezpečná! Výrobci se pouze odvolávají na nejmenované studie na zvířatech, které prozatím nenaznačují problém.
  • Všechny státy již napadené a hlavně v budoucnu přepadené amrdóly by se měli povinně očkovat proti černému!!!
    Prezidentovi!!!
  • Ať žijí hrdinové antivax hnutí!!! Jsou tak blbí, že ohrožují sami sebe na životě :-D
    • Makak
      Nedělej chytrého ty chodící hromado pervitinu nebo ti jednu lísknu *1* *2* *15* *3* *14*
      • To mělo být vtipné? :-DDD Anebo snad duchaplné? :-DDD
  • Makak
    Jděte do P R D E L E doporučují občané národní imunizační komisi *12*
  • Na to nemam slov.......Pokud je matka zdrava, coz by mela byt, a pokud si "porizuje " decko, tak jeji materske mleko obsahuje dost ucinnych protilatek, coz diteti naprosto staci.....stejne tak je to v obdobi tehotenskem.......zaklad je zdrava matka tzn. funkcni imunita.......Nechapu jak si muze clovek myslet ze prechytraci prirodu ,nejakymi pochybnymi vakcinami, ktere navic nezarucuji , ze tu "nemoc" pred kterou se necha dotycny jedinec ockovat nedostane........mozna nebude mit priznaky...to je tak vse.......a pokud by se nektera maminka nechala ockovat v dobe tehotenstvi, tak to me hlava nebere vubec...,dite neni vyvinute(proto je v matce) a ani po porodu jeste neni vyvin u konce.....a pak prijde nejaky blb z farmaceutickeho prumyslu a rekne ze je to ok.......Nechapu jak se muze vubec nekdo nechat ockovat.......pri zdrave imunite ,ty nemoci ,ktere prodelate prirozene, vam zajisti imunitni odezvu na cely zivot, kdezto pri vakcinaci tato udajna imunita ma omezene trvani a jeste se ani poradne nevi jake jsou vedlejsi ucinky na organismus, latek ve vakcine obsazenych......viz adjuvanty
    • Ty ale jsi vuol... Co znamená funkční imunita v případě záškrtu, tetanu, černého kašle, dětské obrně, meningokokovi...
      Prodělej si tetanus a pak plácej cosi o přirozené imunitě :-D.
      Upřímně, když čtu ty tvoje hlody, přál bych ti tu zkušenost...
  • Těhotná? Brrrrrr! Fuj! Odstup satane!
    Zkazila bych si krásnou postavu a moje kariéra pouliční coury by skončila. *13*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit