Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Praštěnej Obama, chlápek, co vůbec nemá ponětí o ekonomice, vyhnal americkej dluh do naprosto nesplatitelných výšek - samý podpory a prachy navíc, za který si koupil hlasy do voleb, který nakonec stejně trochu přifalšoval, kampak se nám to amerika šine? Žeby do evropský propasti? Takhle to totiž dopadne i v EU. Nakonec aby jim eště nedošel papír, na kterej malujou dolary, stejně jako eura tady. Zatím se dycinky našel někdo, koho bylo možný voškubat, aby to zaplatil, ale takovýhle lidi pomalu docházej...
    • A ty nevíš, že stačí rozjet válku a zbrojní průmysl dá práce a nových peněz? Takhle se ze srabu dostalo předválečné Německo a Amerika na všech válkách vždy bohatla. Navíc si nikdy nenechala ublížit jako třeba Británie za 2. světové války.
    • Pokud jste si - palailogos - nevšiml,tak Obama nastoupil a USA už měla naprosto astronomický dluh od Bushe a i jeho předchůdců. Situace, která je dnes v USA už byla vícekrát , naposledy trvala tři týdny v r. 1996. Prostě je třeba si uvědomit, že Reaganova doktrína naprostého uzbrojení SSSR se nutně musela promítnout do financí i USA. Prostě USA se uzbrojili též, finančně a situace je v USA komplikovaná ještě navíc FEDem, který není státní-národní,ale patří Rotchildům a ti jako správně nenažraní a vždy při chuti chtějí své. . Změnit to už chtěl J.F. Kennedy a zaplatil to životem. FED neustále kvantitativně uvolňuje a je problémem to zastavit,protože bohatí v tom mají příliš mnoho peněz - dluhopisy a pod. A tak se tisknou dolary, které mají hodnotu jen toho papíru na kterém jsou tištěny. A tak USA nejvíce dluží komunistické Číně, která narychlo kupuje pozemky v Africe i na Ukrajině a rovněž nejnovější technologie za tyto dolary.
      • O bóže, miluju tydle ekonomický vodborníky, co si přelouskaj jeden nebo dva články a dělaj vzdělance. Za Reagana byly USA na vzestupu, Ronald dokonce snížil divokej vnitřní dluh a zaměstnanost byla nejvyšší za posledních dvacet let. A pokad umíš číst, zjistíš, že taťka Husajn Obama zvedl americkej dluh za šest let na dvojnásobek. To se fakt ŽÁDNÝMU americkýmu presidentovi nepovedlo, dokonce ani v dobách války. Pánbuví, esli neměl za finančního poradce Paroubka nebo někoho, ale co kecám - týdle pakáže maj i v americku dost. Jo - a píše se Rotschildové
  • Naopak, tohle uzavření úřadů je dobrý krok a šoková terapie co sice vyvolá v lidích tvrdé přistání přímo na zem, ale rovněž ukáže i tvrdou realitu v poznání, že rychlá a věčná prosperita v růstu ekonomiky pomoci půjčování má taky své meze a že je třeba systémově změnit spoutu věcí co žádná vláda a ani uchlácholení Američani se svým stylem života mnoho desítek let neřešili či nechtěli ani vidět a chápat, že nic netrvá věčně a že každému hraje muzika jen chvíli s tím , že to vše není zadarmo a musí se to zaplatit krytou hodnotou a ne jen dluhy na věčné časy. Obama tohle všechno velice dobře věděl od své vlastní komise pro fiskální odpovědnost co jí dokonce sám jmenoval prokazatelně už od 2010, ale jako Američan už ji musel jako člověk co má "maturitu" cítit ve svém životě i dřív, že tu něco nehraje a nebude to tak věčně..
  • Jsou na dně, jediná záchrana je pro ně Čína.
    • Tebe už nezachrání nikdo a nic, mozky se nedaji implantovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit