Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Se zde vládnoucími lumpy se budeme ještě brzo Němcům omlouvat ,že Němci stříleli v Lidicích muže ze svých patron a dosud jim je Češi nezaplatili.
  • vzhledem k tomu, že žádné východní Německo nikdy nebylo součástí českého státu, těžko z něj mohli Češi kohokoliv odsouvat a že si o to území řeknou je více než jisté, počkají, až se Polsko pokusí ukrást Lvov.

    Polsku tato původně nmecká území garantoval jen SSS a G orbačov.... už se na ně asi vykašle
    • Východním německem není myšleno DDR ale východní Prusko...... *1* *1* *1*
      Jeho zbyteček najdeš v Kaliningradu dnešní Rusko. *1* *1* *1*
      Kdyby měli vracet Poláci musí vracet i Rusko, Bělorusko a Ukrajina......*1* *1* *1*

      To jen tak pro méně chytré co neznaj dějiny ani 70 let zpátky. *1* *1* *1*
  • Česko-německá deklarace o vzájemných vztazích a jejich budoucím rozvoji - viz třeba zde:
    http://www.mzv.cz/berlin/cz/vzajemne_vztahy/cesko_nemecka_deklarace_o_vzajemnych.html
    ---
    IV
    Obě strany se shodují v tom, že spáchané křivdy náležejí minulosti, a že tudíž zaměří své vztahy do budoucnosti. Právě proto, že si zůstávají vědomy tragických kapitol svých dějin, jsou rozhodnuty nadále dávat při utváření svých vztahů přednost dorozumění a vzájemné shodě, přičemž každá strana zůstává vázána svým právním řádem a respektuje, že druhá strana má jiný právní názor. Obě strany proto prohlašují, že nebudou zatěžovat své vztahy politickými a právními otázkami pocházejícími z minulosti.
    ---
    • Proč jen prohlašují? Prohlásit mohu cikoliv, kdykoliv a zítra zas něco jiného. Proč tam není .. zavazují se.
    • jasně, bvrazi a zloději si s obětmi a jejich potomky odpustili to, co ti vrazi a zloději spáchali,,, jak půvabné
  • Spát by neměli hlavně proto, co napáchali jejich soukmenovci z říše pro které se zdviženou pravicí horovali.
    Pokud by se jednalo o odplatu tak by z naší strany muselo být po válce povražděno minimálně 360 000 Němců , pokud bychom postupovali jako spojenci kobercovými nálety tak 3 x tolik.
    Myslím, že mají právo na život, ale bez návratu do ČR a jakéhokoli litování a omluvy z naší strany.
    Vraždy žen, a dětí a bezmocných starců stejnými gaunery a vrahy jako byli na Německé straně je nutné přičíst jako důsledek politiky velkoněmecké říše, pro kterou provedli zradu na Československém národu !!!
    • A kde se naučili budovat socialismus?

      Co to je "Československý národ"? Nic takového neexistuje.
      • dnes, ale možná i dnes existuje, jak v ČR, tak i v SR se docela dost lidí přihlásilo k národnosti československé....při sčítání lidu
  • Postupimská dohoda 17. července - 2. srpna 1945
    Veškeré německé anexe po roce 1937 budou vráceny zpět!
    Uznán požadavek na odsun Němců zůstávajících mimo německé hranice!
    • Doporučuji přečíst si průběh postupimské konference a text Postupimské dohody:

      Účastni vyjádřili zděšení, že původní německy hovořící obyvatelstvo jmenovitě v ČSR je vyháněno z domovů. Bylo konstatováno, že to má podporu Beneše a Stalina a nedá se tomu zabránit a byl proto vydán apel, aby ty deportace byly prováděny pokud možno humánně. A také bylo konstatováno, že je třeba připravit se v Německu na příchod asi 12 milionů vyhnanců.
      A to se jedná o popis průběhu Postupimské konference, který je PŘEKLADEM Z RUŠTINY!!!
      • jako anonime, překrucovat a lhát se memá.
      • páni, že že je vypakovali i z ostatních sousedících států? i na západě?a jak je neměli vypakovat? byli to přece cizí státní občané, říše se jim srazila, no tak museli srazit paty a jít do ní, dárečci, díky za to
      • A co ti brání si jí přečíst??? Je tam odsouhlasený odsun, je!!! Tak prostě táhli a hotovo!!!
        • Zajímavá "logika"! A neměli by Češi prostě "táhnout" do Ruska za to, že podporovali komunismus a hotovo?
          • Ty se nějak do toho Ruska těšíš. Sice nechápu tvou "logiku", ale té je v tvých proněmeckých žblebech většina. Jistě to má hlubší důvody, proč to píšeš, jako proněmecký zrádce vlasti. *16*
  • Který pisálek si po sobě neumí přečíst ani nadpis? Byli "vysílení" ? nebo vysídlení?? To je bída kdo všechno si říká novinář.
    • Byli vyhnáni a vysíleni. Doporučuji přečíst si něco o brněnském pochodu smrti. Ženy, děti, staří lidé byli ráno vyhnáni z domovů a museli jít pěšky do Rakouska. A lidé z vesnic, kudy procházeli nesměli ani dětem podat vodu na napití. Kdo nedošel, dostal kulku a byl cestou zahrabán. A čím se ti lidé provinili? Tím, že mluvili německy.
      • Ťoubo, v roce 1938/39 hajlovali všichni do jednoho. Během války sudetští muži bojovali se zbraní proti ostaním národům a neobstojí, že údajně byli nuceni. Že v republice zústalo mnoho Sudetských němců o tom za Marky placení " novináři" se nezmiňují. V konkretním městě bylo ještě do padesátých let bylo slyšet dosti němčinu. Těžkou urážkou našich národů jsou snahy kdysi presidenta havloida a nyní černozadečkáře Herrmanna. Jak může být někdo takový ministrem České vlády.
      • jakmile vypláčeme všechny slzy za lidické děti a další oběti německých zvěrstev tak, že jim se život vrátí, hned se vrhneme na odsun Němců a budeme je litovat *15* *15* *15*

        zajímavé, že při pochodech smrti kioncentráčníků neměla německá veřejnost a nejméně ta sudeťácká potřebu podávat jim vodu - čím to?

        ti lidé se provinili tím, že jich 99% Hitlera chtělo a Hitlera podporovalo a české obyvatelstvo na českém piohraniočí vyhánelo, vraždilo a olupovalo. Když jim teklo do bot, byli najednou plni "odpusťme si co jsme si" "podívejte se na nás, na chudinky" *16* *16* *16*
    • Asi čte autor diskuzi. Už to opravil. Sláva!!
  • Můj názor, bojí se ti co ví proč, ti co si ukradli co se dalo a když to nešlo, tak pif, milí rudí češi
    • Čum i dále a dočumíš daleko. Práglkavcl tě pochválí.
    • ale ti zlodeji (Němci) nedostali pif, jen jim řekli táhněte tam, kam vás vede srdce *3* *3* *3*
    • Ty budeš jistě milý hnědý čech, viď? *12* *16* *12*
  • Než tu zase bude spousta "moudrostí" od zakomplexovaných a historie neznalých "mudrců", tak pár faktů.
    Ti tzv. Sudetští Němci nebyli žádní Němci, ale původní obyvatelé mluvící německy, t.j. občané Československa, tedy Čechoslováci. Celá třetina obyvatel Zemí Koruny České totiž mluvila německy. Dokonce i těch 21 Českých pánů popravených po Bílé Hoře mluvilo německy, jenom někteří znali pár vět česky. Je to podobně jako ve Švýcarsku, kde se hovoří čtyřmi jazyky a všichni jsou Švýcaři.
    Po změně Zemí Koruny České (a připojení Horních Uher a Podkarpatské Rusi) na ČSR existovaly návrhy na kantonální uspořádání ČSR po vzoru Švýcarsk, zejména podle jazykových oblastí. To však Beneš se svou klikou odmítl a vymyslel si, že ČSR je tzv. "národní stát" jakéhosi neexistujícího "československého národa". Tím se víc jak třetina původních obyvatel dostala do postavení národnostní menšiny a byl tak dán Hitlerovi do ruky argument pro Anschluss.
    Po připojení pohraničních oblastí k 3.říši se tamější občané automaticky stali občany 3.říše. Kdo s tím nesouhlasil (považoval se za Čecha nebo odmítal hitlerismus), stal se cizincem a musel se odstěhovat do vnitrozemí. Těm kdo získali automaticky německé občanství se dostalo té "cti", že mohli nastoupit do Wehrmachtu a jít bojovat za fýrera. Alternativou byla šibenice.

    Ten tzv. "odsun", správně vyhnání si prosadil Beneš proti vůli západních velmocí za pomoci Stalina - v CCCP byly deportace běžné. Např. ve východních oblastech Francie, Lucemburska, Belgie, Holandska se dodnes mluví německy, protože se tam žádný "odsun" nekonal.
    Od nás bylo deportováno víc jak 3 miliony (třetina obyvatel) civilních obyvatel, z nichž téměř čtvrt milionu to zaplatilo životem. Jaká zvěrstva, masakry a loupeže přitom konali čeští "vlastenci" (často předtím kolaboranti s Gestapem) netřeba zdůrazňovat.
    To vyhnání je černou skvrnou na charakteru českého národa a každý slušný Čech se za to musí stydět. A samozřejmě jsme si tím nesmírně ublížili.

    Tak, omezenci, můžete mi začít nadávat.
    • Proč nadávat? Taková snůška prekrucování, polopravd a lží se dlouho nevyskytne. Napsal jsi svůj pomatený názor, tak proč nadávat. V protektorátu Bohmen und Marhen bylo podstatně více konfidentů a udavačů než za komunistů. A o sociálním smíru nemohla být řeči.
    • z popravených českých pánů jen několik mělo němčinu jako mateřštinu...tak nekecej.

      návrhy na kantonální upořádání vycházely jen z německé strany. Jinak Němci nebyly žádní původní obyvatelé=, ale byli obyvateli přistěhovalými do již českých čech, byli takovými dosídlenci jako Češi na Ukrajině. , jen o několik generací starší.

      Jak je Češi milovali a jak byli jejich vzájemné vztahy v historii smířlivé ukazuje boj za to, aby na pražské universitě neměli Němci tři a Češi jen jeden hlas., aby to bylo obráceně...

      navíc občanství ČSR ztratili, když přijali to své vytoužené, říššké, kdo by si nechal cizince na svém území? nikdo si je tam nenechal, ani Francie, ani Holandsko... a nikde taky dosud nemají Němce rádi pro důkaz stačí do sousedních zemí ojet a pokusit se tam německy domlouvat *3* *3*

      aletrnativou k tomu, skonit na německé straně v té odporné válce bylo, nesnažit se o připojení k Němcku a nesnažit se ukrást kus českého území a vyhnat odtud Čechy, Jinak, Sudeťáci a jejich protislovanské násilníé zaměření byli divní i říšškým Němcům a patřili k nejhorším.
    • Tvá rétorika je profláknutá až na půdu. Normálně myslícímu Čechovi bohatě postačí to vědomí faktu, že zločinec Hitler a jeho nacistické Německo začalo největší válku a na jeho rukách lpí krev desítek milionů nevinných, nelidská zvěrstva, krádeže majetků a nepředstavitelná příkoří. Díky tomu, že byli Němci poraženi, tady můžeš i ty, "svobodně hanit vlastní zemi". V případě vítězství Hitlera bys tady takto nežvanil. Současně se nedivím, že jako Simon tady bliješ ty své hnisy na Rusko. Ta paralela je více než průhledná. *16* *12* *16*
      • Ty by jsi měl dneska cudně mlčet......... páč to tvoje mírotvorné CCCP v čele ze Stalinem si ponechalo po válce přesně tu část Polska o kterou se rozdělilo z Hitlerem.......... A kdyby jsi chtěl tvrdit že to museli udělat aby je nepředešli fašisti tak si přečti tajný dodatek paktu Molotov Ribbentropf podepsaný v Srpnu. Hitler ze Stalinem napadli Polsko až v Září...... Víme..... Chtěl jsem se tomu vyhnout ale hledím že rudá chátra si nedá pokoj. *16* *16* *16*
        • Předpokládám, že jsi se jen popletl s adresou na někoho jiného. Protože "mé mírotvorné CCCP" neznám a nerozumím tomu, co tady meleš za nesmysly. Pakt Molotov-Ribbentropf mi je znám a nemám s ním "problém". Rudá chátra je kdo? Jako nebolševik se musím ptát a divit... *16*
          • No vzhledem k tomu že jsi svůj předchozí přízpěvek patřičně poopravil tak už nic.
        • Jsem holka. Tiradore. už si dejte s tím pomlouváním pokoj.

          SSSR napadl nejen Polsko ale také Finsko bylo napadeno a donuceno k předání území.
          Ti co tu podporují sovětské vrahy a zloděje odsuzují Hitlera. Jak pokrytecké!
          *16*

          Simona
          • Ten krabičák s tebou cvičí, takže popořadě: kdo jsi nejde doložit, používáš nicky mužské i ženské.
            To, že SSSR napadl Polsko a Finsko je fakt, já s tím nikdy neměl problém. Takže nechápu, proč toto píšeš.
            Ti, co podporují sovětské vrahy...já nikoho takového nikde a nikdy nepodporoval, takže opět, proč to píšeš mně? Čili, krabičák v akci. *12* *16* *12*
            • Kdyby proruská strana neustále nicky nekradla nemusela jsem je měnit. *16*

              Píšeš že kdyby zvítězil Hitler tato debata se nekonala.

              No ona by se nekonala ani kdyby tu dosud vládla socialistická diktaturu nastolená
              SSSR. Rudá cenzura by jiný názor do éteru nepustila a odpůrce režimu zavírala.

              Simona
    • Jak - popravených českých pánů když všici byli z Moravy..... *1* *1* To nepřekrucuj *1* *1*

      Černá skvrna...... Ani kominář nemá taký černý flek na mundůru...... za rypák by jsme se tedy chytit měli.... Posílám odkaz - když anektoval Hytler pohraničí nezdrhali jen češi ale i němci, poláci a bůh ví kdo ještě..... Že Němci zdrhaj před němcema po tisících z NĚMECKÉHO národního socialismu do ČESKOSLOVENSKÉHO buržoazního kapitalismu mne fakt zarazilo..... To mi nějak úspěšně zatajili. *16*
      Jinak si do Google zadejte přestěhovalci..... Nikoli emigranti ani vyhnaní. Seznamy vysídlenců v nouzi žádajících o podporu: https://www.google.com/search?q=p%C5%99est%C4%9Bhovalci&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=19NAVYOKLsWz7gaM24DQCg&ved=0CDcQsAQ&biw=1366&bih=644
      • To byli pánové ze Zemí Koruny České = Království České + Markrabství Moravské + Knížectví Slezské. Proto tedy ČEŠTÍ PÁNOVÉ. Tak to namyšlený Moraváku laskavě vezmi na vědomí.

        Podle jednoho z tzv. Benešových dekretů "Občané německé a maďarské NÁRODNOSTI, jakož i kolaboranti a zrádci..." byli zbaveni majetku, práva na ochranu úřadů, takže je mohl kdokoli oloupit, znásilnit, mučit, zabít. A pak ti většinou staří lidé, ženy a děti (muži většinou padli na frontě nebo byli v zajetí) byli nacpáni do dobytčáků a vyvezeni za hranice. "Provinili" se tím, že byli německé národnosti...
        • Vaše logika tvrzení "pánové ze Zemí Koruny České = Království České + Markrabství Moravské + Knížectví Slezské => Proto tedy ČEŠTÍ PÁNOVÉ" je opravdu podivná.
          Stejně jako dnešní účelová říkanka "Čechy, Morava a Slezsko - to je naše Česko".
          To by snad mohlo platit, pokud by existovaly vyjmenované samosprávné země, ale pokud Češi nechali vše rozpliznout do jednoho Česka, pak se nemohou divit zmatení pojmů. Přitom náprava je jednoduchá a v Rakousku ani v Německu (nemluvě o ostatních státech) nemají s existencí samosprávných zemí žádné problémy. Problémy mají pouze a jedině Češi. Moravané pak mají problém, pokud se hlásí k moravské národnosti.
          • V klidu to nehroť .... Kdykoli v telce hlásí že na východě Čech bude pršet zatím co v Praze bude hezky válím se smíchy páč východ česka je v Kolíně 70km od Práglu *1* *1*
            Lidské hlouposti zezásady nevzdorovat.... nikam to nevede. *1* *1* *1*

            ALE.. Jinak ale nutno přiznat že napříč naším státem jsme měli plné právo zatočit z náckama ale ne bez soudu zatočit z každým kdo nám přišel pod ruku... Na to nelze být nijak hrdý a je to morálně neobhajitelné stejně jako fašismus...... Prostě jsme se zachovali stejně ale to nás nečiní lepšími. Není na co být hrdý v tom má zase pravdu.

            Zaplať bůh že tu někdo vzpoměl tu deklaraci o porozumění. Na tom se dá stavět. *4*
      • Jen malý dodatek... Nevím jak v Belgii ale v Holandsku se odsun konal stejně jako u nás ale jen opravdových nácků.....
        • V Belgii a v Holandsku asi opravdové nácky postavili před soud a pozavírali, ale žádný "odsun" civilního obyvatelstva se tam nekonal. Dodnes se tam lze domluvit německy.
          • Klikači, jimž se to nelíbí, doporučuji vám zajet si tam a budete překvapeni, že se tam domluvíte německy. Pokud ovšem německy umíte. *2*
            • Doporučuji nečíst bludy které někdo překládá a naučit se Vlámsky.
              Není to tak složité někde v krabici na půdě bych našel svoje zápisky z doby kdy jsem se ji učil. Téhdy ještě slovníky ani Google nebyl. Je tam mimo jiné 1100 slovíček které jsou v Češtině velmi podobné s Vlámštinou pro slušnou konverzaci stačí 1300 slov tak že by se stačilo naučit spojky oslovení a podobnou omáčku aby se dala složit věta *1* *1* *1*
              Jinak pokus hezký ale shodou okolností jsme na toto téma narazili v roce tuším 96 při mistrovství evropy ve fotbale. Téhdy v Anglii Nemci veřadili Holandsko a my jsme byli ve finále..... Historické zkušenosti z němcema jsou u nich jako přez kopírák s našima. Jinak to bylo moc hezké. Malovali jim na ksicht naše vlajky a musím říct že nám fandili úporně ikdyž jsme prohráli.
              Co se němčiny v Holandsku týče..... Je to katastrofa. Neumá žblafnout. Je to jako by po tobě někdo z minuty na minutu chtěl mluvit slivensky..... Si myslí že když každé druhé slovo znají a nějak ho vysloví tak že jim je rozumět německy *1* *1* *1* Leda houby. Za celou dobu jsem poznal jen dva kteří uměli slušně. Jeden hoteliér s praxí po celé evropě a druhého jsem potkal ve vlaku z Anverp do Zvolle. Když jsem se podivoval nad jeho dobrou němčinou nejprve se podivoval a tvrdil že je to běžné. Trochu jsem mu oponoval a tak s něho nakonec vylezlo že obchoduje z bramborama.... hlavně v německu..... *1* *1* *1* A to je celé umělče. *1* *1*
    • má pravdu, předsedo...
  • kdo zahojí žal odsunutých čechu ze sudet?
    • Máš pravdu ale nebuď sobec.... nejen čechů.... Představ si že zdrháš s Československého pohraničí a jsi Němec Rumun nebo Maďar.... .... To si pak hezky v haj............ Češi ti nepomůžou a po obsazení zbytku čech a moravy si to můžeš jít rovnou hodit na první haluz. Když neskončíš rovnou v koncentráku čeká tě zářná budoucnost z Wermachtem u Stalingradu..... A to tu mluvím o desetitisících lidí viz můj odkaz výše. *9* *9* *9*
      • to je ale blbost
        • Kdyby to byla taková blbost nevyplácela by přesídlencům německé národnosti naše státní správa podpory....... To že o něčem neučili ve škole ještě neznamená že se to nestalo.
          Na patnáct čechů zdrhajících před náckama s pohraničí připadal jeden žid a jeden němec.....
          !! CO SE S NIMI STALO PO OBSAZENÍ ZBYTKU REPUBLIKY ??

          viz dokument č.9 ( obrázek )
          http://nassmer.blogspot.cz/2010/04/ceskoslovensti-prestehovalci-v-letech.html

          Opravdu si musíme hrát na slepé a hluché nebo se umíme podívat pravdě do očí ??
      • to raději ten WH
  • Odsun byl v pořádku. Kdo kolaboroval s okupační Nacistickou armádou
    musel být potrestán. Bohužel došlo i k potrestání nevinných a část
    naší společnosti se na odsunu napakovala když zabrala plně zařízené Německé domky.
    Ale v nenávistné atmosféře po velké válce se tomu stěží dalo zabránit.

    Dnes se jako sudetští Němci chovají Ukrajinci ruského původu když kradou
    státu území a spolupracují při tom s cizí tedy Ruskou mocností.
    • a konečně víme, odkud pochází to bájeslovné bohatství vaší rodiny,,, napakovali jste se po válce v pohraničí... dík za zprávu *15* *15*

      ruskojazyční Ukrajinci nebo Rusové žijící na Ukrajině jsou na tom trochu jinak, oni patří k původnímu obyvatelstvu, nejsou to žádná dosídlenci, teprve poté, co na Ukrajinu přišlo slovanské obyvatelstvo, začalo se jazykově rozrůzňovat, takže je to stejné, jako bys chtěla, aby Chodové či Hanáci odešli ze svých domovů a uvolnili místa pražákům *15* *15* *15* *15*
      • Naše rodina nikdy nekradla ani nebyla v komunistické zločinecké straně.
        Nepomlouvej.
        • Vy jste měli veřejný dům?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit