Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Euro je konečným vítězstvím Velkoněmecké Říše ve IV. světové válce !
  • Jdi do hajz.u BABO-BOBO.Když jsi brala eura v europarlamentu to ti nesmrděli co?Klaus taky tvrdil že trh všechno vyřeší.Najednou couvá.To by jste museli někoho poslouchat a to ty ani Klaus neumíte a ani nechcete. *12*
  • Vy tu jste ale odborníci. Naše ekonomika je ze 70% prodaná ZAHRANIČNÍM majitelům. Takže, jestliže si páni z Německa umanou, že u nás bude EURO, tak u nás bude EURO a žádný politik to neovlivní. O nás budou rozhodovat ti, co vlastní čeký průmysl a to je cizina. Jakmile to pro ně bude nevýhodné, tak nám to prostě nařídí. Když se cukneme, tak odvedou průmysl od nás pryč a naši lidé budou bez práce. Tečka. Sem to dovadla politcká lůza za posledních 20 let. Jsme otroci a o nás se rozhoduje jinde.
  • Na euro prdět a bobo naložit do čáry.
  • Euro v žádném případě.V současné době je ve velké krizi.Stahuje země ke dnu,které mají lepší ekonomiku než naše země.Euro i dolar jsou nadsazené vůči naší koruně uměle.
    • jednoznačný souhlas ... jen nenažraný a napakovaný chtějí euro ... *12* *12* *12*
  • Plácání do vody.Abychom mohli přijmout €,tak musíme splňovat podmínky,které ani
    náhodou nesplňujeme a tak nevím o čem BOBO mluví.Máme ale dluh jako prase
    a tak nám pověz jak se ho zbavíme.Nyní je 1,5 biliony a do konce roku skoro 1,6 bilionu.
    Výprodej jsme udělali po roce 89 a tak není co prodat.Jedině,že bude BOBO dělat
    bordelmamá a bude prodávat holky,tam je jediná možnost,pokud se nám podaří
    získat ukrajinky.Jelikož ty naše by musely mít vodní chlazení.Na ten dluh je jich málo.
    • O to přece nejde,jestli splňujeme nebo nesplňujeme podmínky,jde o to,že ho prostě nechceme,protože je pro nás nevýhodné a potenciálně nebezpečné-se ztrátou měny ztrátíme jeden ze zásadních atributů naší státní suverenity,kterou je vlastní měna a možnost její revalvace či devalvace v případě nutnosti.Kurz Eura nemáme žádnou šanci ovlivnit víc než tak o 2-3 eurocenty...
      Proto je důležité vyjednat výjimku už teď,dokud je čas,a neutěšovat se tím,že zatím není Euro aktuální,protože nesplňujem podmínky.Až je splňovat budem a nebudem mít vyjednanou výjimku,bude na odmítnutí už pozdě!
      Nejde o to,kdo tuto petici organizuje,důležitý je její obsah!Spíše je smutné,že s tím nepřišel nikdo jiný již dříve...
      • No a co s tím dluhem?Pokud bude koruna,tak bude devalvace.To je € =50 Kč.Pokud bude € tak se
        devalvace a bankrot nekoná,jelikož v tom lítají všichni.Když uteče z hodiny Jorge,má sníženou
        známku z chování,když uteče celá třída,tak proběhne hodina v náhradním termínu.Frštenzí?
        • No nevím jak nám s dluhem pomůže Euro.Zadlužení naší země je na první pohled možná vysoké,ale když ho porovnáme se zadlužením zemí eurozóny vztaženému ať už k rozpočtu,nebo k HDP(což je leckdy pravda poněkud zavádějící veličina),tak uvidíme,že je tam výrazně vyšší než u nás!Tady bych tedy opravdu nějakou spásu nehledal.
          Naopak s vyrovnaným rozpočtem a tedy minimálními dluhy dlouhodobě pracují severské státy a nepotřebují k tomu Euro-právě Švédové si uchovali svou korunu a Norové nejenže nejsou v eurozóně,ale ani v EU(nechtějí si nechat vylovit všechny ryby ze svého moře).
          Řešení dluhu spočívá jinde,než ve snaze co nejvíce produkovat a vyvážet co nejvíce zboží s krátkou životností,které se rychle rozbije a musí se kupovat znova.Důležité jsou strategické investice státu,které nesou výsledky v dlouhodobém měřítku a proto je nelze nechat na soukromém sektoru,kterému záleží pouze na co nejvyšším výnosu a co nejrychlejší návratnosti.
          Jedná se zejména o investice do vzdělání,vědy a výzkumu,kteréžto obory jsou u nás dlouhodobě vysoce podfinancované,narozdíl od zmiňované Skandinávie.A také do zdravotnictví a podpory a propagace zdravého životního stylu-nemocný člověk toho moc nevyprodukuje...Místo toho se podbízíme zahraničním investorům neustálými daňovými úlevami,a také vyhazujeme peníze např.za neuvěřitelně předražené dálnice(je navíc otázka,proč mají zrovna dálnice být placeny ze státního rozpočtu,když jejich údajná nutnost je dána toliko bující osobní automobilovou dopravou-podle mě by si to měli platit sami automobilisté speciální daní z benzínu-proč na ně má prostřednictvím daní doplácet i ten,kdo je ohleduplný a jezdí hromadnou dopravou?).
          Problémem není jen zadlužení státu,ale zejména domácností,které roste alarmující rychlostí.Z obojího profitují banky,které mají žně pro své bezpracné výdělky z úroků.
          • Ten dluh nekontrolovatelně roste.Já pamatuji,když se všichni smáli na jeho počátku,jak je to
            směšný dluh,dnes se nikdo nesměje a začíná se brát vážně.On totiž,pokud se nesplácí,
            tak kvadraticky narůstá a přichází úroky z úroků.No a tak nestačí mít pouze vyrovnaný
            rozpočet,ale něco na ten dluh a úroky.Vy píšete o revalvaci a jak když je dluh a hospodářství
            nejisté.Tedy jedině bankrot a devalvace jak píši € za 50Kč.Vy všichni běháte jednou
            do Skandinávie,jindy do tramtárie ale musíte vycházet z té bídy která je u nás a z toho
            že nám zde nic nepatří.Tedy skoro.Když by bylo € tak se bankrot nekoná.Pokud se zvednou ceny
            jedete k sousedům na sobotu nakoupit.Jak to kdys dělali Rakušani.
      • Ztráta naší suverenity začala hned když se to stádo politických lumpů,s Havlem v čele,postavilo na tribuny oblbovat národ nějakým kapitalistickým rájem.Pak se začalo s rozprodejem a rozkrádáním státního majetku.On tu skutečně nějaký kapitalistický ráj je,ale pouze pro ty lumpy,kteří tuto zemi zbídačili.Na ostatní zbývá jenom bída.
  • Vo co Bobošíkové kráčí, u nás ve VesBöhmen již platíme od doby co v Německ přešli na Euro, kdo to má furt měnit za švindlkurz, pokud jdu nakoupit potraviny s nižším DPH než nalajnoval ministr dutá hlava Kalousek.
  • Bobošíková je tak profláklá, že ji už nikdo nemůže brát vážně.
  • Netřeba komentovat, Bobošíková je krááááááááááááááááva nebeská, už neví čím se zviditelnit, nevím kdo tuhle slepici může volit, to musí být bezmozek! *1* *16* *1* *16* *16* *16*
  • Nikdy jsem neměl Bobošíkvou v oblibě, ale bohužel má naprostou pravdu.Jsou i jiné evropské státy, které mají vyjímku na přijetí Eura.Mě, ale zaráží jeden fakt a to je ten, že bychom měli v rámci eurozony podporovat stát, který krachuje jako je na př.Řecko.Uvědomuje si vůbec někdo, že je to stát, kde je možno sklízet zemědělskou úrodu i dvakrát do roka na rozdíl od ostatních severnějších státu Evropy.To nemlvím, že je to stát, který má obrovský příjem z turistického ruchu.To všechno severněji položené státy nemají a další nezanedbatelná věc je daleko menší spotřeba energie v zimních měsících proti jiným státům.Takže když to všechno sečtem, tak by takový stát jako Řecko měl velice prosperovat, ale bohužel je tam zřejmě ještě větší korupce než u nás.Nemluvě o obohacování těch vyvolených na úkor obyčejných lidí.Na závěr dodám, že to není můj nějaký levicový názor, ale pouze selským rozumem zhodnocení hospodářské situace.Přeju pěkný den.
    • Z turistického ruchu většinou nebohatne země,ale pouze úzká skupina hoteliérů,taxikářů,prodejců suvenýrů,cestovek apod.Efekt pro obyčejného občana je jen takový,že se v turistických oblastech všechno několikanásobně zdraží,viz např.centrum Prahy.
      Se zemědělstvím to tam taky není žádná sláva,protože většina území je hornatá,tedy vhodná pouze k pastevectví,nikoliv k rozsáhlejšímu intenzivnímu zemědělství.Mimoto zemědělství žádné velké zisky v porovnání se službami a průmyslem nikde nepřináší.
      Řecko nemá naleziště ropy ani moře bohaté na ryby jako Norsko,má několikanásobně menší rozlohu než všechny severské státy.Severské státy poznamenala 2.světová válka pokud vůbec tak pouze minimálně oproti Řecku,kde zahynulo 400 000 lidí.Skandinávie se těšila po válce vzornému demokratickému vývoji,který umožnil udržovat sociální stát na nejlepší úrovni na celém světě,v Řecku následovala po 2.světové válce válka občanská(50 tis.obětí) a následná skoro 30-letá pravicová totalita(eufemisticky nazývaná ,,řízenou demokracií"),kdy investice do vzdělání byly tím posledním,kam by šly peníze,narozdíl od Skandinávie.
      Skandinávie má spravedlivější daňový systém,v Řecku se naopak bohatí tradičně placení daní různými cestami vyhýbají(rozšířený klientelismus) a tak není divu,že stát nemá peníze,když jej ti nejbohatší takto okrádají.Ekonomických potíž zneužívají rovněž banky k poskytování nevýhodných úvěrů s nepřiměřeně vysokými úroky.
      To jsou důvody,proč je na tom Řecko tak,jak je,a není divu,že Řekové nechtějí platit za něco,co způsobily nenažrané elity a banky.
      Jenom my Češi si necháme od mocných líbit úplně všechno a svůj hněv si vyléváme na těch,co jsou na tom ještě hůře!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit