Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za sprostotu EU vůči Rusku je od Putina nejrozumnější s EU co nejrychleji skončit a ještě tvrději prosazovat to,aby bylo Rusko soběstačné ve výrobě všech potřebných výrobků a přestalo si nechat suroviny Západem drancovat.V zájmu Ruska je před EU rychle zavřít dveře.
  • Mno, přísně logicky. Vždyt přece se to dalo poznat z reakcí švýcarů. Nacistická konta jsou zřejmě vyčerpána, výrobu - kterou velkopansky převedli na Asii , už taky nemají, zlatý poklad svěřený americe už ve FORT KNOXU taky není... a my je nezachráníme...
    Těch zepár nově vzniklých podniků to nezachrání. Ale je zajímavá jiná věc. Proč asi němcové nezkartovali mařeny, proč je pečlivě opatrují .. hmm toť otázka. Že by si jen vEU chtěli doplnit konta a pak adié EU.. a euro?... Čas ukáže...
  • Postkomunistické kolonie jsou vymačkaný jako citron.Na Ukrajině se to s€re.Adolfína čeká na pokyny makaka z bílý kůči,ten čeká na pokyny z Izraele a Putin se do války nehrne jak fašisti doufali.Zima se blíží a kohoutky se brzo uzavřou to bude sranda.... čobol si dělá rezervy.... tak nemá ani čas vyjádřit se k situaci na Ukrajině.Praha se veselí v průvodu úchyláků šli v první řadě velvyslanci americký ambasády.......chybělo jen pár makaků z pražské ZOO....když se ten jejich nemohl zúčastnit.

    Rusko zvažuje zákaz dovozu aut, pokud Západ uvalí další sankce

    Pokud Spojené státy a Evropská unie uvalí další sankce na Moskvu, Rusko by v reakci mohlo zakázat dovoz aut, napsal ruský deník Vedomosti. Případné nové embargo by se prý netýkalo produkce zahraničních automobilek na území Ruska. Země patří mezi největší trhy i pro mladoboleslavskou Škodu Auto.
    • No, že Moskvič byl auto k nezaplacení, že i 40 let staré je funkční a lepší než ta dnešní s trvanlivostí do 5ti let.. v tom lepším případě už uznali i v ČT a ti je co říc
    • Při omezení dovozu aut z EU do Ruska Němci nejdříve uzavřou kdysi bávalou,nyní německou, automobilku v Česku,aby nemuseli Němci potom stát ve frontě před pracákem.Takže to místo Němců odstojí Češi.Za to jaké lumpy si čtyřiadvacet roků volili lidé většinově ke korytům se začne platit tvrdě.
  • V Německu je špatně jako u nás, kriminalita atd. chyba je v systému, ten kapitalistický nebyl nikdy dobrý!!
  • Celý německý "hospodářský zázrak" stál na dvou věcech:
    1.) Němci využívali výhodu Eura. To je zvýhodňovalo před zbytkem Evropy. Marka by byla totiž mnohem silnější než Euro a ostatní státy by byli schopné odolávat nižší hodnotou národní měny. Zatím co Euro Německu pomáhá, zbytek Evropy dusí.
    2.) Růst německé ekonomiky stál na úspěšné expanzi na východní trhy. Díky politickým tanečkům EU pod taktovkou USA se ale Německo stalo pro Rusko nedůvěryhodným partnerem. Rusové nemají zájem o další německou ekonomickou expanzi. V lepším případě se její růst zastaví, v tom horším a pravděpodobnějším nastane dokonce útlum.
    Když si to dáte dohromady, logicky se dostanete k závěru:
    Německá ekonomika díky euru dusí zbytek Evropy. Musí tedy o to více růst, aby byla chcípající Eurozónu schopna utáhnout. Jelikož růst se díky útlumu zastaví, bude pro Němce stále těžší tahat zbytek. A teď si ještě Evropa přibrala Ukrajinu. Myslím, že konec eurozóny se už začíná docela jasně rýsovat. Začne Itálie a pak už to postupně půjde. Bez společné měny ztratí půdu pod nohama i Brusel.
    • Jakmile Němcům začne Euro vadit,tak je logické,že s ním budou končit.Pro Putina je rozumné a velice pro budoucnost Ruska vyhodné,za sprostotu vůči Rusku, s EU končit.Tím EU dostane do státního bankrotu a bez jediného výstřelu si odstraní potenciálního nepřítele.
      • Unii jako celek do bankrotu nedostane, zatím se společná měnová politika bohudík nedostala do tohoto stadia.
        Němci jsou právě v hodně blbý situaci. Pád eurozóny a příchod marky by je udělal mnohem méně konkurenceschopnými. To by přineslo pokles jejich ekonomiky.
        Jenomže držením eura za každou cenu přivodí další a další břemena, které německá ekonomika už nebude schopna unést.
        Je to jako jazýček na vahách.
        A Němci počítat asi umí, jenomže nejsem si tím jist u jejich politiků. Kdyby uměli, nenechali by se zatáhnout do sankční války s Ruskem.
        • Ba ne, na přechodu na marku by jen vydělali. Navíc snížila by se nezaměstnanost, cleníků by bylo taky potřeba, a jé je...ne nadarmo je opatrují, myslím, že to mají dobře spočítaný..... A že mnozí finančníci věděli, že to Euro není na furt...
          • Němci stojí před rozhodnutím na čem méně prodělají. Vydělat? A jak proboha?
            Nástup marky bude okamžitě problém, protože její hodnota půjde oproti ostatním prudce nahoru. Tím se německé zboží stane v zahraničí těžko prodejné. Budou muset s cenami dolů, tj. menší zisky, pokles životní úrovně. Jednoduchá matematika.
            Úvahy, jako že vznikne pár pracovních míst ve státní zprávě jsou s prominutím dětinské. Je to nevýrobní sféra, tudíž jenom další zátěž na rozpočet.
  • Nebýt roku 89 tak už krach přišel dávno. Díky otevření dosud uzavřeného socialistického
    trhu se však mohlo drancovat dál. Lid 40 let odříznutý od Západního zboží nakupoval
    jako šílený druhořadé zboží. Dneska je trh přecpaný a nic nemá hodnotu.

    USA/EU už nemá co drancovat. Státní dluh už je nezvládnutelný a Rusko s Čínou je
    ve financích i zbrojení předeženou. Západ už má jen 2 možnosti - válku nebo
    ovládnou další země k rabování.
  • To není vůbec dobrý signál pro celou Evropu i její občany..a jen to svědčí o tom, že Evropa by si už neměla hrát na pupek světa a raději uznat, že potřebuje k rozvoji a přežití obrovské východní i asijské trhy s pragmatickou podmínkou, najít už konečně odvahu a vykašlat se na USA, co stejně vždy byla jen sama pro sebe a ze sebe i na úkor druhých a to celosvětově !...Možná, že to skutečně rozsekne letošní zima co mnohým otevře oči a Evropa ještě sama a ráda požádá Rusko k opětovnému jednání, pokud ovšem už nebude v mnoha věcech pozdě a Rusko se svými východními a ve spolupráci s asijskými trhy a systémem BRICS už prostě nebude cítit takový zájem a potřebu s Evropou jednat, tak jako dříve.. a ještě se nechat za to peskovat a drze i pokrytecky poučovat.., či když ano, tak už ale za "úplně jiných podmínek a v jiných cenách" !!!..Evropa ještě stále z historické setrvačnosti a ve své EUpýše nějak nechce chápat, že mapa světa a rozložení sil je už jinde a v jiných rukách..s cílem se podle toho zařídit..
  • Němci si moc vyskakovat nemohou, doposud tam mají dočasně umístěnou cizí okupační armádu.Od roku 1945 se nestačili důvěryhodně vyrovnat ani s nacismem.Československu nevydali jediného válečného zločince.Banderovce tam ochraňovali v naději, že budou škodit Rusku a nyní se to obrátilo proti nim jako bumerang.
  • Je krásné, že prý? :-)) Kyjev pošle 700 tun pomoci do Luhanska, který jeho armáda srovnala se zemí a vyhnala na 250 000 obyvatel, zničiula tam na 35000 budov včetně škol, nemocnic,....Je krásné, že vojáci Ukrajinské armády nemají co jíst, pít,..je to jen zástěrka pro jejich zásobení:-)) Rus dovezl 2000 tun pomoci :-)) a nezabil žádného Ukrajince, nezboural žádnou budovu, na Mejdanu nepodřezal žádného policistu, neuřezal mu nohy, nevipichl oči,...Na krymu nikdo nepřišelo o život,.......Paradoxy, ovšem Rus může za vše:-))tedy za to, že se náckům plně nedaří realizovat ten zločin na svých obyvatelích i když podle plánu zločince, podvodníka Tymošenkové včetně vybitého bezmozka Kličkova samoinstalovaného v Kyjevě mají za cíl vyhubit, vyhnat 8 milionů východních Ukrajinců, zatím mají skluz podařilo se jim vyhnat na 1 500 000 lidí, zbořit na 65 000 budov a pobít tisíce lidí:-))Tleskají tomu USA a jeho užiteční idioti v EU a také v ČR :-)) Ovšem člověk v tísni nikde? Schwarzenberg nikde se Štětinou?:-)
  • Tak to jsou kecy:-)) Je potřebné se usankcionovat do posledního němce a čecha:-))Vlastně ono to pořádně ještě nezačalo:-)) To taková amerika je kabrňák:-)) Cestou svých užitečných idiotů v EU a NATO ,ČR nevýjimaje vyhlásí sankce, na které zejména doplatí EU a NATO včetně ČR:-)))A jak bylo řečeno, kdo odejde z Ruského trhu už se tam nevrátí, budou nahrazeni jinými, spolehlivějšími a ty kecy o obchodu z dalšími postsovětskými republikami? Co jim bude bližšší ekonomická spolupráce s Ruskem , nebo s nespolehlivými v EU a česku? To druhé je pravda a ani se jim nebudu divit!!!:_))))Výsledek? užiteční volové mají problém i se svými národy(tedy námi), americká ekonomika zisk(tedy banky, vojenskoprůmyslový komplex,..):-))) Super promyšleno:-)a proto tady tomuto i u nás někteří tleskají:-))))))))))))))))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit