Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na policii se mně líbí,že se staví na stranu slušných lidí.To může,pro politické lumpy,v budoucnosti,znamenat nebývalou pohromu.
  • Vojáci do ulic klidně je jich jen pár. Alespoň těch co by byli schopni něco podnikat proti svým příbuzným a známím
  • Jen bych chtel videt,ktera armada a jake bude mit pravomoce,nebo je to priprava na prevrat? Rad bych v tom pripade vstoupil do armady.Alespon na tyden. *1*
    • Jaká pak armáda. Když žádnou nemáme. Jen pár otrhánků a spoustu oficírů kteří do pole nikdy nepůjdou. Leda tak do bunkru.
      • Ale máme. Armáda se dělí na bojovníky ( ti se bojí aby nepřišli o své korýtko) a válečníky ( ti se válejí na gen. štábu a podobných institucích)
    • ... posery neberou :))))
      • A kolikrát jsi to zkusil,než ti došlo,že tě nevezmou posero *3*
  • To policajti mají také odboráře? Jak je to možné? Kde to jsme? To i vojáci mají své odboráře? A co soudci, státní zástupci? A poslanci a senátoři mají také odboráře?
    • A to jako podle Vás policajti, vojáci, státní zástupci nejsou zaměstnanci???? To nemají právo na obhajobu svých pracovních podmínek???? Nebo že by jste nevěděl, k čemu odbory ve skutečnosti mají sloužit?
      • K čemu mají odbory ve skutečnosti sloužit?
      • Státní zástupci rozhodně na odbory žádné právo nemají zrovna tak armáda. Policie ta ano. Prokurátoři mají podle toho dost vysoké platy aby nestrádali a armáda také a ještě spoustu výhod proti normálnímu pracujícímu občanovi.
    • ... na tobě získá spoustu hlasů kdokoli, vemeno :)))
    • a co ti na tom človíčku vadí ???? *8*
    • Historie


      Představa o odborových organizacích začala brzy v průmyslové revoluci. Více a více lidí opustilo hospodaření jako zaměstnání a začalo pracovat pro zaměstnavatele, často ve strašných podmínkách a pro velmi nízké platy. Dělnické hnutí vyvstávalo jako následek nesourodosti mezi sílou zaměstnavatelů a bezmocnosti individuálních zaměstnanců.

      Odborové svazy byly nezákonné na mnoho let ve většině zemí. Tam byly kruté tresty za organizování odborové organizace. Přes toto, odborové svazy byly tvořeny a začínaly získávat politickou moc, nakonec končili jako skupina pracovního práva který nejen legalizoval a organizoval úsilí, ale kodifikoval vztah mezi zaměstnavateli a zaměstnanci organizované do odborových organizací. Mnoho zaměstnavatelů to považuje za otázku poctivosti, že pracovníci mají dovoleno shromáždit svoje zdroje ve zvláštní právnické osobě v podobné cestě k shromažďování kapitálových zdrojů ve formě korporací.

      Dnes země,kde vlády- zákazují zakládání odborů jsou obviňovány z toho, že porušují lidská práva. Většina demokratických zemí má mnoho odborů, zatímco většina autoritářských režimů ne.
      *7* Tady z toho je vidět to vaše vzdělání.To jen naše buržoazie si vše co se jí nehodí spojuje s Komunisty.Já si pletu jen pravopis ,ale pan Petr neví ani rozdíl mezi pojmem a průjmem.
      Tady je originál historie a funkce odborů : http://wikipedia.infostar.cz/l/la/labor_union.html.
      • Ano, to je historie a odbory v minulosti v řadě případů sehrály pozitivní roli. Avšak do moderní demokratické společnosti odbory nepatří. Mohou být nanejvýš ZÁJMOVÝM spolkem jako třeba myslivci nebo zahrádkáři. Mohou jednat pouze jménem svých ČLENŮ a se svým ZAMĚSTNAVATELEM, pokud porušuje pracovní smlouvy. Nemohou jednat "jménem" nečlenů odborového spolku, kteří je nevolili, nemohou jednat ve věcech přesahujících pracovně právní vztahy a vůbec nemohou omezovat práva třetích osob (stávky dopraváků apod.), to je porušení práva, za což patří před soud. A ve veřejné správě včetně policie jsou odborové spolky nepřípustné.
        *7* Dvojtečka s pomlčkou a závorkou zjevně vystudoval "politručtinu" na Vokovické sorboně, jak dosvědčuje jeho komunistická rétorika.
        • Nemám zapotřebí reagovat,každý ví jak to na západ od nás je s odbory (kde demokracii opravdu mají)i na našem území jsou ve firmách jako IRISBUS IVECO,WERTEX,ŠKODA Volkswagen Group a pod.Tady je taková svoboda a demokracie, že vadí i odkaz na stránku wikipedie.A takových jako je buržoust Petr je u nás bohužel plno.Najdete je v každém "režimu"umí se výborně orientovat ,vždy mají svoji pravdu, ví kde leštit, kde a komu bonzovat ,včas převléknout kabát a vždy hrabat správným směrem.A vždy jim to projde.Proto jsme tam kde jsme.
        • Jsi korunovanej kokoot.
          • Tvůj komentář odpovídá tvému mentálnímu stavu.
            • Jestli si myslíte, že odbory nejsou třeba, tak jste osel až na půdu.
    • Soudci,státní zástupci,poslanci,senátoři,ale i podnikatelé a manažéři firem sami sebe považují za nedotknutelnou elitu,určují si výši platu i pracovní podmínky a proto jsou jim odbory k ničemu.Naopak na policisty,vojáky,ostatní státní zaměstnance a většinu pracujících obyvatel,tato samozvaná elita pohlíží jako na spodinu,která jim má bezpodmínečně sloužit.Odbory jsou pro tuto tzv. spodinu alespoň nějakou zárukou,že s nimi elita nebude zacházet jako s otroky bez práv na důstojný život.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit