Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A kdo si postavil do vedení Německa toho nedostudovaného "rýsovače výkresů" Rakušáka Hitlera co nedokázal ani normálně opíchat ženskou, bral drogy a byl to prokazatelný sociopat a psychopat.. my snad ?!!!..Kdo nás zradil, obětoval a dovolil roztřískat republiku co měla dobrou životní úroveň i kredit a spolu s Němci jsme tu žili do té doby normálně..my snad ?!!! Kdo těmto Němcům poroučel během několika měsíců se změnit k nepoznání a vyřvávat našim lidem všude přímo do ksichtu se zdviženou pravicí, včetně malých harantů.. jeden vůdce, jedno Německo, jeden národ, jedna vyšší rasa..my snad ?!!! Kdyby nás tenkrát "západ" zas opět nezradil i neobětoval, což udělal už mnohokrát v historii..a v "politicko korektním zájmu" by to určitě na 100% udělal a možná i ještě udělá.. i dnes, tak se nebylo potřeba o takových věcech vůbec bavit ! Němci si to začali, Němci si to sklidili !!! Není mě vůbec líto žádného zfanatizovaného Němce, stejně tak jako jim nebylo líto zas nás ,protože nás vždy měli, mají i mít vždy budou za šunt a slovanskou, špinavou pakáž a ostblok..Němec vždy zůstane Němcem, stejně jako Slovan bude vždy Slovanem i když ve středu Evropy jsou lidi už víc pomíchaní. Samo Německo vyvolalo už dvě světové války, což o mnohém svědčí a podporovalo i toho syfilitika Lenina v oslabení Ruska, který pomohl k moci i dalšímu darebákovi Stalinovi, protože se samo bálo právě toho, že po 1sv. by mohlo být to samé u nich, což se krátce i skutečně na několik měsíců stalo a vážně tam hrozila vláda "levice" po bolševickém způsobu, což se málo ví..Němci si za to mohou sami ..!
  • Jalta..... Komu pomohla jalta ?
    Poláci přišli o půl státu aby si mohl Stalin ukojit své ego a ponechat si veškeré území které si spachtoval z Hitlerem na základě paktu Molotov - Ribentrop.
    Poláci jako kompenzaci dostali celé východní prusko vyjma Kaliningradu a východní část německa od Opavy až k Liberci.
    Moldávije šla stejně jako pobaltí pod okupační správu CCCP
    My jsme přišli o zakarpatskou ukrajinu které skončila tamtéž.

    Shodnu se proto z němcema že se stala křivda. Zejména pak na všech územích které následně okupovalo CCCP.
    Na to že při vyhánění němců umíraly ženy a děti jako občan tohoto státu taky nejsem dvakrát hrdý................ Ale to byl problém našich dědků. Vyřídili si to tak jak si to vyřídili a já bych se k tomu postavil ve znění česko německé deklarace: Obě strany prohlašují spáchané křivdy za problém minulosti a přiznávají druhé straně mít právo na odlišný názor na události v minulosti.

    Celkově je to totiž natolik svázané a komplikované tolika vzájemnými osudnými křivdami že ani tehdy ani nyní nelze nalést ani společnou řeč na toto téma natož učinit věcnou nápravu.
  • Ten pitomý Dr.Beneš ten to vymyslel odsun německého obyvatelstva. Byla to odplata za vraždu Heidricha. Je to smutné jelikož co tu ještě zůstalo po valce nic jen staré baby a děti.a nakonec jste jim pomohli do paradisu protože kdyby tady zůstali tak by živořily jako my češi..Nakonec tito němci nás přojimali když češti občané utíkali na západ do jejího blahobytu.Proč nikdo neutíkal do velkého sovětského blahobytu ?
  • A co násilí na českém obyvatelstvu od roku 1938 do r. 1945? To se neuznává, co? Céééska otrok, tóóópra otrok. *11* *11* *11*
  • Velká škoda, že odsunutí a jejich potomci patrně nepochopili, co se dělo před r. 38!
    Spousta občanů republiky německé národnosti prchala do Německa, kde prodělali záškodnický výcvik, vraceli se se zbraněmi za účelem napadání stanic Policie, SOS
    aj. Byly to vlastně teroristické útoky, rozvracení republiky, napadání úředních a vojenských
    osob a to je závažný trestný čin i dnes!
    Aktivity přívrženců Henleina, potažmo Hitlera, zesílily před zářím 38, kde bylo fyzicky a verbálně vyhrožováno české části obyvatel, a byli to právě oni, kteří byli vyhnáni ze svých domovů, často jen s uzlíčky s osobními věcmi; dobytek, nemovitosti, polnosti si rozdělili-
    hádejte kdo? Při odsunu českých vyhnanců byli napadáni, biti, zastrašováni, plivání a nenávist německého živlu dostoupila vrcholu. Zrádci! Vzpomeňte na řádění ordnerů, Freikorpsu, nakonec i werwolfové!
    Po březnu 39 se represe stupňovaly dále, byli zatýkání aktivisté Sokola, SOS, členové odboje, rodiny uprchlých vojáků, kteří se statečně pustili do odporu proti nenáviděnému nepříteli.
    Poslech zahraničního rozhlasu se trestal i smrtí!
    Celých šest let pracoval průmysl a zemědělství hlavně pro okupanty! To si měli milí němečtí vysídlenci uvědomit, reparace se nikdy nekonaly! "Heim ins Reich" tak se jim to splnilo.
    • Naprosto perfektně připomenuta fakta.Bohužel,pamětníků,kteří zažili "na vlastní kůži" bezmezné řádění německých občanů(ne všech)v pohraničí je už velmi málo a jejich hlas a svědectví slábne před agresivnějším mládím,které se ,bohužel,dá snadno přelstít "historiky",kteří dělají historii dle přání mocnějších.
      Je to fakt,který je neoddiskutovatelný.
      Zdeněk z pohraničí
    • Kdyby měli Němci alespoň částečně nahradit škody, které svým blbnutím způsobili, tak by už navěky žili v bídě...
  • já na jejich místě bych zase tak nejásala, ne Česko, ale někteří podbíziví Češi, myslím, že většina Čechů Němce nijak nelituje - co chtěli, co roznášeli, toho se jim v mnohem menší míře také dostalo, dobře jim tak.

    navéc ty tlachy o mnoha obětech jsou více než přepísknuté
  • bezregistrace
    Svaz vyhnanců ....hmm jak někdo mohl vyhnat někoho kdo příslušel do říše a měl tam i své občanství ... tak že byl vrácen Německu ...a po 6 letech vraždění v celé Evropě co by čekali
  • Ta vaše teorie by byla pravdivou,tu neodbudete "coby,kdyby".Je o tom tolik důkazů,že pochybovat je zločinné.
  • Spolek "Bdv"přivítal kladnou reakci proti excesům při vysídlování Němců v evropském prostoru po 2.svět.válce.Potud strohá zpráva tohoto spolku.A já se zároveň ptám,jak by asi vysidlovali Němci Čechy a Moraváky a další Evropany po vyhrané válce?Moc k tomu nechybělo.Asi by to nedělali v rukavičkách,konec konců-ukázali to při krvavých přesunech lidí do koncentračních táborů.kterých by bezpochyby nadále využívali,kdyby nedostali na p...l.Nechť si tito skopčáci nehrají na humanisty,kterými nikdy nebyli.
    • Teorie coby, kdyby.... je k ničemu. Tady jde o přiznání reálné minulosti, před kterou většina sice zavírá oči, ale prostě se stala, a je třeba se s tím vyrovnat. Nic víc.
      • jen ať se Němci vyrovnávají, kdyby platilo oko za oko zub za zub, pak by celý jejich národ odešel do říše bájí

        Vš, co se za války stalo i co se stalo po jejím formální ukončení, vše padá na jejich vrub, dyby byli nerozpoutali tak strašné násilí, nebyli by bývali jen někteří z nich podobnému podrobeni.
      • bezregistrace
        Hmm a druhá strana jak ta se vyrovnává s tím čím postihla svoje spoluobčany v roce 38-45 ... a to není žádný co by kdyby prostě budou mít až do skončení světa na triku že rozbili republiku ač
        nic moc ale aspoň si tu nikdo nepáral břicha dokud je ten Dolfa navyblbl tak že byly ochotni podřezat krk celýmu světu ...
  • Nevím, komu jsou vděčni. Mě určitě ne, protože odmítám něco takové, jak se píše. Naopak, jak se chovali Němci u nás to je třeba trvale odsuzovat, včetně angličanů a francouzů za podpis Mnichovské dohody. To si s námi celý západ krásně vytřel zadek. A my jim ještě děkujeme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit