Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můj kamarád v hospodě vždycky říkal, my se tady bavíme a ti s těmi štětkami na klobouku lítají kolem hranic.

  • Některé prodejné žurnalistické potvory v Německu šíří protičeské nálady a svá přání vydávají za skutečnost. Ovšem jejich snažení je hodno k zamyšlení, protože mnoho impulsů pro jejich snažení vychází právě z ČR, z reality, která u nás panuje. 

  • dzixy

    Německý deník je na velkém omylu. Zde nejde o nedůvěru v ČR a její zákony, ale o obyčejnou nekázeň, občanskou neposlušnost voličů opozice. Ti, podobně jako jejich politici, dělají vše "proti" naschvál. Až se je dotkne covid a vymstí výsledky příštích voleb.

    • Nekázeň primárně vychází z nedůvěry.

    • No jo, ta opozice dělá chybu, že nerozdává koblihy, aby bylo líp.

      • Asi by jste šel dvakrát.

  • Dnes jim patří Německo - zítra celý svět...

    Kdo že to vykřikoval kolem roku 1933?

    Hitlerovce nepředěláš, jen čas od času se "vybarví"...


    • Tak potomek " slovenských nacistů "  z estébé tady dělá slušnou paseku , pokud to potomstvo beru paušálně za období 14.3.1939 -8.5. 1945 .To zdaleka nejsme u konce a už má jeho moc docela dost zbytečných obětí .Nebo si skutečně myslíte že přeočkovaní lidé nad 80 let nejvíce roznášeli nakažlivou nemoc ?

      • Lidé nad 80 ( dokonce i ti nad 60) let tvoří NEJZRANITELNĚJŠÍ  SEGMENT POPULACE, co do péče o zdraví!  O tom, že by něco "roznášeli", no...

        Priorita jejich ochrany před virusem 2019-CoViD, způsobujícím SARS,  je zcela namístě!

        Navíc - tito lidé trpí i jinými poruchami zdraví, které snižují jejich schopnost "bojovat" proti další náhle se vyskytnuvší (nejen) infekci. Z údajů MZd ČR vyplývá, že mezi
        lidmi nad 60 let mělo ze zesnulých v souvislosti se SARS, způsobené virusem 2019-CoViD:

        - více než 70 % kardiovaskulární onemocnění - jako např. vysoký tlak, 

        nad 80 let bylo těchto lidí s kardiovaskulárním onemocněním přes 80%

        - cca třetina úmrtí lidí mezi 60 a 89 lety měla diabetes mellitus

        - cca čtvrtina nemoci trávicí soustavy. 

        - u lidí nad 90 let  bylo zjištěno dokonce 37 % jedinců s nemocí trávicího traktu

        • Pane Janáku to byla narážka na to prohlášení Blatného o ústupu epidemie v souvislosti s očkováním seniorů .

          Jinak pokud máte něco se zdravotnictvím tak jim rozmluvte to tancování v nemocnicích , sic hadry na hubě , ale bez ochrany zraku a každý pohyb víří prach a ještě v uzavřeném prostoru , už jsem to tady říkal na jaře 2019 jak celý svět tleskal Italům zpívajícím na balkonech či taneční kreace zdravotního personálu v New Yorku - někdo už by měl začít vysvětlovat co je rizikové chování , dat už je tolik že by se za ně nestyděl ani "syntetický netopýr v čínské jeskyni "

          • Ono je stále více evidentní, že vláda (nejen) této země nechává 2019-CoViD šířit více méně záměrně, aby se zbavila důchodců a ušetřila finance, vyplácené na důchody. 

            Dobře to definoval bývalý ředitel Ústavu molekulární genetiky Akademie věd ČR pan profesor RNDr Václav Hořejší, CSc., když do Lidových novin napsal: 

            „Skoro to vypadá, že se vláda už smířila s tím, že se během tohoto roku státnímu rozpočtu uleví o několik dalších desítek tisíc příjemců starobního důchodu.“ 

            Představitelé tohoto státu tuto pravdivou, i když zdánlivě cynickou, reakci pana profesora na své konání  (někdy i nekonání) pokrytecky "odmítají". 

            Ale to, že erár ušetří miliardy korun na důchodech, to popřít nemohou...

            • dzixy

              Bylo by dobré pane Antone znát politickou příslušnost toho bývalého pána ředitele a důvod proč již není ředitel, aby jeho hlas mohl být relevantním s děním u nás. Že vláda ušetří miliardy na důchodech úmrtím důchodců, je jenom jedná stránka podezření na chování vlád většiny zemí s nemoci covid. Druhou stránkou jsou miliardové náklady na léčbu těch samých občanů. Zdá se to prapodivný názor nejenom váš, ale i toho pána bývalého ředitele.

              • Reakce na příspěvek:

                ... politická příslušnost "bývalého pana ředitele" se dá definovat že pochází "out of octopus´s garden" ...

            • pokud by to tak bylo tak jde o vládu .reténů bez ohledu na strany a státy , to svinstvo zanechá problémy i u mladších od zdravotních až po společenské problémy (a není to jen o učení).

  • Hmm... a jsou z pohledu infekce ty hranice mezi BRD a ČR důležitější než třeba hranice mezi Karlovými Vary a Mariánskými Lázněmi?

    • Nota bene hranice mezi Kvildou a Horskou Kvildou...?

    • Duleziejsi je na tom to , ze zatim nebyl na nemecke strane pristizen zadny " vyznamny" politik , atamam cajtu , vyzirka nepostradatelny kordinator cehosi atd , pri nejake chlastacce v zavrene hospode. Bud to umi lepe maskovat , nebo ta opatreni proste dodrzuji. Ono se ne nadarmo nerika ze priklady tahnou. V tom vidim asi duvod , ze se to prece jenom dari v Nemecku lepe ukocirovat. A proto je asi ta hranice tam kde to neumi zavrena. 

      • to bylo též pěkně řečeno , pak se Andrej nenažraný diví že Angela má důvěru  . Tak mě napadá a co ta hranice s Francií ? Ono to taky asi nebude hranice jak hranice a stejně měřeno .

        • Ve Francii je to momentálně nějak jakoby stabilizované. Mimochodem , okolo D.  F . hranic je situace úplně stejná jako tady na CZ D pohraničí. Kdyby tam nejezdili pres hranice zase francouzi můžou tam polovičku fabrika zavřít. 

          Tam je ale ted klid jakž takž . Zase se to vaří v Portugalsku. Někde to svinstvo ustoupí , jinde zesílí. Bohužel. 

          • Extrémně trpí země kde je stará populace , bohužel se ten svět točí tak rychle kvůli těm prachům že někdy nemají lidi čas na potomky a to je ta chyba  systému a na to taky může dojet , nejenom v souvislosti s covidem. Pokud se podíváte do statistik zemí EU tak už jsou oběti srovnatelné s válečným konfliktem , snad jediný dobrý rozdíl  , že si to nebere ty mladší jako válka .Může každý hovořit jak chce a kolik  % covid  , silně vzestupnou křivku umrtí mají všechny země.

    • Asi tak ,  ještě jedna věc , okolí K.Varů a Chebska jsou uzemí nejhuře zasažené a sousedí s Německem . Tak snad mají ty statistiky na druhé straně lepší , no nebylo by to poprvé kdy je někdo upravuje a to napříč zeměkoulí. Takové Chorvatsko taky nedržkuje že jim to tam Italové , Němci a další přinesli a u nich to byla pravda , ale shodli se že to risknou ve jménu turistického ruchu. Docela je usměvné jak ta preočkovanost důchodců v důchodakách zastavuje infekci , to Blatný kles hodně hluboko a ještě musí poslouchat estébáčka z čobol jak mu nadává do .ůráků , jo měl se držet toho pamfletu co podepsal a ne ve jménu kariery se bratříčkovat .😀

  • Ceske Grengänger y - pendler je neco malicko jineho dejme tomu - testuji pry obden. Na hranicich , nebo tam nekde okolo. Takze moznost zavleceni sem virusu sice je , ale minimalni. Nova stara mutace , uz asi nikdo poradne nevi jaky model vubec frci. 

    Dnes v D novinach. Denne pres hranici jezdi za praci cca 20000 Cechu . Faktem je , ze ty kraje tam okolo D/CZ hranic jsou nejvic postizene . Ovsem na vlastni oci dnes videno hluboko ve vnitrozemi . Auto , odtahovka s vlekem PL znacka a v tom 4 PL kusy. Volne pres caru , tady ve vnitrozemi bez kontroly hledaji ke koupi auta , setkaji se zblizka s kdekym a to je kazdemu suma fuk. Nedavno to same , pro zmenu Buhari , Rumuni ..   Rekl bych ze Cech denne pres hranici jedouci za chlebem ma v sobe vic zodpovednosti nez tihle smelinari s ojetinama. A kontrolovatelny je take lepe . Maloktery/ra / se asi po praci jde nekam poflakovat a ocumovat . Sedne do auta a jede domu.                               Takze Mylosi porad ?! Faktem je , ze krome par zavistivych debilu v CZ ty Cechy nikdo neobvinuje ze sireni covidu. Ale uz ta uvaha v nemeckych novinach mi prijde dost nemistna . 

    • Že odbočujeme tady v ČR nejsou lidi (neřešíme výplaty) , do Německa či Rakouska (či chceteli západní Evropy ) jezdí pracovat z býv. zemí východního bloku hodně lidí a na druhou stranu se deklaruje vysoká nezaměstnanost v západní zemí a ještě potřeba socialního zabezpečení pro nově příchozí migranty . Pak je zde zcela žalostná situace zemí jako je Bulharsko , Rumunsko kde se populace klesá neuvěřitelným způsobem .

      Jedna Unie rovnoprávných zemí , opravdu je tomu tak ? Kdy Bulhar pracuje a nemá ani polovinu toho co dostane uprchlík v Německu , Švédsku a nikomu to nepřijde divný . Tady v ČR se tak zase děje třeba s Ukrajinou či Moldavskem , ale alespon je snaha aby tito lidé pracovali. Kolik zaměstnavatelů v Rakousku či Německu dnes lituje toho 10 letého období zákazu práce pro některé východoevropany , chápu nechtěli pokřivit výplaty , nakonec ztratili svoje staré zaměstnance a v některých oborech místní lidi ani nejsou viz.strojírenství . Tak zaměstnejte lidi na území Německa a máte po problému . Naši lidé když se trochu uskromní tak si tu práci v ČR také najdou , třeba u těch německých firem které už v Německu nemají ani jednu výrobní či vývojovou pobočku .😎

      • Celkem slušný blábol , gratuluji. Asi takhle. O ty prachy půjde vždycky az v první řadě. Když se podíváte kousek dál , jestli toho jste vůbec schopen , přijdete na to , že přes hranice se jezdí všude. Třeba francouzi do zase Německa , Nemci do Holandska , Rakouska , Italové do Francie , Švýcarska , pořád dokola.  To všechno s jediným účelem. Vydělat si víc , jít tam kde lépe platí. Já osobně jsem se před lety z CSSR úplně vystěhoval. Jednak jsem nechtěl přežívat na tom hnojišti , mimochodem , jak koukám , nic se tam nezměnilo a potom také zase víc si vydělat. Dodnes nevidím důvod se za to stydět. Nějaké cancy o vlastenectví jsou zase jenom dost uboze skrývana závist . O tom už dost vim a s takovými lidmi neztracim čas. Mimochodem , dvojí trojí metr. Když odejde do ciziny hrát nějaký čutálista pinkalista je to hrdina , reprezentant národa , prostě elita před kterou padnete na zadek. Když si jezdí do ciziny vydělávat nějaký „ obyčejný „ řemeslník , je to špatně . Ten má sedět a dělat doma , pokud možno za méně než vydělávám já. To přece nejde aby mel najednou 3x víc než já !! Je to tak správně ? Tak zradil národ a vůbec je to hayzl. Mimochodem , podívejte se koho tam máte ve vládě. Taky Gastarbeiter že ano. A s jakou pověsti jako bonus. Takže celkove shrnuto. S takovýma kecama o vlastenectví jdete na obecní hnojiště případně do národního českýho divadla. Nikde jinde nemáte šanci uspět vy hrdej vlastenče z leknutí. 

        • Boblig zbytečné  , to vůbec nebylo o prachách a víme že je maj lidi rádi i ti nacisté nakonec měli pěkné fabričky , zisky BMW by jistě mohly vypovídat kde se bere kapitál . 

          Už vůbec ne o závisti či vlastenectví , tak si užívej penízků a pokud jsou čistě vydělaný a ještě k tomu rukama je čím se chlubit , neb si musel ručičkama zprostředkovaně vydělat i na toho čutálistu . Nepochopeno = blábol , zůstaneme u toho , i v tvém případě se jedná o ekonomického migranta ale pokud je  pracující , tak na tom není nic špatného . Bohužel se nemám v ČR nedaří vrátit "gastarbeitra" (teda v jeho případě se jedná o gastgauner do jeho slovenské domoviny)

          • oprava : se nám🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit