Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejhorší je, když třeba něco vím, ale nedokáži to vůbec dětem vysvětlit. Máme doma dva malé školáky, kteří mají přístup na výuková videa primauca .cz, za pár korun je tam spousta výukových videí z češtiny pro první až pátou třídu. 

  • neexistuje státní politika vzdělanosti,to je ten problém a výrobní sféra,jdyž neplatí,tak do toho nemá co mluvit,jestli chtějí odborníky namíru, ať se firmy sdružují a provozují firemní učiliště,proberte se soudruzi,....
  • Ale hlavně se musí dozvědět že Václav Havel je letiště což odhlasovala naše vláda a proto to musí být pravda !
  • Hlavně číst, psát, počítat, jazyky. To statní jde ruku v ruce s nabytými vědomostmi.Ne, že se zase promr.hají miliardy!
  • Ministerstvo školství .... má několik specializovaných ústavů, které by měly průběžně sledovat potřeby společnosti a podle toho aktualizovat učební osnovy základních, středních a odborných škol. Každá vysoká škola ve vlastním zájmů musí sledovat uplatnění svých absolventů a pružně upravovat studijní plány. Je třeba si uvědomit, že cílem žádné vysoké školy nemůže být připravit absolventa na doživotní výkon povolání, ale naučit ho samostatně se učit a zdokonalovat ve své profesi.
  • redakce zpravy.tiscali.cz stahla clanek o panu Viktoru Kozenem
  • Myslim, ze ac je to velice trefna namitka, tak stale je opomijen zakladni princip o cem by skolstvi melo byti: UCIT... nikoliv PRIPRAVOVAT "pracovni silu" pro pracovni trh... to je dle mne zakladni omyl. Pracovni trh by nemel vubec korigovat to, co se bude vyucovat ve skolach.
    Ale i tak souhlasim s nazorem v clanku, dle mne by se ale opet nikdo nemel soustredit jen na pracovni trh pri tvorbe osnov... zivot je velmi pestry a netvori jej pouze "prace" aby se lide "uzivili"... v dnesni dobe se vytraci kreativita, protoze je vytlacena "vydelavanim penez". Veda netvori hodnoty, ale jen penize. Firmy vyrabeji nikoliv uzitecne nastroje, ale pouze nastroje tak, aby vydelali co nejvice penez... takze uz tohle by se melo vyucovat na skolach a sice CHAPANI ZIVOTNICH HODNOT, vcetne Moralnich a to z ruznych uhlu, nikoliv jen moralnich hodnot vytycenych uzavrenou skupinou lidi (na bazi konkretni zeme treba) - deti by se meli ucit zivot chapat v souvislostech a na tomto zaklade si vytvorit svuj vlastni nazor...nikoliv co se deje nyni: NAZOR JE JIM VNUCEN jako jediny pravidvy, nebot mas-li svuj nazor=spatne hodnoceni=horsi moznsoti na trhu prace *16*
    • Mám dojem že ve svém příspěvku napadáte zásady našeho současného kapitalismu.To co píšete je sice pravda ale pro současnou "demokracii", nežádoucí. Čím tupější lid, tím lépe se ovládá. Nebo se pletu?.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit