Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není to žádný "luxis a útěk před chudobou všedních dnů" - ale ověřená terapeutická metoda, vynikající např. u psoriázy.

    Jen málo doceněná a pojišťovnami nehrazená...

    • Pokud by měl snad někdo zájem tak u nás v řece před barákem tuhle "pedikůru" provádějí střevle potoční úplně zdarma , jen si člověk musí dát majzla na raky ti už ty klepeta tak bezbolestná nemají .

    • Protože je nebezpečná, hrozí nejrůznějši infekce, rybičky se nedejí sterilizovat.

      • Rybičky nekonsumují kůži jako takovou, ale odumřelé vrstvy kůže.

        Čili - do krevního, ani lymfatického oběhu se nemá šanci žádná bakterie, 

        ani virus dostat - v podstatě stejné "risiko" jako při cachtání se v rybníku.  

        • Ne rybičky, ale ta voda je asi nositelem té infekce. Malá nádoba, moc lidí...

          • Ta "malá nádoba" je (a vzhledem k účelu, ke kterému je používána musí být) dost velké akvarium/vykachlíkovaný bazének s nuceným oběhem vody, která je jednak intensivně okysličována, jednak filtrována - prochází přes soustavu filtrů, pravidelně vyměňovaných. Její čistota je srovnatelná s čistotou vody pitné. 

            Terapeutický proces zde probíhá maximálně po dobu šesti hodin během pracovního dne, filtrace a okysličování vody 24hodin denně a 7 dní v týdnu. 

            Máte o tomto procesu - ve zdravotnictví už léta praktikovaném - hodně zkreslenou představu...

            Opakuji - řešíte tuto otázku u krytých bazénů, či přírodních koupališť?

            • A kolikrát už jse byl v pásmu Gaza, že máte takový přehled, co a jak tam probíhá? 

              • Reakce na příspěvek:

                A jak to souvisí s ichtyotherapií?

              • Reakce na příspěvek:

                A Vám je do toho co?

    • Nechci popírat tu metodu, zřejmě je lepší nechat si odumřelou kůži oždibovat rybičkou ve vodě než to dřít na sucho.

      Ale nemohu si odpustit trochu ironie: Kdyby se nechali "oždibovat" pejskem, bylo by to rychlejší a do větší hloubky. K tomu by se však museli vzdát své víry, podle které pes je nečisté zvíře. To by jim pak přineslo možnost spolupráce s Izraelem a tím i méně chudoby. A kdyby k tomu ještě přestali považovat za nečistá zvířátka i prasátka...😉

      • vanhorne

        "přestali považovat za nečistá zvířátka i prasátka."

        Nebezpeci konsumace veproveho masa byla znama uz pred Christem. Pes a prase v jejich zivotnich podminkach byli neuzitecni a pritezi a veprove maso zdravi ohrozujici. Na to prisli uz v dobach kdy po nejake vire nebylo jeste ani vidu ani slechu, pomohl jim k tomu selsky rozum, zadny rabi nebo imam.

        • Vepřové maso - nezpracované tepelně - má poměrně krátkou životnost, prasata jsou v podstatě všežravci a dokáží sníst dokonce i své vlastní výkaly. Navíc - jejich maso obsahuje (v podmínkách subtropů zvlášť) různá stadia vývoje svalovce - parasitické hlístnice, jejichž hostitelem jsou ssavci - včetně člověka, méně už ptáci.

          Poškození zdraví, způsobené vajíčky a larvami těchto červů se nazývá trichinelosa. U ssavců jde o nebezpečné onemocnění - dochází totiž k nezvratnému poškození svalů, ve kterých se larvy svalovce usídlí a vyvíjejí - včetně svalu srdečního - což vedlo k oné "pracovní neschopnosti" islámských bojovníků, jehož viditelnou příčinou byla konsumace syrového nebo polosyrového masa - především vepřového.

           Navíc - nezanedbatelné množství množství parasitů nemizí ani během tepelné úpravy.

          Takže - ačkoli Mohamed nebyl mikrobiolog/parasitolog - příčinu onemocnění svých bojovníků

          určil správně....

          • No jo, ale co nemoc šílených krav, či ptačí chřipka? 

            • U rybiček?

          • Tak to jsem nevěděl, že ten zákaz má takový prozaický důvod. Zní to velmi logicky. Děkuji.

            • Pracoval jsem mezi muslimy řadu let a ujišťuji Vás, že jsou z 99% normální lidé, schopní se bavit i o podobných záležitostech racionálně. Mám to od jednoho tamního lékaře. 

              Mohmamed byl analfabet - ale to neznamená, že není jeho souputníky mnou nastíněný myšlenkový pochod zaznamenán. 

              • Reakce na příspěvek:

                Ostatně - podobné zákazy lze citovat i z bible - jmenovitě z části, zvané Starý zákon (což je v podstatě knihovna, kde jsou zavzaty nejrůznější spisy z nejrůznějších oblastí lidské činnosti)...

                • Reakce na příspěvek:

                  Podobné racionální zákazy se prostým lidem musely dávat ve formě božích přikázání, aby je pochopili a respektovali. Zajímavá je otázka jak k té znalosti původní pisatel přišel, zda to bylo vypozorováno ze skutečnosti nebo měl i znalost příčiny. 

  • vanhorne

    "Kde nestačí pemza"

    Pemzu nahradi a daleko predci spony od soustruhu, ty mi nosil soused z prace, ale bohuzel povolali ho nahoru z toho duvodu jsem byl nucen najit nahradu. Poslal jsem manzelku at se popta po necem na sousednich pavlacich. Za par dnu prisla ze ji nekdo poradil at si koupim akvarium a parek Piran a vzdycky pred spanim abych do toho akvaria strcil hnaty na 10 minut. Udelal jsem to jednou, ted chodim o berlich a misto prstu na nohach mam jenom takove divne pahyly.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit