Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tyhlety "nápady" neskutečně nemravně placených budižkničemů z bru sele jsou na dvě věci.
    Regulace, dotace, íčoviny jedna za druhou. Dusí sami sebe.

    Lepší by bylo usměrnit zbytečné privátní "pseudo vysoké školy" s jejich naprosto neužitečnými obory, naopak výrazně podpořit učňovské obory, protože práce pro řemeslníky je a bude stále dost. Léta vidím podivný stav, kdy sehnat šikovné řemeslníky je docela problém. A ty, které znám, si umí vydělat slušné peníze. Všelijakých Bc. s obory k ničemu, jen vytváří frontu na pracáku. Ale od toho máme naše VIP politruky kteří sami očividně umí jen otvírat své vlastní slibotechny a kafrat o ničem.
    • Přesně tak. Ta nesmyslná honba za VŠ tituly a následné čekání na to, že mi někdo dá automaticky práci a vysoký plat je úsměvná.
      Už léta vidíme, že chybí řemeslníci a přesto nám VŠ chrlí každoročně balík filozofů, ekonomů a dalších budižkničemů.

      Jedinou změnu může přinést to, že fabriky budou trhem práce donuceny k tomu, aby vyučenému svářeči nebo obráběči platili třeba dvojnásobný plat, než budou dávat vysokoškolákům z managementu. A to prostě jen z toho důvodu, aby vůbec nějakého svářeče sehnali. protože uchazečů o práci v managementu bude tři....víte co
  • EU to přehnala s prodlužováním odchodu do důchodu. Měla nechat 60 ženy a 63 chlapi a povinně, a ne jako teď, a místa by byla. Ted místa nejsou ani pro lidi nad 55, takže stát musí platit nejen nezaměstnané, ale důchody zaměstnaným pracujícím důchodcům, ale i nepracujicim mladým, kteří nemají nebo i nechtějí mít práci. Začarovaný kruh se kterým si neví nikdo rady, ani naš slavný Babišconi. To je výsledek politiky EU.
    • Babišovi a jemu podobným to vyhovuje. Ti by uvítali ještě vyšší nezaměstnanost. To se jim to dává místo mezd almužna, když před bránou stojí stovky nezaměstnaných.
  • bez dvouleté praxe v oboru vás nezaměstnají, tak kde ji získat? *4*
  • na jedne strane firmy hledaji ucne studenty a vubec mlade lidi / s garanci zamestnani po dokonceni kvalifikace / , a na druhe strane pry mladi lide nemohou sehnat praci . Tak nevim.
    • Problém je v tom že takové lidi většinou hledají firmy které přesně potřebují určitý typ zaměstnance specializovaného na detailně specifikovaný obor v dnešní době většinou okolo informační technologie, na kterou zase po intelktuální stránce nemá každý.
      Dneska nejrychlejší způsob jak získat práci když člověk vyleze ze školy je jít do pracovní agentury (která obírá stát podle mě o těžký prachy když nepřiznává to co zaměstancům dává). Agentura vás pošle šroubovat do panasonicu televize nebo do daikinu strkat tkaničky do bot na pásů kde si bez povolení nesmíte ani odskočit nebo se jít napít za krásných 10 000 za měsíc při 3 směnném provozu :P
      • ze jste asi produkt neceho podobneho. Ty firmy , zadny zazrak asi podle mineni zdejsich VS , tedy treba Netto , Aldi , Lidl , Globus atd , hledaji mlade lidi po zakladni skole , ktere si sami vyskoli , vyuci a potom jim dost casto umozni pokracovat dale . Tedy pokud na to maji , ne penize , ale v hlave. Bez agentur , sroubovaku a tkanicek. Zaklad je pochopit psany text tak nejak .
  • To je úroveň 25 leté deformacie.poděkujte havlovi a chátře.
  • Ti pitomci z brusele už roupama neví, jakou větší békárnu by vymysleli. Zase to skončí v rukou kamarádíčků... *12* *16* *12*
    • od zacatku smerovano. Madam po /ne / trestana Jourova velky vzor hodny nasledovani .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit