Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bzučení včel - souhlasím, mám šestadvacatery a za dobře mířené žihadlo vždy včelce poděkuji.
    • Tak jsem měl včely než mi uletěly.... *4* A vám nevadí, jak je to velmi sofistikované společenství? Nepotřební na mráz ven.... Slouží až do roztrhání těla......Tam se ale opravdu nereptá
      • Vy dobře víte, že ve včelstvu, dle Vás v sofistikovaném společenství nikdo z nikým nevy-e-ává, nebo se o tom zatím neví. Včela, její společenství a užitek je zatím prozkoumán pouze asi z 27%. Letos se povedlo pomocí domácí konopnopropolisové masti uzavřít bercové vředy známému a to mně velice těší, lékaři se o tuto skutečnost pokoušeli léta.
        • To všechno chválím, ale hlavní užitek nakonec má z toho někdo jiný .............*3* Vidíte, myslím že by bylo daleko lepší si spolu popovídat o včelách , než si psát o vydávání církevního majetku. I pro ostatní by to mělo všechno jiný význam.... A přeji dobrou noc Boží Mlýny
          • Zdravím kontakt: meddvor@tiscali.cz
    • for Pedro
  • Zajímavý přístup židovského myšlení: Vám daň. poplatníkům bude inflace finance a úspory žrát a církvím dávat. To bych tedy blil nad myšlením některých hovádek. Budou restituce daněny, jako zdroj příjmu - to je další diskriminace českého národa TROJSEBRANKOU záškodnických politiků. Do kdy bude devastace státu a národa pokračovat, ptám se?
    • Parametry vyrovnání už vláda schválila


      Parametry majetkového vyrovnání státu s církvemi schválila vláda koncem září. Návrh zákona je nyní v připomínkovém řízení ministerstev. Vláda jím chce napravit majetkové křivdy na církvích během komunismu a postupně dosáhnout finanční odluky státu a církví. Částka, kterou by stát měl církvím vyplatit by se s předpokládanou inflací mohla být 78,9 miliardy až 96,24 miliardy korun. Vyplácení peněz by podle dohody vlády s církvemi mělo být rozloženo do 30 let.
      Zde je vlastně naznačeno, že finance daň. poplatníků sežrané inflací budou převedeny a navýšeny církvím. A o tom jsou celé dějiny, utlačování těch co hodnoty tvoří.
    • Nevím zda Vaše reakce je na restituce? Ale pochopte když Vás jako občana připraví jaké koliv zřízení o majetek nebudete se ctít s tím smířit!
      Proč by někdo nemohl dostat svůj majetek zpět po svých předcích?
      Církev měla tajnou policii, zvědy a nakonac manipulovala hlavně v podobě kardinálů s panovníky a tak
      ovlivňmovala ve velké míře dějiny!
      Když panovník nechal postavit pro církev kampeličku tak vždy jen pro to že uvěřil kněžím a aby se dostal do nebe tak učinil ale šlojen ze steny církve o spekulace!!!
      řekněte někdo že ne, nebyla církev nenažraná a panovačná?
      • Přiznejme však, že církev je jednou ze židovských organizací. I Ježíš Kristus měl být židovský král. Můj děd mne učil básničku: Židi nevěrní, jako psi černí Ježíše jali a ukřižovali. Svět se dostával možná též do sr-č-k jako dnes, lidé se upnuli do svých komunit, které byly následně manipulovány těmi, kdo měl finance a zájem ovládat svět. Židi k těmto manipulátorům dějin patřili. Války ukázali, jak vše bylo. Jedni židé zbraně vyráběli a obchodovali s nimi, další je posvětili a jiní židé byli těmito zbraněmi spolkečně s dalšími národy zabíjeni a utlačováni. Pojem GOLEM je již dávno znám, jenže jej nikdo nechce přiznat. GOLEM - Gojímové tzv. lidé podřadní, nekošér, nežidé to je pojem obrovské síly, která musí být ovlivňována a ovládána. Proto židovstvo řídí svět. Ovládač ŠÉM značí vlastně ŠÉF, v našich končinách politik. Už víte, kde končí finance z tunelů, arbitráží?
        • Boží mlýny, Vy jste byl v nějaké církvi? A proč ta nenávist? Máte k tomu nějaký důvod. Někdo na Vaši rodinu provedl pogrom? Nebo jste přišel o celé své příbuzentsvo v koncentračních táborech? Pokud ne jsem rád, že nejste u moci, protože za ideu chabě maskujete nenávist. Cením si toho, že to aspoň píšete. ikdyž jako anonym. Ale pan Sobotka se chová v podstatě stejně, ale říká to řečí uhlazenou a Vám asi blízkou. Ještě na závěr bych chtěl napsat, že Evropa je postavena na židovskokřesťanském vnímání hodnot. Pokud proti tomu vystupujete, tak vystupujete proti vlastním kořenůma tomuse asi říká KULTURNÍ SEBEVRAŽDA? Že Vás tento současný stav nenaplňuje štěstím? Mě také ne. To ale neznamená, že se k sobě nebudeme chovat slušně a s repektem... Pedro
          • Pane Pedro, v čem vidíte mou nenávist, v mém příspěvku není ani žádná idea, uvedl jsem pouze část pravdy o které jsem přesvědčen, o manipulaci lidí mocnými. Neútočím ani na Židy jako takové, ale na ty, kteří mlží, na tajnou úlohu církve a na protekční parchanty, kterým k oblbgování občanů pomáhá tajná komunita - manipulátoři. Vše na správnou cestu by zřejmě uvedlo odtajnění všech zalešžitostí církve. V žádné církvi nejsem pouze zastávám názor, že naše země patří našim občanům a planeta Země všem obyvatelům, neboť ji nikdo nestvořil a nikdo neměl a nemá právo obchodovat s tím co v prvopočátku jeho nebylo. Pěkný večer.
            • Vám se asi opravdu těžko žije.....Neoblbovali by nás, kdybychom nechtěli něco, co si myslíme, že nám oni zajistí, ale oni nám ten klid voňavého letního rána, kdy vyjdete ven a ve vzduchu cítíte vůni kvetoucí staré lípy a slyšíte bzučení včel, nedají, ale spoléháme na ně. Navíc nás tito politici staví vzájemně proti sobě. Já po po politicích, nebo Vy píšete po manipulátorech, chci, aby nastavili parametry pro soužití, aby už nechali těch legisltivních srmrští.. A dotačních a jiných titulů-to jsou totiž legální tunely do státního rozpočtu. /fotovoltaika, biopaliva dotace, granty.../Zkouším si svůj recept, kašlu na ně, mám koníčky, které si dělám s dalšími lidmi, se kterými je mi dobře, snažím se, aby širší rodina spolu dobře komunikovala a pokouším se do toho zatáhnout další lidi a snažím se zasahovat do věcí, které mohu ovlivnit. Ikdyž tato moje diskuze o tomto problému mne usvědčuje ze lži, protože vím, že Vás nepřevědčím a že je to marné. Tak vidíte... *3* Pravda? Pravda totiž není holý stav věcí. Pravda souvisí s dobrem. Hus, když psal o pravdě, měl na mysli, myslím, Boží Pravdu, která je neuchopitelná/to zn. nikdo z nás ji nevlastní/ to platí pro všechny stejně. A je pro nás všechny celoživotním snažením..-...Vím, že je to pro Vás asi těžko uchopitelné, ale píši pouze to, co bych chtěl, aby platilo hlavně pro mne. Nejde, prosím, o ideologii......jde o víru
  • Je mi líto jak zoufalá je znalost historie vlastní země mezi lidmi. Kdo ví, že císař František I chtěl uzákonit češtinu jako úřední jazyk monarchie? Kdo ví kolik se v jaké době robotovalo? Dokáže někdo srovnat tehdejší zdanění, tedy desátky plus robota s dnešními daněmi? Vy všichni zakuklení komunisti, najděte si to třeba ve své levičácké wikipedii. Nebuďte líní abyste pak nevypadali blbě když zde slintáte nesmysly.
    A k církevní restituci nabízím jednoduché pravidlo: Jestli vás někdo okrade, chovejte se podle svého proklamovaného, tedy křičte aby si zloděj ukradené nechal, protože to je právě ta logika kterou používáte.
    • Možná je špatná znalost dějin národa!
      Jisté je však toto Stalin, Hitler a komunisté se ta zvěrstva a krutosti spojená se zlodějnou naučila z dob Inkvizice!
      Jisté je také to že po roce 89 zůstal čestným komunistou jen ten nepřevlečený soudruh a straník, teď jsou vsichni soudruzi jen pod jiným jménem a když je nevidíme plácají se po ramenou a třesou si pravicí!
      Dnešní Sobotkova svatá slova jsou to jediné rozumné co vypustil kdy s pusy!
      Jen pane Sobotko mějte napaměti, že podporou rodinám s dětmi, aby se rodilo více dětí důchodcům
      nepomůžete! Rodí se ty děti jen těm které jste odnaučil svým rozdáváním veřejných peněz pracovat
      a na důchdce tudíž nezbute nic!
      Jak se romové podílí na sociální politice, že s ní ukajují pracujícím,!
      TAK TO UŽ NENÍ ŽÁDNÁ SOLIDARITA!!!
      • Fery, ty vůbec nevíš co ta inkvizice byla, jinak by jsi nemohl napsat takové blitky.
      • Souhlasím s příspěvkem, generace našich dětí již nemá šanci potomstvo uváděného etnika uživit. Musím myslet do budoucna.
  • Přátelé, nenechte se zavléct do špinavých politických hrátek, kde všechnu odpovědnost hodí na Vás -na veřejnost. Čím dále více mne socani ubezpečují v tom, že mezi nimi a komunisty není jasná hranice. / a přál bych si, aby ta hranice byla...../Podle mne by to mělo být jasně definovatelné, protože jsou, na rozdíl od bolševiků, demokraty nebo snad ne? Znám to z různých jednáních na růzmých rovinách, než aby řekli chci to a to nebo nechci, tak řeknou, že většina lidí si myslí, nebo někteří lidé říkají. Nechtějí nést sami odpovědnost .Základem rozumné diskuze je to že restituce jsou stanoveny od února 1948 Myslím, že se shodneme na tom, že by se ukradený majetek měl vrátit s vědomím, že roční výnos z tohoto majetku po odečtení nákladů na církev je okolo 2 miliard/ to je hlavní důvod třenic . Žijeme v demokracii nebo se o to snažíme více jak 20 let. Otázka zní: "Chtějí dnešní politici ze soc.dem /o komouších se nebavím-tam je to jasné/ majetek vrátit nebo na to myslí jako na další porci, která se dá ještě rozkrást? Šikovně nakopit nebo přenechat za protislužbu kamarádovi....? Jednání těchto politiků je velmi neodpovědné, protože se do společnosti vnáší napětí, které akorát "politici" využívají jako body ve svůj prospěch...protože, my lid obecný, přiznejme si to nemáme potřebné informace pro spravedlivé rozhodnutí afunguje to jako pindání u piva. Myslím si, že jse hlavně o pravdivost a spravedlnost a vstřícnost. .... Pokud o toto nepůjde, tak pindejte dál a není nám pomoci... howgh
  • Jan Hus ve svém pravdivém kázání pranýřoval praktiky katolické církve a za to byl upálen. O co hlavně šlo? O chamtivost kněží kteří si nechali za vše platit. Chceš pokřtít dítě zaplať,chceš poslední pomazání zaplať,chceš odpustit hříchy zaplať.Husitské hnutí vzniklo jako vzpoura proti praktikám a chamtivosti katolické církve která odírala i ty nejbědnější. Hodně krve a potu naších předků je v majetcích o které se hlásí hamižná katolická církev a proto by tento majetek neměl být vydán.
    • Milý Kacíři, píšeš nesmysly. Proto Ti přeposílám motto Jana Husa o Pravdě
      Protož, věrný křesťane, hledaj pravdy, slyš pravdu, uč sě pravdě, miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdy až do smrti: nebť pravda tě vysvobodí od hřiecha, od ďábla, od smrti dušě a konečně od smrti věčné, jenž jest odlúčenie věčné od milosti Božie... (Výklad viery 1412)
      Nemůže-li pravda býti projevena bez pohoršení, lépe je přijmouti pohoršení, nežli pustiti pravdu.
      Nemohu-li já pravdy osvoboditi ve všem, aspoň nechci býti nepřítelem pravdy.[2]
      Pravda je jen to, co jest dobrem všech. Zlořečný je ten, kdo pro skývu chleba opustí pravdu. Křesťan má být stálý ve víře a v rozjímání této trojí pravdy: té, která je obsažena v Písmu, té, kterou poznáváme smysly a té, jíž dosahujeme neomylným rozumem. Je lépe za tuto trojí pravdu vytrpět smrt než získat obročí pochlebováním.

      Takže v prvopočátku nešlo o žádnou revoluci a nastolení spravedlivého řádua boj proti církvi. 3lo o nápravu tehdejší církve, o posun v přemýšlení ve vyznání.... Ale asi bych toto do diskuze netahal, protože se to tak úplně netýká navrácení ukradeného /bolševiky/ majetku, nebo se k nim chcet přidat/tak, prosím, odhoďte pseudonym a z kuste něco trefnějšího.. s úctou Pedro
      • Pane Pedro, řekněte mi když tak znáte tyto zakulisní věci, proč církev za Jana Husa nedělala mše?
        A dělá, a od kdy?
        Jan Hus vím i bez Vaši pouky byl jediným svatým který to myslel opravdu a kázal aby církev žila podle
        BIBLE a napište čtenářům a veřejnosti, jak to tedy bylo budeta to vědět určitě.
        Děkuji Petr František
        • Milý Františku,
          jsem vyznáním protestant a mě se toto nijak nedotýká. Sloužit mše za mrtvé.... Nerozumím tomu a nehodontím to. Co bych měl dělat teď? Nebo co platí pro mne? Modlit se za živé.... Mrtví už jsou / aspoň pro mne-/tím Vám to nenutím-je to moje vnímání/ v jiných rukách... A svatost? Myslím, že byste tím Jana Husa moc nepotěšil. Je velmi hloupé a krátkozraké zneužívat významné osobnosti našich dějin k prosazení svých představ, a přitom se vůbec tou osobou nezabývat, nic o ní nevědět. Tak se tím už netrapte a zkuste to trochu všechno posunout dále...Nehledejte, prosím, důvody, proč nevydat ukradený majete. Z Vašeho psaní jsem vyrozměl, že u Vás požívá Jan Hus určitého repektu, tak ho do této diskuze už, prosím, nezatahujte..... Nezaslouží si to. Pedro
          • Já jsem se Husa jen zastal protože se o něm v této diskuzi píše, vím kdo byl a i když nejsem věřící
            soudím ty kteří soudí jeho. Věřím žemoje děti budou zdraví a celá moje rodina. Věřím že se budou mít lépe když budu denně déle pracovat ale stále se nic nemění! Tak doufám.
            Věřím že někdo začne soudit úředníky co mají na starost sociální věci, věřím že už se konečně někdo bude starat o děti které mají v tomto státě menší práva než psi a kočky, v to věřím!
            Když to vidím denně v televizi jaké zla jsou na dětech páchána a jen tak málo prostoru se tomu dá!
            Proč, vím že já jim nepomůžu ale každý den vychází nové informace pády, týrání, zneužívání!
            Kdo, bude to někdy někdo trestat a začne se konečně někdo o tyto bezbranné děti starat?
            Vím, je těžké všechny úředníky naráz vyhodit za neschopnost, lhostejnost a nesprávné rozhodnutí!
            Jen, když se někde nezačne, a to myslím převýchovou od zrna, nestane se nic!
            Budou, to zase ti stejní dospělí! Tak teď teda nevím kde je pravda ale někdo musí začít!!!
    • Kacíři, Mistr Jan Hus měl samozřejmě pravdu. Ale všechno zlo dělali pouze lidé, i když se schovávali pod pláštík církve. Sadistický loupežník Žižka se také oháněl Božím slovem, učením Mistra Jana a svou loupežnickou bandy nazýval "božimi bojovníky" a přitom páchal hrůzná zvěrstva.
      • Jo a křižáci, proti kterým bojoval, byli nevinná jehňátka.
      • Asi nevíš co se dělo v mučírnách při vyhánění ďábla z těla které prováděli katoličtí inkvizitoři .A pak následné popravy upalováním ,a konfiskace majetku takto umučených obětí.Žižka pouze prováděl politiku oko za oko zub za zub.
      • Škoda že se Žižka nedožil dnešních dnů.Ten by tě,za jeho pomluvu,okovaným cepem,po kebuli líznul.A udělal by dobře.
        • To nebyla pomluva, ale pravda! Žižka byl jeden z největších hrobařů naší země. Plenil, vraždil ve jménu Boha, ale toho svýho.Komunistická ideologie ho vybarvila jako vynikajícího člověka, ale opak byl pravdou.
          • "Kdo je bez viny, hoď první kamenem"...... Někdy mě se.eš? Kordo.... To byl vtip.... špatnej a padlej.
            Ono v té době byl velkýá zmatek v národě. Byla to v podstatě regulární válka. Kdy na Čechy bylo vysláno více křížových výprav než na Turka....Takže špatná doba aplatí první věta.
          • Úpně stejná záležitost a hodně podobná, Žižka versus Mašín/i/.
            • Zase Vy, Boží mlýny, jste napsalo velké moudro. Nemůžete srovnávat středověk s dneškem, protože středověký člověk byl nastaven tak, že jiné náboženství-smrtelný nepřítel. To byl, prosím, temný středověk. Položím Vám otázku? Kdo užíval heslo: "kdo nejde s námi, jde proti nám?" A Vy ho totiž ve svých příspěvcích užíváte velmi čitelně. Není pravdivější, že to co chci , aby platilo pro mne, aby platilo tím spíše pro druhého? A pak všechny keci o prolhanosti jsou už zbytečné. Protože pokud na toto nepřistoupíte,tak sám se z prolhanosti usvědčujete....Pedro
          • Husa a Žižku národ velebil mnohem dříve,než se dostali komunisté k moci.Jsi jen lump,který chce vše svést na komunisty.Na tu tvojí prolhanost bys mohl dělat faráře.Je jedno ve které. církve.Pořádné prolhance potřebují církve všechny.
            • Souhlasím plně s názorem ve všech větách ale je to tak že tisíc lidí tisíc pravd, každy si to myslí po svém!
  • Zase se chtějí darebáci z ČSSD zviditelnit,aby jim znovu obyčejný český blb pomohl k ministerským korytům.Hned po údajné revoluci mělo být referendum a to adresné,zda a kdo chce církve podporovat.Bezvěrci,což je většina národa,by asi byli proti,tak ti by neplatili nic.Ti co jsou pro placení církevního oblbování ,by si ho platili rovnou ve svých daních.Ne to lumpáctví,které nevadilo ani lumpácké ČSSD,když byla u moci.Tehdy cpala do církví stejně,jako ten pravicový dobytek.Prostě to co se nacpalo do církevního oblbování a rekvalifikaci pracujících cikánů na povaleče na podpoře s vedlejšákem ,výroby potomků ve velkém,to nyní ve státní kase chybí.Straníci ,všech stran,které zde od údajné revoluce vládli ,jsou vhodní pouze na rekvalifikaci na kopáče uranu pro Temelín.Tato banda neumětelů a lumpů,naši zemi z cesty od státního bankrotu nevyvede.To už by si měl obyčejný český blb uvědomit.Chce už to k moci rozumné lidi,z mladé generace,kteří ze všemi lumpy,kteří za jednadvacet roků budování kapitalistického svinčíku zemi zbídačili,co nejkrutěji tatočí.Ani okupace fašistickým Německem ,nezbídačila tuto zemi tolik,jako to stádo lumpů,které zde přes jednadvacet roků vládne.
    • Pane nevím zda jste věřící ale máte uritě pravdu ve všech bodech.
      Uritě ale nesouhlasím s tím že se církevní oblbování má platit i když jen z části plátců daní a to věřících, vždyť se jedná o službu!
      Bohoslužba je služba a tudíž ať si ji platí jen ti kteří chtějí chodit do kostela a věřit!
      Hned by se tato skupina zůžila a tento busines oblbování by přestal být výnosným, potom snad by ty černoprdelníky nouze vyhnala pracovat na pozemky, statky a lesy které chtějí vlastnit!!!
      Chtěl bych se podělit s veřejností s dvěma skušenostma v praxi, které se týkají farářů, jen nevím zda by tyto skušenosti chtěl někdo znát!
      Doporuoval bych všechny ty finanní prostředky, miliony které plynou ze státního rozpočtu na mzdy
      církevních hodnostářů a celého jejich aparátu na vědu a výzkum!
      Všechny granty zbírky a dotace na psí a podobné útulky na opštěné děti!
      Jedině tím se něco může v tomtostátě zmněnit, jak se říká (zrno oddělit od plev), nepoužitelným rodičům odebrat děti a začít normální výchovu!Bude tak i na důchody!
      Všechny úředníky vyhodit k lopatě a určovat nově podle vzdělání a odbornosti, ne po známosti.
    • avyboje@tiscali.cz, nikdo tě nenutí, abys církev podporoval. Jde jen o to, aby bylo církvi vráceno co jí bylo ukradeno. A pak bude církev nejen soběstačná, bude mít prostředky na opravu církevních památek, ale i na hospice pro nemocné, seniory, bezdomovce, na školy...
      • Církev má jenom to co oblbováním lidí z nich vytahla,nebo nakradla.Kněží vždy jen mlátili hubou.Žádné hodnoty nevytvářeli.Je jednoduché řešení.Před každého kněze,který se dožaduje restitucí,tak postavit kýbl s vodou.Pak mu dát minutu,aby prosil svého boha o zázrak a ten na důkaz,že jej na světě zastupuje změnil hned vodu na víno.Pokud skutečně uvedený bůh existuje a on je jeho zástupcem,tak tento zázrak udělá,aby svého zástupce uchránil před kvalitním výpraskem.Pokud jeho bůh neexistuje a on se pouze ve svém lumpáctví,svojí nadutosti a svojí troubovitosti,vydává za něco co není a ani nemůže být,pak takovém případě uvedenému lumpovi,hned kvalitním bejkovcem zmalovat zadek tak,že už se na něj v životě neposadí.Uvedený výprask pak nazývat spravedlností boží.
  • Majetek církví by měl být už dávno zákonem prohlášen za majetek veřejný čili národní jelikož to byl Český národ který tento majetek vytvořil za staletí , a to jak dobrovolně tak nedobrovolně. V Rakousku to tak je ,a cirkve mají tento majetek pouze v užívání a nesmějí ho prodávat.Cirkve ani na tento majetek nemají morální a ani právní nárok jinak by se už dávno soudily . Jak vznikl jejich obrovský majetek? Například odpustky které museli platit ti nejbídnější odtrhujíce svým dětem od úst.Násilná rekatolizace při které docházelo k majetkovým převodům ve prospěch katolické církve.Hon na čarodějnice ,byl taky hon na jejich majetky které katoličtí inkvizitoři svým obětem zabavovali.Těch zločinů má katolická církev jak šly dějiny tolik že je to vlastně nejstarší mafiánská organizace. Me nadarmo už měli Češi konání nenasytných katolíků kteři si nechali za vše platit a když nějaký chudák neměl peníze tak mu ani nepokřtili dítě či ho odmítli pochovat jako křesťana. Táto země je od roku 89 už tak těžce vyplundrovaná "privatizátory" že tomu tak nebylo ani po bitvě na Bílé Hoře.Vše cenného co vytvořili naší předkové je zločinně rozprodáno a rozkradeno ve prospěch pár vyvolených ,a ze státního najetku ze kterého by mohla těžit většina občanů nezbylo nic. Český národ tak kupuje v supermarketech kde ani jeden nemá českého majitele a doslova žereme to co na západ od nás nežerou ani psi ,platíme nehorázné poplatky v bankách které patří cizincům, velmi draho telefonuje přes cizí telefonické operátory , Plynovody na českém území patří cizincům a to samé platí i o vodě která nám teče z kohoutků. Státní půda místo aby se pronajímala tak se prodala spekulantům a cizincům a češi se stali tak jen cvičenýni opicemi v montovnách ,a místo farmářů zemědělskými nádeníky na farmách cizinců . Dvacet let budování mafiánského kapitalismu v Čechách.
    • Kalvadosi, církev zdaleka nezískala majetek z desátek (což byla vlastně církevní daň 10%). Bohatí lidé z vděčnosti a ze zbožnosti často odkazovali církvi svůj majetek- A také mniši hospodařili na svých polnostech a lesích řídili se totiž zásadou "ora et labora", modli se pracuj. Ještě že nastala ta rekatolizace, jinak by tady většinu obyvatel pomlátili různí "spravedliví" jako byl např. sadistický loupežník Žižka. A co to je "státní majetek"? Jak přišel ten tzv. "stát" k majetku? Jednak tzv. "znárodněním", tj. ukradením majetku skutečným vlastníkům a jednak z daní občanů, tj. z desátek, u nás to při téměř 20% zdanění jsou spíš "pětátky". Stále s ukazuje pravdivost dávné moudrosti: za blbost se platí. A Češi už těch blbostí napáchali víc než dost: rozbili Rakouskou monarchii. zaprodali se komunistům a jako stádo ve svobodných volbách znovu a znovu dávají svůj hlas komunistům schovávajícím se pod modrými a oranžovými kabáty. A právě tito "bývalí" komouši se tady místo svobodné demokratické společnosti snaží vytvářet tzv. "kapitalismus" podle komunistických propagandistických keců.
      • Studujte si co chcete Hus kázal pravdu proto ho církevní mafie nechala upálit!
        Když restituce tak spravedlivé!
        Kdo potřebuje faráře ať mu za povídání zaplatí, mi v kinech a divadlech platíme také!
        Proč je církev ze zákona zbavená placení daní?
        Víte co je třeba za gaunera Graubner? Jen to na nás hrají žijí si jako podnikatelé!
        Jsou vyšetřovaní například za krádeže aut, pedofilii a zneužívání!
        Chtejí všechny památky, kostely, katedrály a ještě chtějí aby jim stát tudíž daňový poplatník platil!!!
        Když chtějí majetky, budou chtít i moc a vládnout, jen je více sledujte!!!
        • Helejte Fando....HUS byl také farář nebo se pletu? Vztahují se na církve restituce? Pokud ano, tak ať se vrátí a jdeme dál avšechna tato sprostota je zbytešná. Buďme sprostí na naše politiky, že to zabrzdili, že nechtějí vydat, že na tom vesele hospodaří, že tento majetek už státu vydělal od r.1989 více jak 40 miliard korun..... Fando... buďte už spravedlivý...Pedro
          • Asi jsme myslel každý něco jiného. Hus byl farář aleasi te slušný.
            Ty restituce mám na mysli, ve dvou rovinách a to stát by měl vrátit potomkům, to určitě!
            Ale proč taky nevrátí církev, církev má nejlépe zaknihované nabití majetků, jen to vše tají a nevidají!
            Nejspíš by se někdo divil čí je asi potomek a jaké měl předky, církev se každopádně obohacovala
            několik staletí! To je politika to by nikdo z nás asi nechápal co vevnitř je za mafii!!!
      • Je to překrucování faktů nic více.Byly povinné roboty čili bohatým vytvořili majetky povinní robotou občani a bohatí pak z toho něco darovali církvi. Čili byl to obyčejný nevolník kdo něco vytvořil Je prokazatelné že nejvíce movitého a nemovitého majetku zízkala konfiskací majetku jinověrců a pomocí loupeživých křižáckých válek. Žižku nechte na pokoji, je to národní hrdina který pouštěl žilou pouze církevním nenažrancům a neobíral o poslední skývu chleba chudáky jako katolíci.
      • Píší tak jak je komunističtín vrazi a zloději ucíli. Neznájí ani Mojžíšovo DESATERO a neví co je nepokradeš. Proto i hlupák Sobotka neví co mluví. Ukradené třeba vrátit.
      • Vážený pane Petře,pokud by Češi "nerozbili" monarchii,tak by jste možná ještě dnes chodil na "panské pracovat".Máte velice zkreslené a neúplné informace.Prospělo by Vám po večerech studium historie.Potom by jste přestal plácat takové nesmysly. *16*
        • Občane, kdy Češi nebyli rozvili monarchii, tak by zde dnes bylo něco jako Středoevropská konstituční monarchie, jako je třeba Velká Britanie. A nevšiml jsem si, že by Angličani chodili na "panské pracovat". Asi bychom se vyhnuli WW2 a jejím důsledkům, vydrancování, zničení elit a staletých hodnot země východními nájezdníky. A sídlo EU by nejspíš nebylo v Bruselu, ale v Praze. Jak o to usiloval už český král Jiří z Poděbrad. P.S. Děkuji ti za poučení co má dělat večer. *4*
          • Toto co říkáš, je tak trochu co by, kdyby...a .ono je , to co je..... Tak trochu jsme si my Češi dodáváme sebevědomí tím, čím jsme mohli být kdyby... Ono to tak asi jednoznačné nebylo, TGM byl ve svých počátcích pro monarchii, ale když se zeptal císaře, jakou mají v monarchii Češi budoucnost a ten odpověděl, že žádnou, tak začal pracovat proti tehdejšímu mocnářství..... Vím, že je v našich dějinách hodně sporných období, ale asi bychom neměli hodnotit dějiny podle toho, co by bylo pro nás z hlediska vlivu výhodnější.............Z toho není totiž vůbec cítit co vlastně chceme a kam směřujeme...
            • Pedro, to je pravda, historie zpravidla není dvoubarevná. Chyba byla, že císař Franz Josef se choval absolutisticky. Zcela opačné představy měl následník trůnu Ferdinand d´Este, chtěl monarchii důsledně federalizovat podle historických zemí, což by monarchii posílilo. Čekal jen až se stane císařem. A to nebylo pravoslavným vládám (Srbsko, Rusko) po chuti a proto musel v Sarajevu zemřít.
          • Ano pane Petře,
            jen dodám:nevšiml jsem si,že bychom se kdy potkali a tykali si.
            Pokud někoho chcete poučovat,tak alespoň spisovně.
            Jinak to čtenářům může připadat dost podivné.*16*
            • Občane, omlouvám se a opravuji: „…kdyby Češi nebyli rozbili monarchii…“, „…Angličané…“, „Děkuji za poučení, co mám dělat…“
              P. S. Já zde na chatu každému zásadně tykám, což je výraz přátelství a rovnosti, nikoli neúcty. A očekávám, že mi i ostatní budou tykat, i když by mi zdejší diskutující až na výjimky mohli chodit pro pivo. Mně nečiní potíží tykat si s lidmi i o dvě generace mladšími a necítím se tím dotčen. Domnívám se, že nejsem ješitný.
    • máš pravdu kemo,jen je toho mnohem víc,ale to by se člověk upsal,čus měj se.
  • Co bylo ukradeno to mělo být už dávno vráceno skutečnému majiteli. Nechápu proč by měla závistivá lůza rozhodovat o tom, zda má být dodrženo právo platné v každé civilizované zemi: ukradený majetek vrátit majiteli. Pomatený Sobotka zase hraje na city lůzy, aby získal preference.
    • Katolická církev okrádala lidi už dva tisíce roků.Jsem pro ,co ukradla,lidem svým oblbováním,tak ať lidu vráti.Tedy vrátí veškerý majetek do rukou lidu.
      • Nejlépe toho dělnického !!!!!
    • Vážený pane Petře,moc mi není jasné,které právo máte na mysli?Pokud znáte alespoň trochu historii,tak jistě víte,že majetek,který údajně církev "vlastnila" byl z větší části pod různými záminkami církvemi ukraden obyčejným lidem,většinou na smrtelné posteli.Takto ho církve,záměrně píši v množném čísle uhamounily.Nejedná se jen o katolickou církev,i když ta se svým roztahovačným chováním snaží nejlépe vše urvat pro sebe.Referendum je rozumný způsob,jak se tohoto nejčistěji zhostit.Ono totiž není zcela jasné,co vlastně církev vlastnila.Protože to ve vládě řešili bratři Kalousek,Besser a další církevně založení,tak pouze dali na místopřísežné prohlášení církevních hodnostářů bez dokladů.Oficiální a "platné"písemné doklady jsou jenom na zlomek majetku.To bychom se mohli třeba potom dostat k tomu,že by Vám zabavili i Váš majetek.Jakpak by se Vám to líbilo?
      Na závěr:nevím jaké máte vzdělání,ale rozhodně Vás to neopravňuje k urážkám někoho,kdo má dva doktoráty z ekonomie a nestudoval v Plzni.Dlužno dodat,že nebráním žádnou politickou stranu,ani její předsedy,jde mi jenom o slušnost.Ta Vám patrně chybí. *16*
      • Občane, nevím kdo má dva doktoráty z ekonomie. Ale to neznamená, že nemůže být pomatený. Vzpomínám si J. Wericha, který prohlásil, že zná jednoho kdo má tři university a přesto je to v.l. Pokud jde o mne, mám také universitu a nikoli plzeňskou.
    • nemáš pravdu.černoprdelníci byli a vždy budou zlo.a s vracením?no když už se ktomu ti lívanci nahoře rozhodli,mi nic nezmůžem.
      jen měli nějaký čas počkat až se to po té druhé krizi zmátoří,a nechat peníze jako rezervu.
      takto se oslabujem a odnesem to jen mi,obyč. lidi všemožným zdražováním.
      a ještě k té církvi.kdo jím co ukrad?
      odkud ho mají oni když v životě nedělali?
      já ti to řeknu:z křížových výprav,pak co co zabavil pán a něco občas daroval církvi,inkviziční soudy,a tím zabavení majetku,nevolníctví jak na panském tak církevním,kupování odpustků,atd atd.
      nech na hlavě kemo, a skoč se do kostela pomodlit a vybrečet farářovi na ramínko.
  • Moc z nich nevypadne, ale tento nápad se dá podpořit. Jsem pro referendum .
  • Podle toho jaký předloží důkaz nabytí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit