Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • My se doma taky snažíme produkovat co nejméně odpadu. Nakupuju v beozobalovém obchodě a u syna používám látkové pleny . Je to strašné, jak je naše planeta zatížená odpadem a my si to děláme sami. Nechápu, proč se tolik potravin balí do plastových obalů, vždyť je to úplně zbytečné. Třeba okurka, ledový salát, rajčata, papriky, to všechno by mohlo být v obchodech volně a hned by bylo méně odpadu. to samé jednorázové kelímky, rukavice, brčka, atd. Tak bych mohla pokračovat ještě dlouho

  • milacekpublika

    Kdo si myslí, že žije bez odpadu, nebo že žití bez odpadu něčemu vůbec pomůže, tak si lže do kapsy. Už jen tím, že tvořením odpadu dokazujete, že něco kupujete, a tedy se aktivně podílíte na ekonomice. A druhá věc je to, že než abych se někde omezoval, tak to radši občas navštívím kovošrot a výkup odpadu a nechám je to ekologicky zlikvidovat.

  • Ahoj, tohle je opravdu zajímavý a poutavý článek! Já se třeba hodně zajímám o to, jaký  odpadu spotřebuji. Dělám to hlavně proto, abych věděla, čeho vyhazuji nejvíce a zapracovala na tom a snížila tak produkci odpadu. Nově jsme se s manželem rozhodli, že si zaplatíme službu, která vydává roční hlášení za odpady na rok 2022: https://www.rocnihlaseni.cz/, tak jsem na to zvědavá a moc se těším!

  • Jak se dá žít bez odpadu? Jednoduše veškerý odpad recyklovat ve spalovně na teplo a energii...

    A vsadím se že i ty plasty je ekologičtější spálit (za ideálních teplot v dnes již velice dobře odfiltrovaných spalovnách) neýž je vozit tisíce km někam na zpracování do číny, spočítal vůbec někdo kolik CO2 se vypustí přesunem tuny plastů 8000 a víc km?

  • Doba rozhazování peněz a s tím spojené bezuzdné produkce odpadů by měla skončit a začít by měli u sebe ti, co na rozhazování mají dost peněz. Nelze lidem s existenčními potížemi vnucovat nereálné vize. Ekologie by měla mít racionální a zejména sociální rámec. Nelze ekologicky vyrábět elektřinu s tím, že kWh bude stát přes padesát korun. Nelze konat iracionální počiny jenom proto, abychom se zalíbili Gretě nebo Bursíkovi. Primárním požadavkem je zajištění důstojného života všem občanům a až potom lze řešit otázky ekologického rázu, přičemž by nikdy neměl být opomenut zřetel na udržení životní úrovně. Nehodlám se vracet kvůli bursíkovské zvrácenosti do jeskyně.

  • mun.go

    Přeji paní, aby si to užila, až dostane vlivem nedostatečné dezinfekce znovapoužitých obalů a sáčků nějaký pěkný zánět, způsobený třeba obyčejnou Escherichia coli

    Patogenní kmeny způsobují dva typy onemocnění. Prvním je extraintestiální onemocnění, kdy jsou napadeny především močové cesty, dochází k infekci ran a jejich hnisání. Pokud se bakterie dostává do intestinálního traktu člověka, vyvolává infekce provázené průjmy. Extraintestiální formy onemocnění jsou vyvolávány kmeny , jež mají polysacharidový kapsulární K antigen, příp P fimbrie, jimiž adherují na povrch sliznic. Pokud se bakterie E. coli dostane do zažívacího traktu, mluví se o ní jako o enteropatogenním kmenu E. coli. 

    Bakterie se množí geometrickou řadou. Doba zdvojení kolonie E.Coli je za ideálních podmínek 20 minut.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit