Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Šlo o lidi, kteří vyrostli v podmínkách křesťanské kultury Evropy - NIKOLI O MUSLIMY!

    Dokonale se - a bez problému - přizpůsobili zdejším životním poměrům, zdravotní péči,

    včetně všech preventivních aktivit, jako např. očkování. 

    Všechny řecké děti prošly na území ČSR několikatýdenní karanténou - v přísné isolaci od místních obyvatel - naprosto nezbytnou v těchto případech.

    Představa Šojdrové a spol je taková, že syrské děti "budou přiděleny" do rodin - bez předchozí karantény ve vztahu k možnému přenosu nemocí (zde často neznámých) a dokonce i bez provedení očkování podle očkovacího kalendáře, platného v této zemi - a začnou se vzdělávat v intencích místního školského systému. HODNĚ POCHYBENÁ PŘEDSTAVA!

    TAKŽE - NESROVNÁVEJTE NESROVNATELNÉ!


  • Když do Syrie dopravím 15 specialistů (nejen lékařů, ale i dalšího personálu) a zařídím tam nemocnici, případně i obytnou část vesnice/města u ní, tak pomůžu těm lidem tam násobně více - a daleko většímu počtu lidí tam, než když pomohu 15 "sirotkům" se snažit integrovat do společnosti s jiným náboženstvím, s jinou kulturou - nemluvě o zcela jiném podnebí a spektru nemocí, které v Česku jsou běžné.

    A PŘESNĚ TO CHCE REALISOVAT V SYRII PAN ing. ANDREJ BABIŠ!

    O povinném očkování těch sirotků, ani o podrobném zdravotním vyšetření těch "sirotků" paní Šojdrová a jí podobní pochopitelně mluvit zapomíná.

  • Máte pravdu, je v tom velký rozdíl. Mnozí utečenci ze Sýrie se měli dříve doma lépe, než my doma dnes.

    Před lety jsem v Sýrii chvilku pobýval (nepříliš dlouho, abych objektivně soudil) a snad vím, co píšu. Viděl jsem bezpečná města, spokojené lidi a dobře zásobené obchody.

    Čerta starého se 99% (možná 95%) lidí staralo o nějakého Asada. 

    Takový rozvrat v lidských životech umí udělat jenom politika a ideologie. 

    Řekové v roce 1975 nežili v takovém dostatku a byli tedy skromnější. 

  •  Ale to byli úplně jiní lidé, moje sousedka dodnes vzpomíná jak dostala svoje první botky, a že byly mírně odřené a vůbec ne značkové ji tenkrát nevadilo. 

    Milá paní, která se na své okolí usmívá. A čechy vůbec nepovažuje za sobce.

  • dzixy
    Nechci podezírat zbytečně rodiny, které jsou ochotny přijmout syrské děti do své péče z toho, že to dělají ze zištnosti, ale velmi se mi to nabízí. Příspěvky na zaopatření takových rodin se Syřany bude o mnoho vyšší, než dostává rodilý Čech. No a u nás máme dost zkušenosti s podobnými adopcemi romských dětí. Jeden se stará a najednou v 15ti přijde jejich "říje" a jsou fuč, opět v prostředí, ze kterého vyšli. Zbytečná péče adoptivních rodičů, zbytečná péče státu. Pokud si Šrojdová myslí, že tím zachraňuje syrské děti, je na velkém omylu. Syrská komunita v Evropě si je pohlídá a až bude jejich čas, budou opět Syřany jako poleno a není jisté, zda ne k naši škodě. A Šojdrová s touto možností vůbec nepočítá. Naivní jako "puk".
  • Vidím to velmi podobně. Paní Šojdrová musí být zoufalá, když ty děti používá jako nástroj, jak se udržet u vydatného koryta. 

  • Všichni jsme byli děti. 

  • Dela vse pro sebe, aby se udrzela v Bruselu...

    Syrsti sirotci ji jsou u zadku - je to pouze populisticke gesto...

  • a nestačilo by poslat víčka? Našim dětem to musí stačit. Že tu babu hanba nefackuje. O vlastní se nepostaqrá a cizáky by sem tahala....nevolitelná kreatůra, doufám, že ji to neprojde

  • Cesti Syrane ...

  • Bude možné nějak ověřit, zda třeba po půl roce nedojde ke změně statusu uprchlíka, která umožní aplikaci zákona o slučování rodin?

  • mun.go

    Po skončení řecké občanské války se v letech 1948-1949 usadilo na území tehdejší Československé republiky více než 12 000 emigrantů.

    Řecká menšina v Česku

    Tak tehdy to šlo, a v mnohem větší míře. Je pravda, že téměř celá Evropa byla zničená válkou a lidé byli zvyklí si pomáhat. 

    Dnes jsou poměry jiné a člověk člověku vlkem, aneb pomoz si každý sám: heslo úspěšných kapitalistů.

  • V Nemecku muzou. Co kdyz se i u nas zmeni zakon. Nestava se to casto?

  • Hitler byl jednou také jen dítě.
  • Ať se o ně postará kdo chce a jak chce, ale hlavně ať to sem netahaj.
  • S tou Šojdrovou je skutečně k nevydržení,ta neziskovka,která má údajně spolupracovat s touto "mutti Meerkel"asi nezaregistrovala,že v Sýrii válka končí a bude na obnovu potřebovat každou ruku.V Česku máme hodně migrantů z jiných zemí,ale ti dělají a nejsou náturou teroristé.Tyto děti od Šojdrové neznáme,nevíme v co se vyklubou,nechť již ta paní z KDU-ČSL neotravuje a nestará se o věci,které ju.i nepřísluší.A p.Hamáček ať nedělá laciného hrdinu.

  • Wolfcastle

    Kukačky 😂  

    kukačka: Vylíhlé mládě pak vyhází vejce nebo mláďata pěstounů z hnízda ven.
    Pěstouni krmí mládě 21 až 23 dnů a ještě 3 týdny je přikrmují.A to se vyplatí...

  • Pomáhat kompletně cizím lidem z jiného kontinentu jako ochranu před terorismem ????? Jako ochrana před terorismem????? Mám to brát vážně? Ok....

    Sirie i Irák roste co do počtu obyvatel, ostatní státy ze kterých jsou ty děti jakbysmet.... Sirie i navzdory tomu že ji ročně opustí čtvrt milionu lidi tak už zase roste. V Iráku roste populace o milion ročně.... Nějakých 14 děti to fakt nevytrhne... Leda že  chcete naznačit že zrovna tihle vytipování  jsou ti budoucí teroristi a ti pěstouni jsou zárukou toho že z nich teroristi nebudou? Jako díky pěstounskemu kurzu už umí z budoucího teroristy udělat  nevinnatko? a jakou typujete úspěšnost převýchovy?

     Jinak logicky nechápu jakou má souvislost přesun těch pár deti a terorismus? proč  a jak nás záchrana těchto pár deti má ochránit  před  terorismem.

  • Nemůžou. Je to napsaný v tom článku, že na to nebudou mít právo. 


  • Na zaklade zakona o scelovani rodin take mladistvi, kterym byl priznan status uprchlika, mohou pozadat, aby za nimi do Nemecka prisly jejich rodice.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit