Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Politici (převážná většina) byli šmejdi, jsou šmejdi a budou šmejdi. Volič má jen možnost si vybrat při volbách toho, kdo mu připadá jako menší šmejd. A jinak to asi nikdy nebude.

    Jiná věc jsou média a hlavně ta veřejnoprávní. Ta by měla být objektivní a nestranná a tak tomu rozhodně není. Nic proti tomu, aby dávala nepříjemné otázky, ale všem. Ne jen těm politikům, které si vybere a ostatní bude jaksi ochraňovat. A přesně to se děje.
    A my všichni na to musíme, bohužel, povinně přispívat.
    Vliv "kavárny" je na veřejnoprávních médiích jasně patrný a momentálně nevidím způsob, jak se od toho vlivu rychle oprostí. To by musel být styl čištění Augiášových chlévů. A to by bylo řevu postižených o svobodě slova a dalších keců, která mají zmáklé velice dobře ::-(
    • To je tvůj názor.... u veřejnoprávních medií vidím podstatný oprati třeba TV Barandov... Projednává-li se tam nějaká kauza, tak má dotčený vždy se možnost vyjádřit... a nebo uteče z diskuzního pořadu jako Veleba z SPO.. Kdežto u Soukupa mluví Babiš, Okamura Zeman...a nemají oponenta... kde pak hledáš pravdu... musíš se ptát všech.. ne jen Soukup sám sebe a placeného komparsu..
    • Politici, zvláště ti, kteří vlastní noviny a jiní vlezdop televizi musí mít opozici. Jak píšete, politici jsou šmejdi.
      Někdo je musí kontrolovat. Díky za ČT.
      • Ale všem a ne jen některým.
    • Chtělo by to podepisovat petici pro neplacení příspěvků na ČT
      • Ano. Bohužel je tato snaha o odstranění feudálního reliktu v našem právním systému (Chceš si koupit televizor? Zaplať! Chceš čepovat limonádu? Zaplať!) odsouzena k nezdaru - nedávno proběhla podpisová kampaň SSO a podepsalo nás jen málo.
        Je divné, že nikoho ze současných aktivistů tehdy nenapadlo obvinit Svobodné z útoku na svobodu slova a podobně.
      • ČT musí být nezávislá... Pod dohledem Rady,, není to jen pod přímou vládou vládnoucích politiků. Já jsem státní televizi zažila a byla to hrůza... Tak to bychom se vraceli do dob socialismu a KLDR. Je hodně divné... Proč Babiš, Zeman nebo Okamura soudně nenapadnou veřejnoprávní media, že jsou tato média vůči nim nepravdivá... asi by to prohráli... protože by se muselo říci, kdy a kde byla tato veřejnoprávní media nepravdivá a ono by s třeba / skoro určitě/ ukázalo, že nepravdivý je právě tento "potrefený" politik. Proč Babiš si drží Mafru, když o tom "nákupu " řekl, že to byl jeho nejhorší podnikatelský nákup... Toto on přece nedělá.. co je špatné, tak se toho rychle zbavuje...
        • Přesně!
          ČT musí být nezávislá a také nezávislá je.
          Na realitě.
          Pravdivé zprávy: přesný čas.
          Polopravdivé zprávy: předpověď počasí.
          Nepravdivé: ostatní.

          Pro začátečníky v oboru mediální manipulace vysílá ČT1 každou neděli cvičební soubory z dílny páně Kubicovy. Při jejich sledování si zejména starší ročníky osvěží paměť a připomenou manipulativní pvrky a postupy z agitačních pořadů Československé televize.
  • Americký spisovatel Mark Twain svého času prohlásil, „máme tolik zákonů na ochranu svobody tisku a ani jediný trochu spolehlivý zákon na ochranu lidí před tiskem“, což je nakonec v mnoha případech pravda i u nás.

    Nevím, jestli si dnes ještě někdo vzpomene, že na základě Kroupovy lživé reportáže byla zatčená a nějaký čas ve vězení strávila Věra Jourová.
  • tady čtu že se někdo z politiků "odmítl bavit" s Eva Smetana. Z nějaké pochybné toulavé televize.To snad ne? Je snad nějaká povinnost komunikovat s takovým novinovým odpadem jako je tady toto "Smetana"? Neřízenou střelou která byla pro své samorostlé chování právem vyfičena ze soukoromé TV? Fňuknou která před nástupem do TV prodávala hamburgery v Hladovém okně? Podržtaškou která se nyní uchytila u šejdíře Bakaly, kdy je schopna kdykoliv sehrát cokoliv? Jen když to bude za peníze?
    • Právě, že byla odejíta ze soukromé TV.. je pro ní plusové hodnocení... A někdo třeba prodával Hamburgery.. ale pořád je to poctivá práce... Třeba oproti Soukupovi Z TV Barandov.... Pokud někdo zastává veřejnou funkci, tak by se měl na otázky novinářů vyjadřovat....Navíc je velmi nekorektní napadat novináře ... novinařina je velmi nebezpečné povolání... kolik z nás by se před rozhodnutím vlastní bezpečí nebo dobrý dotaz na politka podnikatele v tomto oboru pokakala... A vtipkování Zeman o vylikvidýrování novinářů... právě když se to v Rusku děje,je hodně za čárou.. A když si tady pročítám tuto diskuzi a
      některé až fekální výlevy.. co potom takový novinář musí dostávat za výhružná psaní.. Mluvila jsem s panem Taberym a tam vyhrožování zabitím jeho nebo jeho celé rodiny je běžné. A koho tak pan Tabery štve? Když si to logicky zodpovíš, tak pak ti možná dojde, jak kvalitní máme vládnoucí politiky a co chtějí... Na lidi kašlou a chtějí pouze moc... /Okamura prodává nebo prodával zbraně do islámských zemí.. je to pravda? Třeba měl horečku.../
      • Pan Tabery, jo, to je s paní Čápovou dvojice, kvůli které jsem před lety přestal číst Respekt, přestože jsem již nemusel uplácet trafikantku.
        Do islámských zemí prodávají zbraně všichni koncesovaní obchodníci. Jinak by se k nim islamisté jen těžko dostávali. Pokus USA odkoupit Stingery, které předtím teoristům dodaly, byl toho dokladem.
    • vanhorne
      "Jen když to bude za peníze?"
      Soudruzi Zeman a agent Bures to delaji pro krasne oci jejich volicu a z lasky k nim. Diky vam soudruzi.
      • to zas z tebe vypadlo moudro. Jste tam u popelnic všichni takoví myslitelé?
  • Klukům se naprosto nedivím a chápu, že nemají kufr na některé novináře. Hospodářské noviny opravdu nejsou ke čtení, ty si už neberu ani zadarmo ve Studentu a Smetanová je bohužel dost nesympatický tvor.
  • Pane autore Štefane,
    když píšete na citlivé téma, týkající se novinářů, chce to ne 2x, ale radši 5x měřit, než říznete...
    Včera jsme vás taktně upozornili, že "narostli jim křídla" obsahuje hrubku jako prase.
    Opravil jste to na "narostly jim křídla"... Fakt si myslíte, že tak je to dobře?
    Já bych vám rozhovor také nedal, protože bych se bál, že budu Jyndra (chtěl jsem dát chechtavého smajlíka, ale ono je to spíš k pláči...)
    • Zásah! :o)))
    • Bingo!
  • Dnes je významný den, 12.3 moje vlast vlezla do teroristického paktu NATO, a významnější den bude až ho zase opustíme, nebo se rozpadne
  • Proč se někdo diví, že někteří politici se odmítají bavit s některými novináři??? Kdo by stál o to bavit se s novinářem, který soustavně na vás kydá jenom samé lži, překrucuje fakta, vymýšlí si nesmysly??? Nikdo, proč potom ne i politik?? Přece je na každém z nás, s kým se bavíme, s kým si povídáme a koho máme za přítele. Ne, nemyslím si, že je něco špatného na tom, když politik některým médiím nevěří a tudíž s nimi nechce mít žádné "drobné". Naopak, schvaluji to.
    • vanhorne
      " Kdo by stál o to bavit se s novinářem, který soustavně na vás kydá jenom samé lži, překrucuje fakta, vymýšlí si nesmysly???"
      Kdo by stál o to bavit se s POLITICKYM HOCHSTAPLEREM, který soustavně na vás kydá jenom samé lži, překrucuje fakta, vymýšlí si nesmysly???
    • V civilizované zemi se politik MUSÍ zpovídat ze svých činů veřejnosti, a zástupcem veřejnosti jsou právě novináři. To co ve slušné společnosti projde řadovému občanovi, to neprojde politikovi. Ovšem u nás se politici chovají jak neomezené vládci odpovědní pouze svému vůdci. A tupé stádo p.tomců si je volí, stačí mu dát koblihu nebo pár b.bých keců.
      • Bublavakundo v které té tvé zemi ty jsi byl? Ty hňupe línej, jsi se dokutálel z Indie a smrdíš na socialce.
      • Politik musí zodpovídat za své činy zcela nepochybně, nicméně nemusí se ovšem zpovídat kdejakému pučmidrátu, který se prohlásí zástupcem veřejnosti.
        Ne, žádný novinář není mým zástupcem. Vy si pověřte, koho libo, ale mě do toho netahejte.
        Novináři jsou zaměstnanci mediálních magnátů.
        Znám osobně několik kvalifikovaných novinářů, jejichž články čtu, případně mám jimi vedená periodika předplacená. Žádný z nich se kupodivu nepovažuje za mého záastupce, či zástupce kohokoli jiného.
        • vanhorne
          "Novináři jsou zaměstnanci mediálních magnátů."
          Je hezke, ze to nekdo vi. Koho zamestnanci jsou politici, to je nekdy opravdu zahadne.
          Malo lidi se zajima o to kdo ktereho novinare zamestnava. A jestli se nekomu libi, aby vsichni novinari meli jednoho zamestnavatele, tak jak si to predstavuje nejaky podradny president a byvaly agent STB, v soucasne dobe trestne stihany PM, je nehoraznost. Slusny a rozumny novinar nema zajem aby nekoho bezduvodne pomlouval a spinil. Zatim se jeste nenasel novinar, ktery aby se zviditelnil, vyhrabal nekoho z hrobu a ve svem clanku neboztika spinil. To dokazalo jedine ubohe stvoreni pochybneho characteru, nebyl to zadny novinar.
          • Dokázal byste svůj příspěvek přeložit do češtiny, případně do nějakého t.zv.světového jazyka?
            V aktuální podobě není možné zjistit, zda a v čem jde o reakci na můj příspěvek, nebo jde-li jen o standardní výkřik do tmy (k čemuž se přikláním).
            Jediná věta podaná ve srozumitelné, byť pačeštině, je:"Slusny a rozumny novinar nema zajem aby nekoho bezduvodne pomlouval a spinil." Pardon, není to věta, je to souvětí, i když se to snažíte zatajit.
            To je pravda.
            Existuje ideová zaslepenost (hezky popsáno v Kunderově Žertu) a hlavně, benzín je drahý.
            To jsou dost dobré a hodně využívané důvody.
  • Až bude novinář přesně citovat ne upravovat odpovědi.pak se asi rozhovory vrátí tam kam mají.
  • Ty Štefane: "..Narostli jim křídla..." To snad ani není možné. A v nadpisu!!!
    To ani neumíš česky?
    • Neříkám, že u všech, ale u některých politiků (ale i lidí z jiných profesí) může hrát roli právě fakt, že novinářské řemeslo šlo strašně dolů. A gramatikou to začíná...
      • Pokud někdo v titulku napíše:"narostly jim křídla"...
        Nejsem politik, takže u novinářů mohu posoudit jen tu činnost, která se vztahuje k mé profesi.
        Zatím naprosto převažuje zhoubná kombinace ignorance a hypertrofovaného sebevědomí.
        Pokud reportér prohlásí:"...nám odmítl poskytnout rozhovor.", měl by automaticky dodávat:"A já se mu ani nedivím."
      • vanhorne
        "že novinářské řemeslo šlo strašně dolů"
        To docela jinak si vede politikarse remeslo, to slo strasne nahoru. A pocitam, ze k Novinari bez hranic, Ucitele bez hranic, Lekari bez hranic, se brzy pridaji i Politici " bez zabran a hranic".
  • Nejlepší zbraň politiků je populismus. Důchodci a studenti dostanou slevu 75% na dopravu.
    Stejně to zaplatíme všichni. Stát nemá jiné peníze, než z našich daních. někde se musí ubrat :-)))))))))))))
    • o tady to gestu státu se mluvilo několik let zpět. Nyní se podařilo. Tak tady nelži.Když se zruší zlaté padáky bude zas nějaká kačka. ODSáci nebo TOPáci by do toho šli též. Ale musel by je někdo zvolit. Ale oni by si stejně i z toho mála zas nakradli. Lapkové profíci.
      • vanhorne
        "o tady to gestu státu se mluvilo několik let zpět."
        To je podareny darecek od toho darecka. Ale dedkove a babky to sezerou jako koblihu.
        Sleva 70% z obycejneho jizdneho, chces dedku tahat prdelnu v rychliku, zaplat. Osobni vlaky jsou uz na vetsine trati raritou. Dopravci budou mit moznost, z nekterych spoju dedky a etudians vyloucit. Proc to ten vycuranec neudelal hned kdyz s tim prisli Slovaci? Protoze tenkrat duchodce nepotreboval, jenom kvicel, ze by to zozralo vela peniazi. Ted kdyz se mu voda leje do krpcu, najednou se penize najdou? At zaleze do Capiho hnizda a tam at si to estebacisko pro sebe blbe zblepta a stara se o dotace na ty sve kozy a kraliky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit